Cursus Shantala babymassage

Liefdevolle babymassage voor een sterke ouder-kind relatie en een goede gezondheid
€ 145
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Met certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Leer tijdens deze cursus hoe je op de juiste wijze de liefdevolle Shantala babymassage kunt geven. Deze massagevorm werd ontdekt door de Franse gynaecoloog Dr. Leboyer. Hij raakte tijdens zijn reis door India geboeid door de wijze waarop een Indiase moeder haar baby masseerde in de eerste levensmaanden om het verstoorde evenwicht na de geboorte te herstellen.

Babymassage, want aanraken is gezond

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat aanraken, net als eten en drinken, tot de eerste levensbehoeften behoort. Shantala babymassage is een ideale manier om je baby op een liefdevolle manier en met oprechte aandacht aan te raken. Het vergroot het gevoel van welzijn en geborgenheid van je kindje wat de ontwikkeling op alle fronten (lichamelijk, emotioneel, cognitief en sociaal) stimuleert en waardoor ook de band met je baby wordt versterkt. Volg daarom hier de cursus babymassage.

Een cursus Shantala Babymassage voor meer welzijn voor ouder en kind

Inhoud cursus Shantala babymassage

In de cursus leer je eerst de achtergronden van de Shantala babymassage. Daarna leer je de massagetechnieken die bij deze massagevorm komen kijken. Het is een ritmische massage met behulp van trage en zachte massagetechnieken. Aandacht en respect voor de baby staan hierbij voorop. Je leert om tijdens de massage goed te kijken en in te spelen op de reactie van het kindje. De baby massage heeft een ontspannende werking waardoor baby´s rustiger worden en beter slapen. Ook het immuunsysteem wordt sterker. Verder kent de Shantala babymassage speciale technieken voor het verzachten van buikkrampjes bij baby’s en je leert stretchoefeningen voor baby’s. Ook het correct vasthouden van de baby en het gebruik van olie tijdens de massage komen aan de orde.

Korte, intensieve cursus babymassage

De cursus Shantala babymassage is een korte, maar intensieve cursus van één dag. De cursus wordt gegeven binnen een gemoedelijke sfeer en in kleine groepjes, zodat elke cursist voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Je krijgt les van een ervaren docent. De massagetechnieken worden geoefend op oefenpoppen en op elkaar. Na afloop van de cursus ontvang je een Certificaat Shantala Babymassage.

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Achtergronden Shantala babymassage
 • Gebruik van olie tijdens de massage
 • Vasthouden van de baby
 • Uitleg en oefenen massagetechnieken
 • Massagetechnieken bij buikrampjes
 • Stretchoefeningen baby

Opleidingsdata

Amsterdam

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 10 november 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt

Zondagreeks

Datum: zondag 11 november 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 145 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Anika Kanters

Docent in Amsterdam

Anika Kanters studeerde in 2009 af als docente lichamelijke opvoeding. Bewegen en doceren zijn haar grootste passies. Ze bleef zich in de jaren die volgden bijscholen door diverse cursussen en opleidingen te volgen binnen haar vakgebied.

Een mijlpaal in haar carrière is de oprichting van haar bedrijf Puff & Push in 2015. Binnen haar bedrijf coacht ze zwangere vrouwen, moeders/ vaders en baby’s. Denk aan ZwangerFit® lessen, zwangerschapsmassage, babymassage, baby-yoga en baby-bootcamp®. Anika werkt eveneens binnen een eerstelijns behandelcentrum als beweegspecialist gericht op ouderen en psychogeriatrie (dementie). Daarnaast neemt ze tevens het beweegbeleid van een gemeente voor haar rekening.

‘Mijn werkzaamheden zijn heel veelzijdig en divers, dat maakt mijn werk zo leuk.’ Anika weet met veel overtuigingskracht en enthousiasme haar cursisten de fijne kneepjes van de Shantala babymassage aan te leren. Ze weet haar cursisten te inspireren en alle handvatten aan te reiken om direct met deze bijzondere massagevorm in de praktijk aan de slag te gaan.

Karin van Dun

Docent in Hasselt

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

S. Bulwant (26-10)

Gevolgd in Amsterdam

Top docent

E. Schils (12-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer goed!

J. Leten (21-06)

Gevolgd in Hasselt

De les shantala babymassage is een echte aanrader! De leerkracht is zeer gedreven en geeft duidelijk les! Zeer aangename sfeer op school, het onthaal is heel vriendelijk.

S. Van Wonterghem (20-06)

Gevolgd in Hasselt

Een super docente die met kennis van zaken en met veel plezier de cursist meeneemt in de wonderlijke wereld van Shantala babymassage.

klanten vertellen 9,2 600 Beoordelingen