Cursus in de kijker: Aromatherapie

18 september 2015 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Laat je je vaak inspireren door geuren? Zou je graag meer willen weten over hoe je aroma’s kunt gebruiken binnen wellness therapieën? Dan is de cursus aromatherapie van de Wellness Academie echt iets voor jou. Veel mensen staan er niet bij stil hoe belangrijk geuren in ons leven eigenlijk zijn. Essentiële oliën en hun aroma’s kunnen op allerlei manieren een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een behandelvorm waarbij natuurlijke oliën worden gebruikt. Deze oliën, die ook wel essentiële of etherische oliën worden genoemd, worden gewonnen uit bloemen, schors, stengels, bladeren, wortels of andere delen van een bloem of plant. Aromatherapie kan op verschillende manieren gebruikt worden: inhaleren, in massageolie, in baden en door middel van verdampen in de ruimte. Ook het oraal gebruik van essentiële oliën komt voor. Welke manier van toepassen je gebruikt hangt af van het resultaat dat je ermee wilt bereiken.

De werking van aromatherapie

Veel mensen realiseren zich niet hoe krachtig de reukzin is. Het is één van de sterkste zintuigen en heeft een grote invloed op ons gedrag en onze emoties. Denk maar eens aan een reactie als het water dat je in de mond loopt wanneer je iets lekkers ruikt, bijvoorbeeld versgebakken brood. Of misschien is er wel een bepaalde geur die bij jou associaties uit het verleden oproept? Er zijn twee zenuwbanen die direct van het reukzintuig naar het limbische systeem in onze hersenen lopen. Dit systeem reguleert de emoties en speelt een belangrijke rol in de werking van het geheugen. Elke essentiële olie heeft zijn eigen kenmerken. In deze cursus aromatherapie maak je kennis met uiteenlopende essentiële oliën en hun werking.

Veilig en verantwoord gebruik van essentiële oliën!

Zou je graag met essentiële oliën willen werken? Dan is het belangrijk dat je eerst een goede cursus aromatherapie volgt. Je moet goed weten hoe je essentiële oliën kunt toepassen, want ze zijn sterk geconcentreerd. Het verkeerd gebruik van de oliën kan in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Op enkele essentiële oliën na moeten ze allemaal verdund toegepast worden. In de cursus aromatherapie leer je hoe je essentiële oliën op een veilige en verantwoorde manier kunt toepassen. Ook leer je om de juiste aroma’s te mengen, want het geheel is groter dan de som van de delen. Wanneer essentiële oliën op een harmonieuze wijze worden gemend en samen het gewenste effect hebben, spreken we van ‘synergie’.

Inhoud cursus aromatherapie van de Wellness Academie

Interesse in aromatherapie? Volg dan de cursus aromatherapie van de Wellness Academie. Je wordt ingewijd in de wereld van aromatherapie met uitgebreide informatie over de achtergronden van aromatherapie, de soorten essentiële oliën en de werking ervan. Je leert onder meer het verschil tussen ontspannende aroma’s en opwekkende aroma’s. Ook leer je diverse toepassingen, zoals toepassing via verstuiving, massage en baden. Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn EHBO-aroma’s die je snel in kunt zetten bij veelvoorkomende lichamelijke en psychische klachten en hydrolaten voor huidlotions en massageolie. Je leert ook om zelf recepten te maken met essentiële oliën. Schrijf je hier in voor de cursus aromatherapie!