Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Acne specialisatie

12 februari 2018 | Schoonheidszorg
Cursus in de kijker: Acne specialisatie

Acne kan een grote impact hebben op het leven van mensen. Het is een goed zichtbaar en storend huidprobleem. De psychologische gevolgen van acne mogen niet onderschat worden. Zelfs lichte vormen van acne kunnen een grote impact hebben op het alledaagse leven. Als acne specialist kun jij voor deze mensen het verschil maken! Maak hier kennis met onze cursus acne specialisatie!

Acne bij jongeren

Jeugdpuistjes is een veelvoorkomende vorm van acne, die we ook wel ‘acne vulgaris’ noemen. Het gaat hierbij om chronische ontstekingen in het haarfollikel-talgkliersysteem. Deze ontstekingen ontstaan onder invloed van hormonen. De puistjes komen voor in het gezicht, in de hals, nek, op de borst en op de rug. De pubertijd is voor veel jongeren al een lastige periode, acne kan dit nog lastiger maken. Jongeren kunnen zich extra onzeker voelen of zijn bang dat anderen hen niet accepteren. Dit kan leiden tot een sociaal isolement. 

Acne bij volwassenen

Acne wordt vaak enkel en alleen geassocieerd met jeugdpuistjes, maar dat is onjuist. Ook volwassenen kunnen acne krijgen. De oorzaken kunnen verschillen. Een mogelijke oorzaak voor acne bij volwassenen is een verstoorde hormoonhuishouding, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, de menopauze of pilgebruik. Ook de levensstijl kan de hormoonhuishouding uit balans brengen. Denk aan te weinig slaap, veel stress en vervuiling. In al deze situaties kan de talgproductie in de huid van slag raken. Het teveel aan talg werkt acne in de hand.

Psychische klachten bij acne

Zowel in de pubertijd als op volwassen leeftijd kan acne grote psychische gevolgen hebben. Acne bij volwassenen kan ervoor zorgen dat men minder zelfvertrouwen heeft, waardoor dit een impact kan hebben op hun professionele leven en privéleven. Men voelt zich minder zeker tijdens het solliciteren of men heeft hierdoor misschien meer moeite met het aangaan van sociale contacten of het starten van een liefdesrelatie. In enkele gevallen kan acne leiden tot ernstige depressieve klachten. Maar zo ver hoeft het niet te komen. Spring op de bres als acne-specialist en laat zien dat je met de juiste verzorging en huidverbeterende behandelingen acne kunt verminderen!

Cursus acne specialisatie; voor wie?

Onze cursus acne specialisatie richt zich op gediplomeerde schoonheidsspecialisten. Hiermee spelen we in op een tendens die we ontdekten in de praktijk. We ontdekten dat veel schoonheidsspecialisten hun klanten met acne iets extra’s wilden kunnen geven; gespecialiseerde, gerichte behandelingen die nog meer resultaat bieden. Dit leer je in deze cursus. Daarnaast is de cursus acne specialisatie een ideale bijscholing voor schoonheidsspecialisten die op zoek zijn naar een specialisatie waarmee ze een nieuwe doelgroep kunnen aanspreken. Eén ding is zeker, met deze cursus kun je ontzettend veel voor mensen met acne betekenen! Nog geen gediplomeerde schoonheidsspecialiste? Bekijk hier onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Wat leer ik in deze cursus?

Als gediplomeerde schoonheidsspecialiste beschik je over veel kennis van de huid. In deze cursus ga je deze kennis uitdiepen, om het acneprobleem nog beter te begrijpen. Er wordt ook dieper ingegaan op littekenvorming. Je leert om nog betere huidanalyses uit te voeren gericht op de acnehuid. Er is eveneens aandacht voor de verschillende vormen van acne. Je leert om de behandelwijzen perfect af te stemmen op de noden van het individu. Er wordt in de cursus aandacht besteed aan acne-producten, uiteenlopende acne-behandelingen, geschikte apparatuur, het werken met peelings tegen acne en je leert meer over nutritionele voedingssupplementen bij acne.

Kortom, je leert hoe je met verzorgende en huidverbeterende behandelingen de huid weer in balans kunt brengen, zodat acne vermindert en blijvende littekens worden voorkomen! Hier vind je meer informatie over onze Cursus Acne Specialisatie in Amsterdam, Rotterdam en Hasselt!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie