Cursus Manuele lymfedrainage

Deze zachte behandelvorm bevordert de werking van het lymfesysteem
€ 320
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Nieuwsgierig naar manuele lymfedrainage? Het is een therapievorm die steeds vaker wordt aangeboden door lichaamstherapeuten. Wil je alles weten over manuele lymfedrainage en alle bijbehorende massagetechnieken in de vingers krijgen? Meld je dan aan voor de cursus manuele lymfedrainage van de Wellness Academie.

Verdedigingslinie en zuiveringssysteem

Het lymfestelsel is een uitgebreid vaatstelsel door het hele lichaam waardoor het lymfevocht stroomt. Een goede doorstroom van het lymfevocht is essentieel voor een goede gezondheid. Zo is het lymfesysteem de frontlinie in de verdediging tegen bacteriën en ziektekiemen die infecties veroorzaken. Daarnaast is het lymfesysteem verantwoordelijk voor het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen. Het lymfesysteem doet dus vooral dienst als verdedigingslinie en zuiveringssysteem van het lichaam. Manuele lymfedrainage bevordert het optimaal functioneren van het lymfesysteem.

Manuele Lymfedrainage is een oppepper voor het immuunsysteem

Inhoud cursus manuele lymfedrainage

Tijdens de cursus manuele lymfedrainage leer je alles over de achtergronden en geschiedenis van deze behandelwijze, evenals over de grondleggers Emil en Estrid Vodder. Je leert vervolgens de massagetechnieken per lichaamsdeel om uiteindelijk een volledige behandeling te kunnen geven. Ook de indicaties en contra-indicaties van manuele lymfedrainage en de voorwaarden voor een goede behandeling komen aan bod. Een zachte en ritmische lymfemassage bevordert de doorstroom van het lymfevocht, brengt het zenuwstelsel tot rust en geeft het immuunsysteem een boost. Lymfedrainage is effectief bij een verzwakt immuunsysteem, oedeem en huidproblemen als acne en eczeem.

Voordelen van deze cursus lymfedrainage

De cursus manuele lymfedrainage van de Wellness Academie is een erkende cursus die perfect aansluit op de beroepspraktijk. Deze behandeling kan prima als zelfstandige behandelvorm worden uitgevoerd, maar kan ook een mooie aanvulling bieden op je bestaande diensten. De cursus wordt gegeven door een ervaren en betrokken vakdocent in beperkte groepjes.

Erkend certificaat

Na het volgen van de cursus ontvang je een erkend certificaat manuele lymfedrainage. Deze cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen dus studiepunten voor het volgen van deze cursus.

Indeling

3 dagen van 10u tot 17u

Inhoud

 • Achtergronden en geschiedenis
 • De grondleggers Emil en Estrid Vodder
 • Lymfestelsel en lymfevocht
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Oedemen
 • Basisbewegingen
 • Voorwaarden goede behandeling
 • Massagetechnieken per lichaamsdeel
 • Uitvoeren volledige behandeling

Opleidingsdata

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 5 mei 2018
Alle data: 05/05, 06/05 & 27/05 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Weekendreeks

Startdatum: 6 oktober 2018
Alle data: 06/10, 07/10 & 14/10 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 320 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docent

Cindy Milito

Docent in Amsterdam & Hasselt

Cindy Milito voelde zich na een jarenlange administratieve carrière uitgeblust en zocht naar een nieuwe uitdaging (2001). Ze maakte kennis met shiatsu therapie en leerde via de Shiatsu Federatie de eerste ‘knepen’ van het vak.

Masseren bracht haar lichaam en geest tot rust! Ze bleek geboren voor dit vak. Deze nieuwe wending in haar leven stimuleerde haar om een eigen praktijk (2003) te starten. Ze dook nog dieper in de wellness wereld en studeerde voetreflexologie. Een cursus van Val Guin (forearm dance in California) maakte een nieuw idee in haar wakker. Ze wilde haar eigen massagevorm ontwikkelen!

Ze creëerde een massagevorm waarbij ze masseert met haar onderarmen en ellebogen in combinatie met thai chi bewegingen. Een unicum in België! Het duurde niet lang voordat deze massagevorm de eer kreeg die het verdiende. Cindy kwam in contact met de Wellness Academie, waar haar massagevorm een bijzondere aanvulling werd op het opleidingsaanbod. Zo werd hier de samudra massage geboren.

Zoals massage ook haar leven een positieve wending gaf, zo wil Cindy ook anderen als docente de kans bieden de weldaad van dit vak te ontdekken.

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

klanten vertellen 9,1 415 Beoordelingen