Inschrijven

Cursus Spiertesten (kinesiologie)

Leer wat spieren vertellen over de zijnstoestand van het lichaam
Leer wat spieren vertellen over de zijnstoestand van het lichaam

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 299

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Spiertesten of kinesiologie is een prachtige en krachtige methode om de gezondheid en het zelfherstellende vermogen van de mens te bevorderen. Spieren zijn een mooie tool om te testen wat er in de mens speelt en waarmee je anderen inzicht kunt geven in hun klachten. Niemand weet immers beter wat er nodig is, dan de mens (het onderbewustzijn) zelf. Het is inzetbaar binnen vele therapieën en vakgebieden. In deze cursus spiertesten leer je hoe je deze methode in de praktijk uitvoert.

Wat is spiertesten (kinesiologie) precies?

Kinesiologie betekent de ‘leer van de beweging’. Het werd in de jaren ’60 ontwikkeld door de chiropractor George Goodheart en heeft zich door de tijd heen verder ontwikkeld. De sleutelwoorden van de cursus spiertesten zijn: waarnemen, weten en ervaren. Het ‘weten’ dat je in een bepaalde toestand verkeert, zegt alles over je waarneming. Ons lichaam ‘weet’ meer dan wij denken over wat erin ons lichaam en onze geest aan de hand is. Spieren reageren op stress. Ook als dit niet direct duidelijk is. Spieren, die aangestuurd worden door prikkels via de zenuwen vanuit onze hersens, zitten overal in ons lichaam en kunnen informatie geven over de ‘zijnstoestand’ van het lichaam. Daarom zijn ze een geschikte tool om te testen waar energieblokkades zitten. Van daaruit kun je op reis in jezelf voor het oplossen van de klacht.

Spiertesten helpt mensen via waarnemen, weten en ervaren op reis te gaan in zichzelf

Inhoud cursus spiertesten

Voor het uitvoeren van spiertesten dien je zelf in balans te zijn. Je leert hoe de PACE-methode je daarbij kan helpen. Verder leer je in deze cursus spiertesten meer over de geschiedenis en het doel van kinesiologie. We gaan in op het ‘potentieel’ versus ‘stress’, los testen en het test-protocol. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn de voortesten en het doel bepalen.

Verder doe je basiskennis op over de 5 elementenleer (shen-cyclus/ko-cyclus) en de 14 meridianen. We gaan diverse balanceertechnieken oefenen volgens het protocol van de 5 elementen en de alarmpunten. Andere thema’s die worden behandeld, zijn: emotional stress release, het principe ‘in de knoop’ en ‘uit de knoop’, kleurenbalans en de vingermodes van de 4 gebieden. We gaan eveneens voeding en producten testen.

Voordelen van onze curus spiertesten

De enige manier om kinesiologie goed te leren, is door veel te oefenen. De cursus wordt gegeven in beperkte lesgroepen, zodat elke cursist de mogelijkheid krijg om uitgebreid te oefenen onder deskundige begeleiding. Kinesiologie bevordert de levenskwaliteit door te werken aan gezondheid, levensstijl, voeding, relaties, werk-, leer- en levenssituaties. Dit leidt tot meer plezier in het leven, vitaliteit en lichamelijke en psychische gezondheid. Je zult hiermee veel mensen van dienst kunnen zijn.

Behaal je certificaat spiertesten!

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat. Heb je enkele maanden praktijkervaring opgedaan? Dan bestaat er de mogelijkheid tot een opfrisdag om casussen te bespreken en dieper in te gaan op eventuele moeilijkheden waar je tegenaan bent gelopen in de praktijk.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze techniek op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Jezelf in balans brengen met PACE-methode
 • Geschiedenis kinesiologie
 • Doel kinesiologie:
 • Potentieel versus Stress
 • Los testen
 • Test-protocol
 • De Voortesten
 • Doel bepalen
 • 5 elementenleer (shen-cyclus/ko-cyclus)
 • 14 meridianen
 • Balanceertechnieken:
 • Protocol van de 5 elementen en de alarmpunten
 • Emotional Stress Release
 • In de knoop - Uit de knoop
 • Kleurenbalans
 • Vingermodes van de 4 gebieden
 • Structureel
 • Persoonlijke ecologie
 • Emotioneel
 • Energetisch
 • Voeding testen
 • Producten testen (bv. verzorgingsproducten)
 • Ruimte voor vragen

Prijs

299 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 1 juni 2024
Alle data: 01/06 & 02/06 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 24 juni 2023
Alle data: 24/06 & 25/06 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 14 oktober 2023
Alle data: 14/10 & 15/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 17 februari 2024
Alle data: 17/02 & 18/02 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam & Hasselt

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Recensies

A. Hendrikx (14-02)

Gevolgd in Hasselt

Bij deze cursus krijg je meer dan verwacht, een aanrader.

M. Nijsten-Eurelings (13-10)

Gevolgd in Hasselt

Bijzondere ervaring deze cursus. Wel iets anders dan verwacht, maar daardoor alleen maar positief verrast door de wijze waarop er met de groep een 2-daags traject werd ingegaan. Veel geleerd en gedaan van een enthousiaste, zeer helder uitleggende docent. Complimenten en ik kom vast weer!

C. Regterschot (12-10)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb deze cursus met veel voldoening ervaren. Bijzondere manier van lesgeven waarbij het eigen maken van de stof door een uniek ontstane groepsdynamiek een waardevolle betekenis kent.

D. Feuler (21-06)

Gevolgd in Hasselt

Wow, wat een prachtige cursus waarin de docente ook de cursisten de cursus vorm lieten geven, waardoor spontane gesprekken starten en er dus direct praktisch geoefend kon worden. Top docente!

J. Van Opstal (25-10)

Gevolgd in Hasselt

Bijzondere materie, uitgelegd door een zeer vrolijke en intelligente docente met veel kennis over kinesiologie en alles wat daarmee samenhangt.

P. Santhuizen (31-03)

Gevolgd in Hasselt

Wáánzinnig interessant!

C. Van Praet (01-11)

Gevolgd in Hasselt

Ik vond de cursus heel interessant. Ik heb veel bijgeleerd. Het was anders dan ik verwacht had, maar zoveel meer interessant.

J. Goethals (01-11)

Gevolgd in Hasselt

Ik wist niet echt wat te verwachten, maar deze opleiding was super! Kers op de taart: een docent die zichtbaar genoot van het lesgeven en de stof zo duidelijk kon uitleggen. Top!!!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.