Inschrijven

Cursus Oorreflexologie

Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van oorreflexologie!
Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van oorreflexologie!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In deze nieuwe cursus oorreflexologie zetten we een oude behandelwijze, die aangepast is aan de moderne tijd, in het licht. De wijsheden achter deze behandeling dateren uit zeker 2000 jaar v. Chr. en hebben hun wortels in de TCM (Traditional Chinese Medicine). Misschien heb je al eerder gehoord van voetreflexologie? Oorreflexogie is op een vergelijkbaar principe gestoeld. Het is een toegankelijke behandelwijze, die een verrijking is voor elke wellness- en massagetherapeut!

Oorreflexologie aangepast aan deze tijd!

Al eeuwen geleden voerden de Chinese geneesheren ooracupunctuur uit voor het behandelen van uiteenlopende gezondheidsklachten. De Franse arts Paul Nogier (1908-1996), die naast de westerse manuele geneeskunde ook de Chinese acupunctuur uitoefende, (her)ontdekte dat het volledige menselijk lichaam op het oor geprojecteerd kan worden. Hij werkte hiervoor een zeer gedetailleerde kaart uit. Nogier wordt dan ook beschouwd als de grondlegger van de westerse oorreflexologie of auriculotherapie. Door de jaren heen zijn hier overtuigende resultaten mee behaald. We vertellen je er graag meer over in onze cursus oorreflexologie.

Leer om via punten op het oor de gezondheid van mensen te bevorderen!

Inhoud cursus oorreflexologie

In onze cursus oorreflexologie leer je meer over de achtergronden van oorreflexologie, de anatomie van het oor, de indicaties en contra-indicaties en de Chinese meesterpunten. Vervolgens leer je alles over de specifieke oorcorrespondentie punten (OCP’s) en de lichaamsdelen en organen waarmee ze verbonden zijn. Je leert om behandelingen te geven, op basis van de kaart van dokter Paul Nogier, om diverse klachten aan te pakken. Je gaat o.a. aan de slag met het oefenen van het lokaliseren van de OCP’s met een druktaster, het uitvoeren van oormassages en het plaatsen van oorzaadjes. Oorreflexologie wordt met veel succes toegepast bij: pijn, stress, allergieën, spijsverteringsklachten, slapeloosheid, hormonale klachten en verslavingen.

Voordelen cursus oorreflexologie

Je kunt deze cursus volgen als eerste kennismaking met reflexologie, maar het kan ook een mooie aanvulling zijn op overige behandelwijzen, die je misschien al meester bent. Denk niet alleen aan voetreflexologie en handreflexologie, maar ook aan ontspanningsmassages, oorkaarstherapie, shiatsu of tui-na. De cursus wordt gegeven in kleine lesgroepjes en op een prettige leslocatie, zodat je tijdens de lessen goed kunt oefenen. Je wordt hierin begeleid door een topdocent. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat oorreflexologie. Bekijk hier ook onze Cursus Voetreflexologie en onze Cursus Handreflexologie.

Lesdagen

2 dagen van 10h00 tot 18h00

Inhoud

 • Geschiedenis oorreflexologie
 • Anatomie van het oor
 • Oorcorrespondentie punten (OCP’S) fase 1 ,2 ,3
 • Contra indicaties
 • Pijn behandelen en bijhorende pijnassen
 • Chinese meesterpunten
 • Specifieke punten en behandelingen
 • Oormassage
 • Lokaliseren van de OCP’S met druktaser
 • Punten bewerken
 • Oorzaadjes plaatsen

Prijs

269 euro (+ 15 euro verbruikskosten)

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Docent

Suzy Jacops

Docent in Hasselt

Suzy Jacops (1963) is een professionele voetreflexoloog met veel ervaring. Ze is echter niet zomaar een voetreflexoloog; ze is onder meer opgeleid door Dwight Byers, de neef van de grondlegster van de voetreflexologie Eunice Ingham!

Maar Suzy heeft les gehad van nog meer grootmeesters in de voetreflexologie, waaronder van Tony Porter die een eigen methode van voetreflexologie heeft ontwikkeld. Met voetreflexologie had Suzy haar roeping gevonden. Na het behalen van haar diploma therapeutische voet- en handreflexoloog en na enkele jaren werkervaring opgedaan te hebben startte ze haar eigen praktijk. Daarnaast schoolde ze zich bij in de disciplines: precisie reflexologie, cranio-sacrale reflexologie, traditionele Chinese en Thaise reflexologie, de vijf elementenleer, Chinese tui-na en zenuwreflexologie.

Ook bewandelde Suzy vervolgens het pad van de verticale voetreflexologie, ontwikkeld door Lynne Booth met een nieuwe kijk op de traditionele reflexologie. Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van reflexologie wordt ze door de grondlegster Lynne Booth erkend als exclusieve docente verticale voetreflexologie in België en Nederland. Suzy is al meer dan 10 jaar verbonden aan de Wellness Academie en heeft al honderden studenten met succes de voetreflexologie aangeleerd!

 

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.