• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Henna browsLeer om met henna perfecte volle wenkbrauwen te verven!

Cursus Henna brows
Voordelen
vanaf
€ 179
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

'Ik zou zo graag mooie volle wenkbrauwen hebben!' Dat is wat veel beauty professionals horen van hun klanten. Echter, wil niet iedereen wenkbrauwextensions of een microblading behandeling ondergaan. In dat geval zijn er mooie alternatieven, zoals henna brows. In deze cursus leer we je alles over het creeren van volle wenkbrauwen voor een sprekende look. Je leert hoe je stap voor stap een henna brow behandeling uitvoert als een professional! Lees hier gauw meer en schrijf je in!

Wat maakt een cursus henna brows zo uniek?

Er bestaan geen excuses meer om geen mooie wenkbrauwen te hebben! Er zijn veel soorten wenkbrauwbehandelingen, waarvan we enkele aan bod laten komen in onze cursussen: cursus threading, cursus 3D wenkbrauwextensions en de cursus microblading. Nu zijn er ook henna brows. Wat maakt een cursus henna brows uniek? Je leert in deze cursus om wenkbrauwen te kleuren met hennaverf.

Het verschil met normale wenkbrauwverf is dat je met henna ook de huid mee verft. Dit zorgt voor een nog vollere look. Het blijft circa 2 weken op de huid en 6 weken op de wenkbrauwen zitten. Henna brows zijn ook ideaal voor het verven van grijze wenkbrauwen of voor het bijwerken van permanente wenkbrauw make-up. Kortom, een nieuwe behandeling om je klanten mee te verrassen én om nieuwe klanten mee aan te trekken! Een cursus henna brows is ook een mooi vervolg op een cursus visagie.

Ontdek in deze cursus de vele mooie toepassingen van henna brows!

Inhoud cursus henna brows

In de cursus henna brows focussen we op het mooi vormgeven en vooral op het verven van de wenkbrauwen met henna. Henna wordt op steeds meer manieren toegepast binnen de schoonheidsbranche. Bekijk hier ook eens onze cursus henna voor lichaamsversieringen.

In de henna brows cursus gaan we dieper in op de uitgebreide toepassingsmogelijkheden en vervolgens gaan we praktisch aan de slag. Je leert om de wenkbrauwen perfect voor te bereiden, om de henna klaar te maken en we gaan oefenen met de henna brows verftechnieken.

Ook thema’s als hygiëne in het schoonheidssalon en de nazorg van henna brows komen aan bod. Wil je je klanten niet alleen verrassen met verbluffende wenkbrauwen, maar ook met prachtige wimpers? Volg dan ook onze cursus wimperextensions!

Ideale bijscholing voor beauty professionals

De cursus henna brows is voor iedereen toegankelijk, maar het is vooral ook een ideale bijscholing voor iedere schoonheidsspecialist en visagist. Het aanbod aan beauty behandelingen is de laatste jaren enorm uitgebreid, deze variatie maakt het mogelijk om elke klant zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Door je voortdurend bij te scholen, heb je altijd een alternatief als een bepaalde behandeling niet bevalt. De laatste tijd ligt er veel aandacht op de wenkbrauwen, daarom kun je je bij ons ook scholen tot een ware expert in de opleiding brow expert. Meer weten over de cursus henna brows? Neem dan gerust contact met ons op of schrijf je meteen in via het online inschrijfformulier!

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van brow mapping & styling

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Wat zijn henna brows?
 • Toepassingsmogelijkheden
 • Producten en materialen
 • Bepalen wenkbrauwvorm
 • Verftechnieken henna
 • Nazorg henna brows
 • Hygiënisch werken

219 euro (+ 49 euro verbruikskosten)
(Online opleiding: € 179)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online opleiding een goed alternatief bieden.

Online opleidingen stellen je in staat om waar en wanneer je wilt een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben je klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen
 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren
Inbegrepen
 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat
Inschrijven
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Zondagreeks

Datum: zondag 21 april 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 oktober 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 2 november 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 8 juni 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Datum: zaterdag 9 november 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Zondagreeks

Datum: zondag 6 april 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jelena Lesnik
Jelena LesnikDocent in Amsterdam en Rotterdam

Jelena Lesnik was al sinds haar tienerjaren bezig met beauty en had vooral veel interesse in harsen. Haar vriendinnen wisten haar te vinden voor een mooie, gladde huid. Maar voordat haar professionele carrière in de beautybranche begon, maakte ze eerst enkele omwegen, die haar loopbaan uiteindelijk op bijzondere wijze hebben verrijkt.

Jelena werkte vele jaren in restaurants, voordat zij haar studie commerciële economie volgde aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze behaalde haar diploma en ging aan de slag als accountmanager, maar dit maakte haar niet helemaal gelukkig. Haar eerste grote liefde, de beautybranche, bleef roepen. Haar passie voor harsen werd alleen maar sterker. “Het geeft een goed gevoel als je merkt dat mensen na het harsen zoveel zelfverzekerder naar buiten lopen!”

Ze begon naast haar werk diverse beauty cursussen te volgen. Al gauw werd ze regelmatig ingehuurd door schoonheidssalons voor het verzorgen van Brazilian wax en body wax workshops. Ze ontdekte hoe leuk en inspirerend het was om haar kennis en vaardigheden over te dragen aan mensen met dezelfde interesses. Hier voelde ze zich helemaal in haar element en komt haar warme karakter helemaal tot zijn recht!

Binnen haar functie als docente bij Wellness Academie komen al haar skills samen, waardoor ze haar studenten een unieke leerervaring kan geven. Haar klantgerichtheid heeft zij verkregen in de horecabranche, haar marketing skills heeft zij geleerd tijdens haar opleiding en haar inspiratie en passie voor het onderwijs krijgt zij van haar leerlingen!

10,0

Hele fijne en leerzame cursus! Kon er thuis in mijn salon gelijk verder mee aan de slag.

InekeRotterdam
9,7

Docent was top kent haar vak

CharityRotterdam
9,8

Mieke is een fijne docente en nam alle info duidelijk en prettig met ons door.

FrancyHasselt
9,0

Het was zeer erg in orde en leerrijk. De lesgeefster was top! Ze had een heel goede ke nis van zaken en niets was haar teveel. Ik kom zeker terug !

FarahWilrijk
9,7

Mieke heeft deze cursus schitterend voor gebracht. Good job!

MélanieWilrijk
9,5

Geweldige docent. Ik wil alle cursussen het liefst van haar. Geweldig dat zij ook verschillende merken behandeld,verschillende metingen. In een woord een topdocent

DesiRotterdam
9,5

Marina is een topdocente! Vriendelijk, lief, geduldig en zeer veel kennis. Aanrader!

MariaRotterdam
10,0

Super veel geleerd van een geweldige enthousiaste docent

AmandaRotterdam
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie