Cursus Cupping

Met deze cuppingmassage leer je verstorende energieën weg te leiden!
€ 165
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Leer pijn en ongemakken te verhelpen met Cupping. Cupping is afgeleid van de acupunctuur. Bij deze massagevorm worden cups gebruikt die op het lichaam worden geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen om zo de beweging van energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen te beïnvloeden voor het verhelpen van pijn en het optimaliseren van de gezondheid.

Leid verstorende energie uit het lichaam

Het gebruik van cuppingtechnieken is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunst. Doorheen de tijd zijn er steeds meer toepassingsgebieden voor de cups ontdekt, is men steeds meer verschillende soorten cups gaan gebruiken en ook de werkwijze is steeds verder aangepast aan de vereisten van deze tijd. Het belangrijkste principe erachter is echter blijven bestaan. Met de cups die zich vast hebben gezogen op het lichaam kun je als therapeut de energie en het bloed leiden naar de plek waar er een verstoring is, om zo deze energie uit het lichaam te leiden.

De cursus Cupping leert je om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen met cups!

Toepassingsgebieden cupping

Vacussage heeft een diepgaande en krachtige werking met als hoofddoelen: het wegvoeren van verstorende energieën, het wegvoeren van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam en het oplossen van verklevingen in het bindweefsel. Dit maakt dat cupping bij uitstek geschikt is voor het verhelpen van klachten als: pijnlijke spieren, rugklachten, schouderklachten, spijsverteringsproblemen, longaandoeningen, hoest, chronische verkoudheid, griep en hoofdpijn. Voor een nog gerichtere en efficiëntere werking kunnen er bij cupping ook allerlei medicinale kruidenoliën worden gebruikt.

Inhoud cursus cupping

De cursus cupping neemt je allereerst mee terug in de geschiedenis van de cupping. Je ontdekt hoe cupping zich door de tijd heen heeft ontwikkeld en welke soorten cupping massage er bestaan. Er wordt dieper ingegaan op de toepassingen en het gebruik van deze massagevorm. Het is eveneens belangrijk dat je bekend bent met de indicaties en contra-indicaties. Verder ga je voornamelijk zelf aan de slag met het oefenen van de behandeling per lichaamsdeel. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een volledige cupping behandeling te geven.

Cupping in de praktijk

De cursus wordt gegeven in kleine groepjes, dus elke cursist is gegarandeerd van voldoende persoonlijke aandacht. Het doel is dat je na afloop zelfstandig cupping behandelingen kunt geven. Het is een doeltreffende, op zichzelf staande behandelwijze, maar het is ook ideaal als aanvulling op cellulitis- en andere afslankingsbehandelingen. Cupping komt daarom dan ook terug in de Cursus Sveltessa afslankingsmassage. Cupping vergemakkelijkt immers het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen. De mogelijkheden om cupping in de praktijk toe te passen zijn dan ook zeer uitgebreid.

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Geschiedenis cupping
 • Ontwikkeling cupping door de tijd
 • Soorten cupping massages
 • Toepassingen en gebruik
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Behandeling per lichaamsdeel
 • Volledige cupping behandeling geven

Opleidingsdata

Amsterdam

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 6 mei 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00 (Nog maar 1 vrije plaats!)

Datum: zaterdag 11 november 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 19 augustus 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 21 oktober 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 11 februari 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 25 juni 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Antwerpen (Wilrijk)

Zondagreeks

Datum: zondag 12 november 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 165 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docent

Jos Koch

Docent in Amsterdam, Antwerpen (Wilrijk) & Hasselt

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Antwerpen
  Boomsesteenweg 440
  2610 Wilrijk  (Antwerpen)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

D. Cauberg (01-12-2016)

Gevolgd in Hasselt

Was super

N. Princen (29-11-2016)

Gevolgd in Hasselt

Was enorm leerrijk en boeiend. De tijd is omgevlogen. Na deze dag ben ik in staat om een volwaardige en correcte cuppingmassage te geven. Een aanrader!

A. roex (24-10-2016)

Gevolgd in Hasselt

Goede cursus van topdocent. Hij heeft ongelooflijk veel Kennis!

J. Jansen-Ermans (24-10-2016)

Gevolgd in Hasselt

Hele leuke cursus, top docent!!

F. Brone (24-10-2016)

Gevolgd in Hasselt

Topdocent! Ik kom zeker terug voor andere opleidingen van Jos.

T. Edel - van der Neut (30-05-2016)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een leraar die heel veel kennis heeft en die kennis graag met veel plezier op de cursisten overbrengt, Ik heb het als erg prettig ervaren en ga dit ik mijn bedrijf toepassen. Jos bedankt voor alles..

J. Dekkers Los-den Ouden (18-04-2016)

Gevolgd in Hasselt

Weer een heerlijke inspirerende dag met heel veel informatie

klanten vertellen 9,1 231 Beoordelingen