• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding VoetreflexoloogDeze opleiding leidt je op tot volwaardig voetreflexoloog!

Opleiding Voetreflexoloog
Voordelen
€ 1.596
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Is voetreflexoloog het juiste beroep voor jou? Wil je mensen een heerlijk moment van ontspanning kunnen bezorgen? Dan biedt deze opleiding voetreflexologie je een loopbaan waar je veel voldoening uit zult halen! Voetreflexologie werkt bovendien in op het hele lichaam, waardoor je mensen in staat staalt om weer helemaal in evenwicht te komen. Ontdek hier wat voetreflexologie precies inhoudt en wat deze opleiding voor je kan betekenen. Schrijf je op tijd in, want de plaatsen zijn beperkt!

Opleiding voetreflexologie: laat de levensenergie stromen!

In deze opleiding voetreflexologie leer je dat er een bijzonder principe schuilt achter deze complementaire behandelwijze. Voetreflexologen gaan er namelijk van uit dat alle delen van het lichaam in verbinding staan met specifieke zones op de voeten. Je ontdekt in deze opleiding voetreflexologie precies waar je alle reflexzones kunt vinden. Daarbij leer je uiteenlopende behandeltechnieken om doeltreffend op deze reflexzones in te werken. Dit brengt direct een gevoel van ontspanning teweeg. Daarnaast werkt het door op alle delen van het lichaam, zodat blokkades worden opgeheven en de levensenergie gaat stromen. Kortom, de eigen geneeskracht van het lichaam wordt gestimuleerd.

Deze Opleiding Voetreflexologie leidt je op tot een gecertificeerde voetreflexoloog!

In de kijker: de rol van de voetreflexoloog

Deze voetreflexologie opleiding leidt je op tot een volleerde voetreflexoloog. Het is belangrijk dat je weet wat precies jouw rol is. Zo dien je je ervan bewust te zijn, dat je als voetreflexoloog niet als genezer optreedt. In plaats daarvan stimuleer je door middel van voetreflexologie de eigen geneeskracht van de ontvanger en bevorder je onder meer ook de werking van het immuunsysteem. Doordat je de mens in zijn geheel laat ontspannen, is het lichaam beter in staat om een gezond evenwicht te herstellen. Hierdoor kunnen kwaaltjes verlicht en voorkomen worden. Kortom, met voetreflexologie help je de natuur bij het bereiken van homeostase.

Modulaire opleiding voetreflexologie

Het lesprogramma van de opleiding voetreflexologie bestaat uit vier modules. Je kunt deze modules naar gelang je eigen agenda inplannen. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen hoe lang je over de opleiding wilt doen. Zo kun je alle modules vlot na elkaar volgen of ze juist uitspreiden over een langere periode.

Allereerst, is het belangrijk dat je voldoende kennis hebt van de werking van het menselijk lichaam. Hierin voorziet de cursus anatomie, fysiologie & pathologie. De praktijkmodules zijn de cursus voetreflexologie (basis), de cursus voetreflexologie voor gevorderden en de cursus verticale reflextherapie. Hierin worden de reflexzone massagetechnieken en de effecten ervan op praktische en uitgebreide wijze behandeld.

Kortom, het gaat om een praktijkgerichte opleiding voetreflexologie, waarin je volop de technieken gaat oefenen onder begeleiding van een topdocente. Het belooft een inspirerende en leerzame ervaring te worden, waar je je leven lang profijt van hebt!

Onze opleiding voetreflexologie is uniek in de Benelux!

Wat onze opleiding voetreflexologie uniek maakt, is dat de docente is opgeleid door  één van de belangrijkste meesters in de voetreflexologie. Het gaat dus om een zeer directe kennisoverdracht. Je docente heeft daarbij al jarenlang ervaring als voetreflexologe en als docente. Je kunt deze rekenen op de beste begeleiding! Heb je een grote interesse in masseren, welzijn en voetreflexologie? Lijkt het je geweldig om mensen te begeleiden naar een gezondere levensstijl met behulp van voetreflexologie? Dan is de opleiding voetreflexologie van Wellness Academie precies wat je zoekt!

Behaal je diploma voetreflexoloog

Tijdens de praktijklessen zal je docente erop toezien dat je alle technieken goed in de vingers hebt en je waar nodig bijsturen. Een praktisch examen is daarom niet nodig. Er volgt aan het einde van de opleiding enkel een theoretisch examen. Dit is een digitaal examen, dat je thuis op je computer of tablet kunt maken. Het examen bestaat uit een reeks meerkeuzevragen met tijdsklok. Op het einde weet je meteen of je bent geslaagd. Niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen (mits een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging). Geslaagd? Dan ontvang je het diploma voetreflexoloog!

Heb je bepaalde modules reeds gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen Wellness Academie gevolgd hebt, dan hoef je deze uiteraard niet opnieuw te volgen.
 • Heb je deze modules elders gevolgd? Dan kan je een vrijstelling aanvragen. Dit is echter wel beperkt tot 30% van de totale opleiding (berekend op het aantal opleidingsdagen). Vrijstelling kan je aanvragen per email: info@wellnessacademie.com

Modules van de opleiding Voetreflexoloog:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 72 contacturen en circa 36 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Grondleggers en geschiedenis
 • Reflexpunten ontdekken
 • Reflexpunten behandelen
 • Ontspannende reflexzone massage
 • Energieblokkades opsporen en opheffen
 • Specifieke aandoeningen behandelen aan:
  • Hoofd
  • Zintuigen
  • Beenderstelsel
  • Hart en bloedvaten
  • Ademhalingsstelsel
  • Endocrien stelsel
  • Spijsverteringsstelsel
  • Lymfatisch systeem
  • Geslachtsorganen
  • Uitscheidingsstelsel
 • Verticale reflexologie

1.596 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 4 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

9,8

Top docent die de stof goed weet te brengen door de cursisten aan het denken te zetten en interactief bezig te zijn

NataschaHasselt
10,0

de docent spreekt met veel passie en gedrevenheid

MaikelHasselt
9,2

Ik vond het best een pittige cursus maar wel heel interessant.Marlies heeft alles ook heel duidelijk en goed uitgelegd.

MandyEindhoven
7,7

Zoals reeds hierboven beschreven zijn de cursusdagen omgevlogen. De behandelde stof in combinatie met het enthousiasme, de gedrevenheid en kennis van Marlies maakten de dagen erg leuk.

LeonieEindhoven
9,7

De cursus is super leerzaam. Hier ga ik heel veel aan hebben in de toekomst. Mario is een gedreven docent met heel veel kennis.

CesariaAmsterdam
8,8

Op een leuke manier wordt de inhoud verteld, waarbij de verschillende aspecten met elkaar verbonden worden, wat ook natuurlijk is. Alles werkt op elkaar in.

JettieUtrecht
9,5

Super docente. Duidelijk en opbouwend, veel tips, goede begeleiding!

NadineHasselt
8,5

Aardige docent met veel kennis over het menselijk lichaam. Interessante cursus.

LotteUtrecht
10,0

Bedankt voor de leuke cursus !

NickyHasselt
9,5

De cursus staat vol met nuttige informatie. De docent staat open voor communicatie, laat alles zien en legt uit. Ik vond het erg leuk

JuliaRotterdam
10,0

Docente Suzy geeft met veel passie de cursus. Zij legt alles heel geduldig uit. het is heel aangenaam om bij haar les te volgen.

KatrienWilrijk
10,0

Zeer leerrijke ervaring en zeer goede lesgeefster.

AlessandroHasselt
9,2

Of je deze cursus nu wel of niet volgt met het oog op een loopbaan in de massagewereld, het loont sowieso de moeite om het menselijk lichaam (opnieuw) te leren kennen in al haar facetten.

TomHasselt
9,6

Heel interessant

DanielaHasselt
10,0

Marlies Blocken is top!!

JohannaDrongen
8,5

Meer massagegericht, welke spieren je best masseert, welke richting….

BrigitteDrongen
9,5

Vriendelijk en gedreven leerkracht. Uitleg duidelijk en goed te volgenVoor basis voetreflex een aanrader

MireilleHasselt
10,0

Een hele boeiende en interessante cursus. Je leert al heel veel op die 2 dagen. Een super gedreven docente.

AnnemieHasselt
9,5

Prima basiscursus anatomie, waardoor ook ruimte was om bij sommige onderdelen wat dieper op de stof in te gaan.

HannekeNijmegen
9,1

Was een hele leerzame cursus met een bijzonder goeie uitleg. Ook veel tips gekregen over masseren, voeding etc.

HenkNijmegen
9,7

Het is veel theorie maar door de docent hoe zei vertelt blijf je aandachtig luisteren en snap je het goed. Het is erg leerzaam.

PriscillaNijmegen
10,0

Top cursus! Erg geïnspireerd door Mario, hij wist de stof enorm gedreven en duidelijk over te brengen.

JonatanAmsterdam
8,9

Zeer goede diepgang voor de kennis van het menselijke lichaam. De docente was en is zeer bevlogen en door haar fijne manier van lesgeven raak je steeds verder geïnteresseerd in de materie.

AlexEindhoven
9,0

Mario kan de pittige stof duidelijk en speels, met een dosis humor goed overbrengen. Hij gebruikt hierbij herkenbare voorbeelden, waardoor het beter te begrijpen is en beter blijft hangen.

MarlyRotterdam
8,2

Lesgeefster met enorm veel gedrevenheid en weet deze ietswat saaiere theoretische materie vlot te brengen.

MathieuWilrijk
10,0

Bijzonder en leerzaam cursus

RakeshRotterdam
9,3

Zeer interessante cursus met een supertoffe docente die haar vak door en door kent. De leerstof wordt op zo'n luchtige manier gegeven dat het helemaal niet aanvoelt als zware materie. Helemaal top !

IlsHasselt
7,9

Ik kwam als iemand die er 0 verstand van had en ben dankzij de cursus wijzer geworden. Vond het ook interessant.

WhitneyHasselt
8,7

Top cursus. Zeer leerzaam. Suzy is een top docent met veel kennis van zaken en zeer geduldig.

MarjelleEindhoven
10,0

Suzy is zo’n gedreven docente, en kundig en professioneel. Topvrouw.

AnnemariekeEindhoven
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Voetreflexoloog?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie