Inschrijven

Cursus Orthomoleculaire voeding en therapie

Leer hoe je van voeding je ‘medicijn’ maakt!
cursus orthomoleculaire voeding en therapie
Leer hoe je van voeding je ‘medicijn’ maakt!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 345

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Nieuwsgierig naar orthomoleculaire voeding? Dan ben je bij Wellness Academie op het juiste adres. Er zijn veel goede redenen om onze cursus orthomoleculaire voeding en therapie te volgen. Orthomoleculaire voeding begint daar, waar de reguliere geneeskunde ophoudt. Naast uitgebreide kennis van deze voedingsleer, doe je in deze cursus ook anatomische basiskennis op. Ga mee op deze fascinerende ontdekkingsreis en ontdek hoe gezonde voeding en supplementen bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van veel ziektes, waaronder welvaartsziekten.

Wat is orthomoleculaire voeding eigenlijk?

Orthomoleculaire voeding staat voor ‘optimale voeding voor de cellen’. Deze voedingsleer focust zich op het gebruik van geconcentreerde voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen, eiwitten en enzymen. Het doel is om hiermee chemische processen in het lichaam in harmonie te brengen. Binnen de orthomoleculaire voeding gaat men ervan uit, dat gezondheidsproblemen voortkomen uit een slechte stofwisseling en weerstand. Met orthomoleculaire therapie in de vorm van gezonde voeding in de juiste samenstelling kan je deze problemen positief beïnvloeden. Hierbij worden soms supplementen gebruikt als extra ondersteuning. Er wordt echter nooit gebruikgemaakt van lichaamsvreemde stoffen.

Leer gezondheidsklachten verminderen met gezonde, uitgebalanceerde orthomoleculaire voeding!

Doel en inhoud van de opleiding

Onze opleiding orthomoleculaire voeding en therapie heeft tot doel om je op te leiden tot een onafhankelijke deskundige op het gebied van gezonde voeding. Je leert hoe je cliënten verantwoord kunt adviseren over het verbeteren van hun gezondheid. Tijdens de opleiding maak je kennis met de basisbegrippen van orthomoleculaire voeding en met anatomie, fysiologie & pathologie. Je leert alles over micro- en macronutriënten, basisdiëten en supplementen. Daarnaast is er aandacht voor de functionaliteit van vitaminen, mineralen, aminozuren, orgaanconcentraten en kruiden. Je leert hoe je orthomoleculaire ‘gereedschappen’ kunt inzetten in uiteenlopende situaties. Misschien is onze Cursus Sportvoeding ook interessant voor jou?

Begeleiding door een topdocent

Een goede samenwerking tussen docent en student is een topprioriteit. Je krijgt uitdagende opdrachten en casussen, die je helpen om je de lesstof vlot meester te maken. Hierdoor kun je alle opgedane kennis snel zelf in de praktijk brengen. Heb je vragen, suggesties of wil je feedback? Dan kun je altijd terecht bij je topdocent. Het geeft veel voldoening om mensen met jouw kennis en inzichten te inspireren om hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun welzijn met gezonde voeding en een gezonde levensstijl!

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie orthomoleculaire voeding
 • Wat is gezonde voeding?
 • Voedingsstoffen en gezonde basisvoeding
 • Micro- en macronutriënten
 • Welvaartsziekten en voeding
 • Gezonde voeding, enzymen en voedingscombinaties
 • Basisdiëten en speciale diëten
 • Voeding voor sporters
 • Therapeutische kruiden, bijzondere voedingsmiddelen en supplementen
 • Orthomoleculaire adviezen per aandoening
 • Ayurveda eet- en leefregels somatypen
 • Starten als ondernemer en je eigen praktijk
 • Anatomie; het complete overzicht

Prijs

€ 345

 

Online training

Online trainingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online trainingplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele training staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online trainingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Docent

Geert van Keimpema

Docent in thuisstudie

Geert van Keimpema had vanuit zijn wieg, in een drogisterij aan huis, al uitzicht op vitaminen en mineralen; mogelijk dat daar zijn interesse in supplementen is ontstaan. Sinds 1995 is hij gediplomeerd orthomoleculair voedingsdeskundige met als specialisme sportvoeding en supplementen. Zijn loopbaan startte als topsprinter op de atletiekbaan, waar voeding en supplementen erg belangrijk voor hem waren voor optimale prestaties.

Blessures maakten een einde aan zijn Olympische droom, maar leven in onze westerse high speed samenleving vergelijkt hij graag met topsport. Inmiddels is hij als ‘Master’ (senior atleet) volop actief op de atletiekbaan en in de sportschool. Met zijn fitheid en prestaties wil hij bewijzen dat juiste voeding, supplementen en training de mens langer vitaal houden. Geert runt ook zijn eigen praktijk voor orthomoleculaire voeding ‘Food is your Medicine’, waar hij westerse wetenschap combineert met oosterse wijsheid.

Naast zijn praktijk werkt Geert eveneens als manager in de health & wellness sector, waardoor zijn kennis over en ervaring met voeding en voedingssupplementen actueel blijft. Zijn hart ligt bij het adviseren van sporters, vanuit zijn overtuiging dat de effecten van voeding en supplementen op termijn superieur zijn aan allerlei illegale prestatiebevorderende substanties, die de sport en de gezondheid beschadigen.

Geert wil met zijn thuisstudie sportvoeding zijn cursisten opleiden tot onafhankelijke deskundigen op het gebied van sportvoeding en -supplementen, waardoor zijzelf en hun omgeving van optimale sportieve resultaten en een goede gezondheid kunnen genieten!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.