Cursus Moxatherapie

Leer acupunten behandelen met een warme moxa kruidenrol
€ 145
 • De beste opleider in de branche!
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • Met certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je leren om moxatherapie te geven? Wil je graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen? Op een effectieve wijze het immuunsysteem een boost geven? Volg dan deze cursus moxatherapie in de Wellness Academie. Het is een intensieve en praktische cursus waarbinnen je snel deze behandelwijze doorgrondt en in de vingers krijgt.

Heilzame warmte van therapie met moxa kruiden

Moxatherapie is een weldadige therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van moxa kruid, ook wel bijvoetkruid genoemd. Moxa kruid wordt binnen de Traditionele Chinese Geneeskunst zeer gewaardeerd vanwege zijn stimulerende, verzachtende en verwarmende werking. Bij deze behandelwijze wordt fijngestampte moxa tot een sigaar gerold. Deze wordt aangestoken en boven de huid gehouden ter hoogte van de te behandelen acupunten. Moxa brandt intens en geeft daarbij een heilzame warmte en straling af. Hiermee wordt de doorstroom van de levensenergie (qi) optimaal gestimuleerd om lichaam en geest in balans te brengen. Tijdens deze cursus moxatherapie leer je er alles over.

Leer lichaam en geest in balans te brengen met de cursus Moxatherapie

Toepassingsgebieden moxatherapie

Moxa kan prima als een op zichzelf staande therapie worden toegepast, maar het kan ook een goede aanvulling zijn op andere therapieën waarbij de acupunten worden gestimuleerd. Moxatherapie kan ingezet worden om mensen beter in balans te brengen, zodat ze prettiger in het leven staan. Het is heilzaam bij klachten als vermoeidheid, slechte bloedcirculatie, gewrichtsproblemen en een verzwakt immuunsysteem. Het is een versterkende therapie die tegelijkertijd geroemd wordt om zijn zachtheid en weldadige uitwerking. Na het volgen van de cursus moxatherapie kan je je klanten als therapeut straks absoluut een belangrijke meerwaarde bieden met deze complementaire behandeling.

Inhoud cursus moxatherapie

De cursus moxatherapie begint met een introductie over de oorsprong en de basisprincipes van deze behandelwijze. Ook de werking en de diverse toepassingsgebieden van moxatherapie worden uitgebreid behandeld. Vervolgens leer je wat de benodigdheden zijn en welke voorwaarden je in acht moet nemen voor het geven van een adequate moxabehandeling. Daarna ga je zelf aan de slag met het behandelen van acupunten om verschillende soorten klachten te verzachten. Na afloop ben je in staat om een volledige moxabehandeling uit te voeren.

Vooropleiding

Wij raden je aan om deze cursus aan te vatten nadat je een minimale kennis hebt over de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Wij bevelen hiervoor onze cursus Meridianen & Elementenleer aan.

BATC erkend certificaat
Na het volgen van deze cursus moxatherapie ontvang je een certificaat. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Dit betekent dat je als Nederlandse cursist aangesloten bij het BATC met deze cursus studiepunten verdient.

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 10u tot 17u.

Inhoud


 • Oorsprong
 • Basisprincipes
 • Toepassingsgebieden
 • Werking
 • Benodigdheden
 • Voorwaarden voor een goede behandeling
 • Klachten en de te behandelen acupunten
 • Volledige behandeling geven

Prijs


145 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 oktober 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 14 juni 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam
Naritaweg 12, 1043BZ Amsterdam (Nederland)

Zondagreeks

Datum: zondag 15 december 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00


Docent

Jos Koch

Docent in Amsterdam & Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Recensies

D. Batsleer (20-04)

Gevolgd in Hasselt

topcursus voor uitleg ideale lesgever

S. beelen (08-11)

Gevolgd in Hasselt

het is heel boeiend en wist niet dat je zoveel kan mee behandelen.jos is altijd super om les van te krijgen.

P. Grehl (29-03)

Gevolgd in Hasselt

Zeker de moeite waard, heeft mij mede doen besluiten om voor de gehele opleiding Jing Luo in te schrijven. Ik zal deze cursus en uw instituut aanbevelen bij anderen in mijn branche en kennissenkring. Hoop dat andere modules net zo tof zijn.

I. Maes (28-03)

Gevolgd in Hasselt

Super interessant, zeer goed gegeven, smaakt naar meer.

J. Goethals (28-03)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een topdocent!!!

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • Meridianen- en elementenleer

  Fundamentele kennis voor het uitvoeren van alle therapieën die zich richten op het deblokkeren van de levensenergie in meridianen en acupunten. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
  • Rotterdam
 • Tui-na (basiskennis)

  Drukpuntmassage, gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunst, die gericht is op het stimuleren van de doorstroom van qi. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam