Cursus Manuele lymfedrainage

Deze zachte behandelvorm bevordert de werking van het lymfesysteem
€ 320
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Nieuwsgierig naar manuele lymfedrainage? Het is een therapievorm die steeds vaker wordt aangeboden door lichaamstherapeuten. Wil je alles weten over manuele lymfedrainage en alle bijbehorende massagetechnieken in de vingers krijgen? Meld je dan aan voor de cursus manuele lymfedrainage van de Wellness Academie.

Verdedigingslinie en zuiveringssysteem

Het lymfestelsel is een uitgebreid vaatstelsel door het hele lichaam waardoor het lymfevocht stroomt. Een goede doorstroom van het lymfevocht is essentieel voor een goede gezondheid. Zo is het lymfesysteem de frontlinie in de verdediging tegen bacteriën en ziektekiemen die infecties veroorzaken. Daarnaast is het lymfesysteem verantwoordelijk voor het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen. Het lymfesysteem doet dus vooral dienst als verdedigingslinie en zuiveringssysteem van het lichaam. Manuele lymfedrainage bevordert het optimaal functioneren van het lymfesysteem.

Manuele Lymfedrainage is een oppepper voor het immuunsysteem

Inhoud cursus manuele lymfedrainage

Tijdens de cursus manuele lymfedrainage leer je alles over de achtergronden en geschiedenis van deze behandelwijze, evenals over de grondleggers Emil en Estrid Vodder. Je leert vervolgens de massagetechnieken per lichaamsdeel om uiteindelijk een volledige behandeling te kunnen geven. Ook de indicaties en contra-indicaties van manuele lymfedrainage en de voorwaarden voor een goede behandeling komen aan bod. Een zachte en ritmische lymfemassage bevordert de doorstroom van het lymfevocht, brengt het zenuwstelsel tot rust en geeft het immuunsysteem een boost. Lymfedrainage is effectief bij een verzwakt immuunsysteem, oedeem en huidproblemen als acne en eczeem.

Voordelen van deze cursus lymfedrainage

De cursus manuele lymfedrainage van de Wellness Academie is een erkende cursus die perfect aansluit op de beroepspraktijk. Deze behandeling kan prima als zelfstandige behandelvorm worden uitgevoerd, maar kan ook een mooie aanvulling bieden op je bestaande diensten. De cursus wordt gegeven door een ervaren en betrokken vakdocent in beperkte groepjes.

Erkend certificaat

Na het volgen van de cursus ontvang je een erkend certificaat manuele lymfedrainage. Deze cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen dus studiepunten voor het volgen van deze cursus.

Indeling

3 dagen van 10u tot 17u

Inhoud

 • Achtergronden en geschiedenis
 • De grondleggers Emil en Estrid Vodder
 • Lymfestelsel en lymfevocht
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Oedemen
 • Basisbewegingen
 • Voorwaarden goede behandeling
 • Massagetechnieken per lichaamsdeel
 • Uitvoeren volledige behandeling

Opleidingsdata

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 2 december 2017
Alle data: 02/12, 03/12 & 09/12 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Weekendreeks

Startdatum: 6 januari 2018
Alle data: 6/01, 7/01 & 13/01 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 320 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Jildau Wedzinga

Docent in Amsterdam

Volgens Jildau Wedzinga associëren veel mensen ‘schoonheid’ onterecht met iets verhevens, als iets dat buiten henzelf ligt. Als je ervoor openstaat, dan vind je schoonheid overal. Jildau helpt graag mensen om te ontdekken wat schoonheid is en wat het voor ze kan betekenen. “Het geeft mensen de kracht om door te gaan.” Het leven wordt volgens Jildau nog mooier als ze haar kunde en ervaring kan inzetten om mensen te laten delen in haar levensvisie.

Jildau werkte ruim 20 jaar als gediplomeerd schoonheidsspecialiste en huidtherapeute in haar eigen wellness instituut. Hier voerde ze uiteenlopende behandelingen uit; zowel de ‘traditionele’ schoonheidsbehandelingen als innoverende huidverbeterende therapieën en het werken met laserapparatuur. Jildau mag zich bovendien een echte specialist in resurfacing peelings noemen. Ze reisde af naar Barcelona om hier haar diploma te behalen.

Binnen haar instituut was Jildau tevens kinderyoga docente, met name voor kinderen met speciale behoeften (PPD-NOS en ADHD). Ook voerde ze diverse massagetechnieken uit, die een bijdrage leverden aan het verbeteren van het welzijn en dagelijks functioneren van deze kinderen. Deze unieke bundeling van activiteiten heeft ertoe geleid dat ze als docente aan de Wellness Academie een breed aantal cursussen verzorgt. “Ik schep er veel genoegen in om mijn leerlingen te zien groeien. Mijn enthousiasme en overtuigingskracht vormen de kracht om mensen te inspireren.”

Maureen Conemans-van Meeteren

Docent in Hasselt

Maureen Conemans-van Meeteren raakte in de ban van massages na de geboorte van haar oudste zoon. Ze volgde een cursus babymassage en ontdekte dat massage zoveel meer is dan alleen maar wat ‘wrijven en kneden’. Ook bij de drie kinderen die daarop volgden paste ze regelmatig massage toe. Haar interesse in de beauty en wellness branche was geboren!

Ze besloot om na een carrière in de financiële dienstverlening een andere weg in te slaan. Ze startte met de opleiding massagoloog bij de Wellness Academie. In dat jaar opende ze ook haar eigen natuurgeneeskundige praktijk. Haar praktijk is ondertussen uitgegroeid tot een waar wellness centrum met diensten als: (therapeutische) massages, diverse schoonheidsbehandelingen, tanden bleken, voedingsadviezen, kinder(yoga), reiki, meditatie en hypnose.

Haar dagelijkse bezigheden als massagetherapeut, worden nog meer verrijkt door ook als docent betrokken te zijn bij de Wellness Academie: ‘Lesgeven, het overbrengen van iets waar je hart van vol is, is fantastisch!’ Daarnaast organiseert Maureen eveneens trainingen voor diverse bedrijven; van producttrainingen tot trainingen hoe je je eigen bedrijf beter kunt laten groeien. Met deze uitgebreide kennis en ervaring is Maureen de aangewezen persoon om studenten van de Wellness Academie voor te bereiden op een succesvolle carrière binnen de wellness branche.

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

klanten vertellen 9,1 261 Beoordelingen