* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus MoxatherapieLeer acupunten behandelen met een warme moxa kruidenrol

Cursus Moxatherapie
Voordelen
€ 175€ 157,50
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wil je leren om moxatherapie te geven? Wil je graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen? Op een effectieve wijze het immuunsysteem een boost geven? Volg dan de cursus moxa van Wellness Academie. Het is een intensieve en praktische cursus waarbinnen je snel deze behandelwijze doorgrondt en in de vingers krijgt. Je leert om met een warme moxa kruidenrol de acupunten te behandelen voor ontspanning en een evenwichtig leven!

Veel goede redenen voor een cursus moxa!

Moxatherapie is een weldadige therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van moxa kruid, ook wel bijvoetkruid genoemd. Moxa kruid wordt binnen de Traditionele Chinese Geneeskunst zeer gewaardeerd vanwege zijn stimulerende, verzachtende en verwarmende werking. Bij deze behandelwijze wordt fijngestampte moxa tot een sigaar gerold. Deze wordt aangestoken en boven de huid gehouden ter hoogte van de te behandelen acupunten. Moxa brandt intens en geeft daarbij een heilzame warmte en straling af. Hiermee wordt de doorstroom van de levensenergie (qi) optimaal gestimuleerd om de mens in balans te brengen. Tijdens deze cursus moxatherapie leer je er alles over!

Leer om mensen weer terug in balans te brengen met de cursus moxatherapie!

Toepassingsgebieden van moxakruid

Moxa kan prima als een op zichzelf staande therapie worden toegepast, maar een cursus moxa kan ook een goede aanvulling zijn op andere therapieën, waarbij de acupunten worden gestimuleerd. Moxatherapie kan ingezet worden om mensen beter in balans te brengen, zodat ze prettiger in het leven staan. Het is heilzaam bij klachten als: vermoeidheid, slechte bloedcirculatie, gewrichtsproblemen en een verzwakt immuunsysteem. Het is een versterkende therapie, die tegelijkertijd geroemd wordt om zijn zachtheid en weldadige uitwerking. Na het volgen van de cursus moxatherapie kun je je klanten verrassen met een verwarmende en ontspannende complementaire behandeling.

Inhoud cursus moxatherapie

De cursus moxatherapie begint met een introductie over de oorsprong en de basisprincipes van deze behandelwijze. Ook de werking en de diverse toepassingsgebieden van moxatherapie worden uitgebreid behandeld. Vervolgens leer je wat de benodigdheden zijn en welke voorwaarden je in acht moet nemen voor het geven van een adequate moxabehandeling. Daarna ga je zelf aan de slag met het behandelen van acupunten om verschillende soorten klachten te verzachten. Na afloop ben je in staat om een volledige moxabehandeling uit te voeren en ontvang je een certificaat.

Vooropleiding

Wij raden je aan om deze cursus aan te vatten, nadat je voldoende basiskennis hebt opgedaan over de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Hiervoor bevelen we onze cursus meridianen & elementenleer aan.

Indeling

Weekendreeks - 1 dag van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Oorsprong
 • Basisprincipes
 • Toepassingsgebieden
 • Werking
 • Benodigdheden
 • Voorwaarden voor een goede behandeling
 • Klachten en de te behandelen acupunten
 • Volledige behandeling geven

175 euro € 157,50

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Zondagreeks

Datum: zondag 1 december 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven met 10% korting
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zondagreeks

Datum: zondag 7 juli 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven met 10% korting
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 april 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven met 10% korting
Alexandra Kroeg
Alexandra KroegDocent in Amsterdam en Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

8,0

En super leuke cursus.. De docent is enthousiast en brengt het geheel heel duidelijk en goed over.. Ik heb genoten van deze heerlijke dag en cursus..

SandraAmsterdam
9,3

Een leuke leerzame kennismaking met Moxa!

LiekeAmsterdam
7,8

Aangename en leerrijke opleiding, proeft naar meer..

SilvieHasselt
10,0

Ik heb genoten van deze opleiding. Soms verschijnt er geen docent maar een meester. Bedankt voor deze verrijking aan kennis en toepasbaarheid in het goeds wij creëren voor een ieders welbevinden.

ClaudiaHasselt
9,6

Heel leuk en interessant. Leukste therapievorm die ik tot nu toe heb gevolgd.

AmberHasselt
10,0

topcursus voor uitlegideale lesgever

DidierHasselt
10,0

het is heel boeiend en wist niet dat je zoveel kan mee behandelen.jos is altijd super om les van te krijgen.

SabrinaHasselt
9,5

Super interessant, zeer goed gegeven, smaakt naar meer.

IngeHasselt
9,6

Jos is een topdocent!!!

JarkaHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie