Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: Threading, epileren met draad

15 oktober 2018
In de kijker: Threading, epileren met draad

Voor het najaar van 2018 hebben we nog enkele plaatsen over in onze threading cursus, waarin je leert om oosters te epileren met een draadje. Een fijne vaardigheid om je diensten als schoonheidsspecialiste, visagiste of kapper mee uit te breiden. Maar natuurlijk ook gewoon voor iedereen die hier nieuwsgierig naar is! Misschien iets voor jou? We zetten hier de cursus threading in de kijker en gaan in op opmerkelijke kenmerken en voordelen van deze manier van epileren van wenkbrauwen!

1. Wenkbrauwbehandelingen zijn ‘hot’!

De laatste jaren is er in de beauty wereld opvallend veel aandacht voor mooie wenkbrauwen. Elke beauty salonhouder zal kunnen beamen dat de vraag naar wenkbrauwbehandelingen enorm is toegenomen. We zien zelfs dat gespecialiseerde brow bars als paddenstoelen uit de grond rijzen met een groot aanbod aan uiteenlopende wenkbrauwbehandelingen. Een behandeling als threading mag dus eigenlijk niet meer missen in jouw aanbod aan schoonheidsbehandelingen. Ben je nog niet in het bezit van een diploma schoonheidsspecialist? Volg dan hier onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Den Haag.

2. Eigenlijk loop je al jaren achter de feiten aan!

Wist je namelijk dat threading een behandeling is die al eeuwenoud is? In Aziatische en Arabische landen is dit al eeuwenlang dé manier van ontharen. Daar zijn ze al die tijd al op de hoogte van de fantastische voordelen van deze ontharingstechniek voor het gelaat. Gelukkig wordt threading de laatste jaren ook bij ons herontdekt, zodat steeds meer mensen van de voordelen kunnen genieten. Nu ben jij aan de beurt om een cursus threading te volgen en je klanten te overtuigen! Wil je helemaal bij de tijd blijven? Dan zijn de Cursus Microblading en de Cursus Henna Brows ook echte aanraders!

3. Threading is helemaal niet zo pijnlijk

Wanneer mensen horen dat het gaat om een manier van ontharen met een draadje, dan krijgen we vaak de vraag of dat niet erg pijnlijk is. Nee, het is veel minder pijnlijk dan verwacht. Natuurlijk voelt een ontspannende gezichtsmassage prettiger! Tijdens de behandeling twist de schoonheidsspecialiste als het ware een draadje over de haren, waarmee de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Dat is snel en effectief. We horen vaak van mensen die de behandeling ondergingen dat het minder pijnlijk is dan epileren met een pincet. Heb je moeite om je klanten te overtuigen, bied dan aan om de techniek eens op de dunne haartjes op de handrug uit te voeren. Dan kan men zien wat je precies doet en voelen dat het helemaal niet zo pijnlijk is!

4. Het gaat om echt precisiewerk

Wat van threading zo’n mooie behandeling maakt, is dat zelfs de kleinste haartjes ermee verwijderd kunnen worden. Probeer die maar eens vast te pakken met een pincet of om ze met hars te verwijderen. Gegarandeerd dat threading betere resultaten biedt. En dat zie je! Dat uit zich namelijk in veel strakker gedefinieerde wenkbrauwen. Wie wil dat nu niet? Denk eens aan een groot nadeel van wenkbrauwen epileren met een pincet; je moet steeds haartje voor haartje epileren. Denk vervolgens eens aan het grote nadeel van wenkbrauwen epileren met hars; je moet steeds meerdere haren tegelijk epileren. Met threading kun je zonder gedoe zowel meerdere haartjes tegelijk weghalen als haartje voor haartje epileren. Daardoor kun je altijd heel precies werken.

5. Wenkbrauwen zijn gemakkelijker te onderhouden

Een ander groot voordeel van het feit dat je met threading zelfs de kleinste haartjes kunt verwijderen, is dat je tussen de behandelingen in geen last hebt van haartjes die opkomen zetten (die haartjes die tijdens het epileren te klein waren om door de pincet of de hars gegrepen te worden). Je kunt dus steeds alle ongewenste haartjes in één keer verwijderen, waardoor de haartjes gelijkmatig terug groeien. Het duurt daardoor langer voordat je aan een nieuwe behandeling toe bent. Je hoeft niet tussen de behandelingen door alsnog met een pincet de wenkbrauwen bij te werken.

6. Ideaal voor de gevoelige of geïrriteerde huid

Als iemand een gevoelige of geïrriteerde huid heeft, denk onder meer aan acneproblemen, dan wil je liever niet met hars aan de slag gaan. Ook een pincet is dan niet wenselijk, omdat je alsnog de huid kunt beschadigen, doordat je er te veel aan gaat trekken. Met een ontharingsmethode als threading heb je daar geen last van. Alleen het draadje komt in aanraking met de huid. De snelle en handige twist-technieken die je in de cursus threading leert, zorgen ervoor dat je alleen aan het haartje trekt en niet aan de huid. Het blijft uiteraard een behandeling waarmee je haartjes uit de huid trekt. Het draadje kan over de huid schuren, maar zal nooit heftige irritaties veroorzaken. Bij een hele gevoelige huid kun je na afloop verkoelende aloë vera gel aanbrengen om de huid te kalmeren.

Meer weten over de Cursus Threading?

De cursus threading wordt gegeven in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen en Gent. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bekijk de Cursus Threading op onze website. Interesse? Schrijf je dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie