Inschrijven

Cursus Reflexologie voor baby en peuter

Ontdek de helende kracht van reflexologie bij kinderkwalen!
Baby ontvangt reflexologie behandeling
Ontdek de helende kracht van reflexologie bij kinderkwalen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 219

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Werk je met kleine kinderen? En wil je beter tegemoet komen aan hun behoeften? Dan is deze Cursus Reflexologie voor baby en peuter vast iets voor jou. De kennis en vaardigheden die je hier opdoet, zijn onder meer bruikbaar op kinderdagverblijven, in de kraamzorg of in een massagepraktijk gericht op kinderen. Je leert om met behulp van reflexologie behandelingen beter te communiceren met kleine kinderen en om veelvoorkomende kwaaltjes te verzachten.

Waarom een cursus reflexologie voor baby en peuter?

De reflexologie gaat ervan uit dat er zich op de handen en voeten reflexzones bevinden. Deze corresponderen met alle andere delen van het lichaam, waaronder organen en klieren. Door met zachte massagetechnieken, die speciaal ontwikkeld zijn voor de allerjongsten, op deze zones in te werken creëer je meer verbondenheid en kun je vele kwaaltjes bij baby’s en peuters verlichten. Je kunt reflexologie zien als een effectieve manier om met kleine kinderen te communiceren, via liefdevolle aanraking. In de cursus leer je alles over wat je met reflexologie voor de allerjongste kinderen kunt betekenen. Neem hier ook een kijkje bij de Cursus Shantala Babymassage.

Leer om kinderkwaaltjes te verzachten met reflexologie voor baby en peuter!

Inhoud Cursus Reflexologie voor baby en peuter

De cursus bestaat uit een gedeelte theorie en praktijk. Nadat je alles hebt geleerd over het wat en waarom van reflexologie, afgestemd op kleine kinderen, ga je oefenen met de technieken. Je leert de basis massagetechnieken, die komen kijken bij de reflexologie. Daarbij leer je ook diverse ontspanningstechnieken. Vervolgens ga je oefenen met behandelingen per zone. Er is in de cursus onder andere aandacht voor drie thema’s; slapen & sereniteit, het spijsverteringsstelsel en weerstand & immuniteit. Een ander uniek onderdeel van deze cursus is dat je leert hoe je als therapeut workshops babyreflexologie geeft aan ouders.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie babyreflexologie
 • Behandelen van baby’s: waarop letten?
 • Communiceren met baby’s
 • Kennismaken met reflexen
 • Zonetheorie
 • De plexus solaris
 • Workshops organiseren
 • Peuterreflexologie
 • Basis massagetechnieken
 • Ontspanningstechnieken en -grepen
 • Aandachtspunten voor een behandeling
 • Behandeling per zone
 • Handreflexologie

Prijs

€ 219

 

Online opleiding

Online opleidingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Docent

Sophie van den Bogaard

Docent in thuisstudie

Sophie Z.M. van den Bogaard is een professionele voetreflextherapeut, holistisch coach, psychozonetherapeut, baby-kinderreflexoloog en zwangerschapreflexoloog. Daarbij ondersteunt ze fertiliteit- en coaching trajecten in de breedste zin van het woord. Het is haar missie om met haar uitgebreide kennis en ervaring anderen in hun kracht te zetten.

In haar praktijk behandelt Sophie cliënten vanuit al deze verschillende disciplines. Ze is o.a. gespecialiseerd in vrouwen in al hun levensfases. In haar werkwijze combineert ze westerse technieken met traditionele Oosterse geneeskunde en diverse coaching methodieken, met als doel om mensen lichamelijk en geestelijk in balans te brengen. Daarnaast heeft ze een grote passie voor haar vak als baby-, peuter- en kinderreflexoloog: ‘Het is prachtig om de mooie effecten op baby’s te zien.’

Sophie is als docente verbonden aan Wellness Academie voor de opleiding voetreflexologie en de cursus baby-kinderreflexologie. In haar lessen maakt ze vanuit een schat aan ervaring steeds de verbinding met de praktijk, zodat haar cursisten het geleerde meteen in de praktijk kunnen toepassen. Een van haar belangrijkste drijfveren is dat ze regelmatig ervaart dat ‘succes niet altijd is wat je zelf weet te bereiken, maar juist wat je anderen helpt te bereiken.’ Met deze instelling weet ze haar kennis en vaardigheden op een inspirerende wijze over te dragen op haar cursisten.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.