Cursus Henna brows

Leer om met henna perfecte volle wenkbrauwen te verven!
€ 165
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Met certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Hoe zou het zijn om mooie volle wenkbrauwen te hebben? Zal het mij ook staan? Dat zijn vragen die veel beauty professionals krijgen van hun klanten. Maar niet iedereen wil meteen wenkbrauwextensions laten zetten of een microblading behandeling ondergaan. In dat geval zijn er mooie alternatieven, zoals henna brows. Dit is nog maar één voorbeeld van een situatie waarin henna brows uitkomst bieden. Leer alles over deze beauty behandeling in onze praktijkgerichte cursus henna brows.

Wat maakt henna brows uniek?

Er bestaan geen excuses meer om geen mooie wenkbrauwen te hebben! Er zijn veel soorten wenkbrauwbehandelingen, waarvan we enkele aan bod laten komen in onze cursussen: Cursus Threading, Cursus 3D Wenkbrauwextensions en de Cursus Microblading. Nu zijn er ook henna brows. Wat maakt henna brows uniek? Het is een techniek waarmee je dunne wenkbrauwen kunt opvullen met hennaverf. Het verschil met normale wenkbrauwverf is dat je met henna ook de huid mee verft. Dit zorgt voor een nog vollere look. Het blijft circa 2 weken op de huid en 6 weken op de wenkbrauwen zitten. Henna brows zijn ook ideaal voor het verven van grijze wenkbrauwen of voor het bijwerken van permanente wenkbrauw make-up. Kortom, een nieuwe dienst om je klanten mee te verrassen en om nieuwe klanten mee aan te trekken.

Ontdek in deze cursus de vele mooie toepassingen van henna brows!

Inhoud cursus henna brows

In de cursus henna brows focussen we op het mooi vormgeven en vooral op het verven van de wenkbrauwen met henna. Henna wordt op steeds meer manieren toegepast binnen de schoonheidsbranche. Bekijk hier ook eens onze Cursus Henna. In de henna brows cursus gaan we dieper in op de uitgebreide toepassingsmogelijkheden en vervolgens gaan we praktisch aan de slag. Je leert om de wenkbrauwen perfect voor te bereiden, om de henna klaar te maken en we gaan aan de slag met het leren van de verftechnieken om de henna perfect aan te brengen. Ook thema’s als hygiëne in het schoonheidssalon en de nazorg van henna brows komen aan bod.

Ideale bijscholing voor beauty professionals

De cursus henna brows is voor iedereen toegankelijk, maar het is vooral ook een ideale bijscholing voor iedere schoonheidsspecialist en visagist. Het aanbod aan beauty behandelingen is de laatste jaren enorm uitgebreid, deze variatie maakt het mogelijk om elke klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door je voortdurend bij te scholen, heb je altijd een alternatief als een bepaalde behandeling niet bevalt. De laatste tijd ligt er veel aandacht op de wenkbrauwen, daarom kun je je bij ons ook scholen tot een ware expert in de Opleiding Lash & Brow Expert. Meer weten over de Cursus Henna Brows? Neem dan gerust contact met ons op of schrijf je meteen in via het online inschrijfformulier!

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van shapen en epileren van wenkbrauwen.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van 7 contacturen en circa 8 uren zelfstudie.

Inhoud


 • Wat zijn henna brows?
 • Toepassingsmogelijkheden
 • Producten en materialen
 • Bepalen wenkbrauwvorm
 • Verftechnieken henna
 • Nazorg henna brows
 • Hygiënisch werken

Prijs


165 euro (+ 45 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Antwerpen
  Boomsesteenweg 135
  2610 Wilrijk  (Antwerpen)
 • Eindhoven
  Bogert 1
  5612 LX Eindhoven  (Noord Brabant)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)
 • Nijmegen
  Kerkenbos 10 (gebouw 45)
  6546 BB Nijmegen  (Gelderland)
 • Rotterdam
  Marten Meesweg 8
  3068 AV Rotterdam  (Zuid-Holland)

Opleidingsdata

Amsterdam

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 9 maart 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00
(Nog maar enkele vrije plaatsen!)

Datum: zaterdag 2 november 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Antwerpen (Wilrijk)

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 16 maart 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 12 oktober 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 16 februari 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Nijmegen

Zondagreeks

Datum: zondag 7 april 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 oktober 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 5 april 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam

Zondagreeks

Datum: zondag 26 mei 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 16 februari 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 oktober 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 15 juni 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 7 december 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 17 mei 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven

Zondagreeks

Datum: zondag 15 september 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00


Docenten

Mieke Strubbe

Docent in Antwerpen (Wilrijk) & Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Recensies

F. Lammens (01-11)

Gevolgd in Antwerpen

Het was zeer erg in orde en leerrijk. De lesgeefster was top! Ze had een heel goede ke nis van zaken en niets was haar teveel. Ik kom zeker terug !

M. Ciulla (01-11)

Gevolgd in Antwerpen

Mieke heeft deze cursus schitterend voor gebracht. Good job!

D. den Breems (29-10)

Gevolgd in Rotterdam

Geweldige docent. Ik wil alle cursussen het liefst van haar. Geweldig dat zij ook verschillende merken behandeld,verschillende metingen. In een woord een topdocent

M. Hendrikse (23-10)

Gevolgd in Rotterdam

Marina is een topdocente! Vriendelijk, lief, geduldig en zeer veel kennis. Aanrader!

A. de Lange (23-10)

Gevolgd in Rotterdam

Super veel geleerd van een geweldige enthousiaste docent

Cursussen die je mogelijk ook interesseren