Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Voetreflexoloog

Deze opleiding leidt je op tot volwaardig voetreflexoloog!
Opleiding Voetreflexoloog
Voordelen
€ 1.672
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Is voetreflexoloog het juiste beroep voor jou? Wil je mensen een heerlijk moment van ontspanning kunnen bezorgen? Dan biedt deze opleiding voetreflexologie je een loopbaan waar je veel voldoening uit zult halen! Voetreflexologie werkt bovendien in op het hele lichaam, waardoor je mensen in staat staalt om weer helemaal in evenwicht te komen. Ontdek hier wat voetreflexologie precies inhoudt en wat deze opleiding voor je kan betekenen. Schrijf je op tijd in, want de plaatsen zijn beperkt!

Opleiding voetreflexologie: laat de levensenergie stromen!

In deze opleiding voetreflexologie leer je dat er een bijzonder principe schuilt achter deze complementaire behandelwijze. Voetreflexologen gaan er namelijk van uit dat alle delen van het lichaam in verbinding staan met specifieke zones op de voeten. Je ontdekt in deze opleiding voetreflexologie precies waar je alle reflexzones kunt vinden. Daarbij leer je uiteenlopende behandeltechnieken om doeltreffend op deze reflexzones in te werken. Dit brengt direct een gevoel van ontspanning teweeg. Daarnaast werkt het door op alle delen van het lichaam, zodat blokkades worden opgeheven en de levensenergie gaat stromen. Kortom, de eigen geneeskracht van het lichaam wordt gestimuleerd.

Deze Opleiding Voetreflexologie leidt je op tot een gecertificeerde voetreflexoloog!

In de kijker: de rol van de voetreflexoloog

Deze voetreflexologie opleiding leidt je op tot een volleerde voetreflexoloog. Het is belangrijk dat je weet wat precies jouw rol is. Zo dien je je ervan bewust te zijn, dat je als voetreflexoloog niet als genezer optreedt. In plaats daarvan stimuleer je door middel van voetreflexologie de eigen geneeskracht van de ontvanger en bevorder je onder meer ook de werking van het immuunsysteem. Doordat je de mens in zijn geheel laat ontspannen, is het lichaam beter in staat om een gezond evenwicht te herstellen. Hierdoor kunnen kwaaltjes verlicht en voorkomen worden. Kortom, met voetreflexologie help je de natuur bij het bereiken van homeostase.

Modulaire opleiding voetreflexologie

Het lesprogramma van de opleiding voetreflexologie bestaat uit vier modules. Je kunt deze modules naar gelang je eigen agenda inplannen. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen hoe lang je over de opleiding wilt doen. Zo kun je alle modules vlot na elkaar volgen of ze juist uitspreiden over een langere periode.

Allereerst, is het belangrijk dat je voldoende kennis hebt van de werking van het menselijk lichaam. Hierin voorziet de cursus anatomie, fysiologie & pathologie. De praktijkmodules zijn de cursus voetreflexologie (basis), de cursus voetreflexologie voor gevorderden en de cursus verticale reflextherapie. Hierin worden de reflexzone massagetechnieken en de effecten ervan op praktische en uitgebreide wijze behandeld.

Kortom, het gaat om een praktijkgerichte opleiding voetreflexologie, waarin je volop de technieken gaat oefenen onder begeleiding van een topdocente. Het belooft een inspirerende en leerzame ervaring te worden, waar je je leven lang profijt van hebt!

Onze opleiding voetreflexologie is uniek in de Benelux!

Wat onze opleiding voetreflexologie uniek maakt, is dat de docente is opgeleid door  één van de belangrijkste meesters in de voetreflexologie. Het gaat dus om een zeer directe kennisoverdracht. Je docente heeft daarbij al jarenlang ervaring als voetreflexologe en als docente. Je kunt deze rekenen op de beste begeleiding! Heb je een grote interesse in masseren, welzijn en voetreflexologie? Lijkt het je geweldig om mensen te begeleiden naar een gezondere levensstijl met behulp van voetreflexologie? Dan is de opleiding voetreflexologie van Wellness Academie precies wat je zoekt!

Behaal je diploma voetreflexoloog

Tijdens de praktijklessen zal je docente erop toezien dat je alle technieken goed in de vingers hebt en je waar nodig bijsturen. Een praktisch examen is daarom niet nodig. Er volgt aan het einde van de opleiding enkel een theoretisch examen. Dit is een digitaal examen, dat je thuis op je computer of tablet kunt maken. Het examen bestaat uit een reeks meerkeuzevragen met tijdsklok. Op het einde weet je meteen of je bent geslaagd. Niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen (mits een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging). Geslaagd? Dan ontvang je het diploma voetreflexoloog!

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Modules van de opleiding Voetreflexoloog:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 72 contacturen en circa 36 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Grondleggers en geschiedenis
 • Reflexpunten ontdekken
 • Reflexpunten behandelen
 • Ontspannende reflexzone massage
 • Energieblokkades opsporen en opheffen
 • Specifieke aandoeningen behandelen aan:
  • Hoofd
  • Zintuigen
  • Beenderstelsel
  • Hart en bloedvaten
  • Ademhalingsstelsel
  • Endocrien stelsel
  • Spijsverteringsstelsel
  • Lymfatisch systeem
  • Geslachtsorganen
  • Uitscheidingsstelsel
 • Verticale reflexologie

1.672 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er mogelijk voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 4 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

8,5

Veel geleerd, veel kunnen oefenen op elkaar. We kregen van de docente veel nuttige informatie.

MarynaRotterdam
10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,8

Suzy is echt een geweldige docente! Heb ontzettend veel geleerd van haar.

INEHasselt
10,0

heel interessante cursus.

KatieHasselt
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
8,6

Het was een geslaagde cursus met een gedreven enthousiaste docent met veel kennis in huis.

BrigitteEindhoven
9,4

Marlies wist de vele informatie op een leuke, interessante manier te vertellen. Met duidelijke voorbeelden onderbouwt. Leerzame lessen op een prettige manier gegeven.

RitaEindhoven
9,0

Marlies heeft en taaie lesstof heel luchtig en goed begrijpbaar uitgelegd.

MaddyEindhoven
9,3

Mario is een zeer kundige docent met veel passie voor zijn vak. Veel interactie met de studenten en hij weet de theorie begrijpelijk, boeiend en met humor tussendoor goed te over te brengen.

JudithNijmegen
8,4

Ik vond de cursus erg leerzaam, taaie stof die in hapbare brokken met beeldmateriaal verduidelijkt werd. Veel informatie, veel bijgeschreven en veel geleerd.

IreneNijmegen
8,9

Ongelooflijk knap hoe deze docent zo'n droge materie met zoveel passie, energie, humor en eigen kennis over kan dragen.

EugenieNijmegen
9,3

wat een fijne cursus, dacht van te voren saai!! .... maar het waren twee zeer boeiende dagen!!!!

CarolienAmsterdam
8,8

Leuke cursus gegeven door een topdocente. Mooie inkijk in de wereld van de voetreflexologie.

Diana
8,6

Een heel interessante cursus die meer diepgang had dan verwacht, dit kwam zeker door de docent die heel veel extra informatie op een zeer boeiende manier met ons deelde!

MarionRotterdam
9,5

Wat ben ik gelukkig de Wellness academie te hebben mogen leren kennen. Heel fijn leren zo en zeer aangename lerares! Zeer kundig en alle aandacht voor iedereen.

TimDrongen
9,5

Docent; geweldig! Gedreven man, verteld vol passie over het vak en meer!

CézanneRotterdam
9,1

Uitstekende dicent. Hoog niveau les. Byzonder prettige manier van lesgeven

OrlandoRotterdam
9,6

Duidelijk, theorie en praktijk en geweldige ondersteuning voor thuis door de video opnames

MarionNijmegen
7,8

Zeer leerzame en waardevolle cursus!

DNijmegen
9,7

Ik heb veel bijgeleerd tijdens dit weekend en een geweldige man die het leuk laat worden om deze cursus te volgen ik vindt het echt een aanrader

RebeccaWilrijk
10,0

Een fijne cursus voor iedereen toegankelijk, goede uitleg en voldoende tijd en aandacht voor alle cursisten

INEHasselt
9,4

een heel gedreven docent met super veel kennis!

EviHasselt
9,2

Zeer interessante lessen.

SarinaHasselt
10,0

1 woord GEWELDIG

YaniHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Voetreflexoloog?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie