Inschrijven

Cursus Shantala babymassage

Liefdevolle babymassage voor een innige ouder-kind relatie
Liefdevolle babymassage voor een innige ouder-kind relatie

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 179

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Een van de beste manieren om de band tussen ouder en baby te versterken is middels babymassage. Hoe voer je deze liefdevolle massage goed uit? Dat leer je in de cursus Shantala babymassage van Wellness Academie. Deze massagevorm werd ontdekt door de Franse arts Dr. Leboyer. Hij raakte tijdens zijn reis door India geboeid door de wijze waarop een Indiase moeder haar baby masseerde in de eerste levensmaanden om het verstoorde evenwicht na de geboorte te herstellen. Lees hier meer en schrijf je in!

Leer de bekendste babymassage wereldwijd

De Franse arts Frédérick Leboyer raakte gefascineerd door een moeder die in een drukke straat in Calcutta in India met volle aandacht haar baby masseerde. Van deze vrouw, die Shantala heette, leerde hij hoe vrouwen in India volgens de traditie hun baby’s masseren als onderdeel van de dagelijkse verzorging. Deze massagekunst wordt hier van moeder op dochter doorgegeven. Dr. Leboyer heeft deze massagevorm vervolgens in het westen geïntroduceerd, waar steeds meer ouders de grote voordelen hiervan ontdekten voor hun kindje. Het is uitgegroeid tot de bekendste babymassage wereldwijd. Nu kun je deze bijzondere massage ook leren in onze cursus Shantala babymassage!

Een cursus Shantala Babymassage voor meer welzijn voor ouder en kind

Shantala babymassage cursus; aanraken is gezond

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat aanraken, net als eten en drinken, tot de eerste levensbehoeften behoort. Shantala babymassage is daarom een ideale manier om je baby op een liefdevolle manier en met oprechte aandacht aan te raken. Deze momenten vergroten het gevoel van geborgenheid van je kindje, wat de ontwikkeling op allerlei fronten stimuleert.

Babymassage is dus een ideale manier om de band tussen ouder en baby te versterken. Het biedt echter nog veel meer voordelen, zoals: een beter slaapritme, het vermindert darmkrampjes, stimuleert de bloedcirculatie en bevordert de spierontwikkeling. Kortom, er zijn veel goede redenen voor het volgen van een cursus Shantala babymassage. Een andere cursus, die mogelijk interessant voor je is, is onze cursus zwangerschapsmassage.

Inhoud cursus Shantala babymassage

Tijdens de Shantala babymassage cursus vertellen we je meer over de achtergronden van deze massage. Je ontdekt hoe dit ritueel een onmisbaar onderdeel uitmaakt van de verzorging van baby’s in India. De massage heeft zijn wortels in de Ayurveda. Daar leer je alles over in onze Cursus Ayurveda. In de cursus besteden we daarnaast ook aandacht aan: de voordelen van babymassage, indicaties en contra-indicaties, lichaamstaal van baby’s, huilgedrag en de ontwikkeling van de zintuigen. Na deze introductie ga je de massagetechnieken oefenen en leer je welke massageolie je daarvoor het beste kunt gebruiken. Aan het einde van de cursus ben je in staat om zelfstandig een volledige Shantala babymassage uit te voeren.

Uniek aan deze cursus

Je leert in onze Shantala babymassage cursus niet alleen een standaard babymassage. Er is eveneens veel aandacht voor hoe je inspeelt op de reactie van de baby, met veel aandacht en respect voor het kindje. We gaan ook in op speciale technieken om de baby nog meer comfort te bieden. Denk daarbij aan stretchoefeningen, technieken bij buikkrampjes, baby yoga, voetreflexologie en manieren om je baby correct vast te houden en te dragen. Bovendien leer je in deze cursus ook hoe je een baby extra ontspanning biedt met een badje in een TummyTub, eventueel als afsluiting van de massage. Wil je meer leren over voetreflexologie? Bekijk dan hier ook onze cursus voetreflexologie!

Schrijf je in voor de Shantala babymassage cursus!

De cursus Shantala babymassage van Wellness Academie is een korte, maar intensieve cursus van één dag. De lessen worden gegeven binnen een gemoedelijke sfeer en in kleine groepjes, zodat elke cursist voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Je wordt begeleid door een topdocente, die voor je klaarstaat met feedback en praktische tips. De massagetechnieken worden geoefend op poppen en op elkaar. Na afloop van de cursus ontvang je een Certificaat Shantala Babymassage. Schrijf je op tijd in, want de plaatsen zijn beperkt!

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Achtergronden Shantala babymassage
 • Gebruik van olie tijdens de massage
 • Vasthouden van de baby
 • Uitleg en oefenen massagetechnieken
 • Massagetechnieken bij buikrampjes
 • Stretchoefeningen baby

Prijs

179 euro
(Online opleiding: € 149)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Online opleiding

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online opleiding een goed alternatief bieden.

Online opleidingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 3 december 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 11 juni 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Antwerpen (Wilrijk)
Adres tonen
Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)
Gratis parking Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 3 september 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 1 juni 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven
Adres tonen
Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)
Goedkoop parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 29 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 2 september 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 9 juli 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 30 maart 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Caroline Hoekendijk

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

Lees verderInklappen

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam, Eindhoven & Rotterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Karin van Dun

Docent in Antwerpen (Wilrijk) & Hasselt

Recensies

M. Perez Martin (16-05)

Gevolgd in Hasselt

Hele fijne dag gehad, boeiende cursus veel geleerd

A. van Weelderen (31-01)

Gevolgd in Hasselt

Hele interessante mooie cursus. Karin is een heel fijne vriendelijke docente.

O. Alejo (13-12)

Gevolgd in Amsterdam

Top docent. Wist heel goed waar ze het over had. Zij geeft je meer kennis dan dat er op de planning staat. Altijd fijn!

M. Kozlowska (08-12)

Gevolgd in Eindhoven

I am glad that I could participate in the course, I learned a lot, the teacher is very kind and competent.

A. Couwenberg-Melis (15-11)

Gevolgd in Rotterdam

Een leerzame cursus, Jolie is een fijn warm persoon, ik voelde me erg op mijn gemak. Veel geleerd, legde alles rustig uit.

H. van Staveren (14-06)

Gevolgd in Amsterdam

Goede docent die veel kennis heeft van ayurveda en energetische behandeling

A. Bakker-Geurts (12-03)

Gevolgd in Hasselt

Karin is een topdocent met een groot inlevingsvermogen. Met haar passie voor haar vak maakt zij deze cursus nog interessanter en zo nog meer boeiender!! TOP!

S. Bulwant (26-10)

Gevolgd in Amsterdam

Top docent

E. Schils (12-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer goed!

J. Leten (21-06)

Gevolgd in Hasselt

De les shantala babymassage is een echte aanrader! De leerkracht is zeer gedreven en geeft duidelijk les! Zeer aangename sfeer op school, het onthaal is heel vriendelijk.

S. Van Wonterghem (20-06)

Gevolgd in Hasselt

Een super docente die met kennis van zaken en met veel plezier de cursist meeneemt in de wonderlijke wereld van Shantala babymassage.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.