Inschrijven

Cursus Voetreflexologie voor gevorderden

Leer specifieke klachten aan te pakken via Voetreflexologie
Leer specifieke klachten aan te pakken via Voetreflexologie

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 569

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Ben je na het volgen van de basiscursus Voetreflexologie helemaal in de ban van de voetreflexologie? Breid je kennis dan uit door de Cursus Voetreflexologie voor Gevorderden te volgen. Tijdens deze cursus treed je nog verder in de voetsporen van de voetreflexologie volgens Eunice Ingham en Dwight Byers. Met het uitdiepen van je kennis van voetreflexologie en de verfijning van je technieken, zul je nog meer mensen van dienst kunnen zijn.

Verdieping in de voetreflexologie

Het basisprincipe van voetreflexologie is dat de reflexzones op handen en voeten corresponderen met andere delen van het lichaam. Door deze zones te behandelen met reflexzonemassages kan je dus op doeltreffende wijze allerlei klachten behandelen. De cursus voetreflexologie gevorderden gaat over het therapeutisch toepassen van voetreflexologie, wat verder gaat dan enkel het opheffen van spanningen, het stimuleren van de zelfhelende kracht van het lichaam en het versterken van het immuunsysteem. Je leert vooral om voetreflexologie toe te passen bij specifieke klachten per lichaamsdeel als complementaire behandeling.

Gericht aan de slag met voetreflexologie

De kennis en vaardigheden die je tijdens deze cursus opdoet, stellen je in staat om voetreflexologie veel gerichter toe te passen. Er wordt dieper ingegaan op de zonetheorie, de visuele voetdiagnose en je leert de definities van veelvoorkomende termen. Aan de orde komen ook een beperkte anamnese, de belangrijkste aandachtspunten van een behandeling en het losmaken van de voet. Daarna leer je om specifieke aandoeningen aan het hoofd, de zintuigen, het beenderstelsel, stelsel van hart en bloedvaten, ademhalingsstelsel, endocrien stelsel, spijsverteringsstelsel, lymfatisch systeem, de geslachtsorganen en het uitscheidingsstelsel te behandelen. Let wel; je kan als voetreflexoloog geen mensen genezen, ja kan wel de zelfhelende kracht van het lichaam stimuleren.

Cursus Voetreflexologie voor Gevorderden voor een gerichte aanpak van specifieke klachten per lichaamsdeel

Uniek: directe overdracht voetreflexologie!

Wat deze cursus voetreflexologie uniek maakt, is de directe kennisoverdracht. De docente is namelijk opgeleid door Dwight Byers; één van de beste reflexologie-leraren ter wereld. Dat is niet voor niets, want hij is de neef van de grondlegster van de voetreflexologie, Eunice Ingham (1889-1974). Je wordt door het volgen van deze cursus voetreflexologie voor gevorderden dan ook een derde generatie student van Eunice Ingham. De inschrijvingen voor deze cursus zijn beperkt, zodat we kunnen garanderen dat je intensief wordt begeleid. Doordat de Dwight Byers methode zo uniek is, is het niet mogelijk om elders de basiscursus te volgen. U dient voorafgaand aan deze gevorderdencursus eerst de basiscursus Voetreflexologie te volgen binnen de Wellness Academie.

Certificaat voetreflexologie gevorderden

Na afloop van de gevorderdencursus voetreflexologie ontvang je een certificaat. Heb je reeds de modules Voetreflexologie (basis) en Anatomie, Pathologie & Fysiologie gevolgd? Dan kan je na deze cursus deelnemen aan het examen Voetreflexoloog en je vakdiploma behalen!

Indeling

Weekendreeks – 4 dagen (= 2 weekends) van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van voetreflexologie basiskennis .

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 28 contacturen en circa 14 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Verdieping voetreflexologie
 • Inleiding gevorderden cursus
 • Zonetheorie
 • Definities veelvoorkomende termen
 • Visuele voetdiagnose
 • Aandachtspunten behandeling
 • Losmaken van de voet
 • Beschrijving technieken
 • Behandeling aandoeningen per lichaamsdeel/-stelsel
 • Hoofd
 • Zintuigen
 • Beenderstelsel
 • Stelsel hart en bloedvaten
 • Ademhalingsstelsel
 • Spijsverteringsstelsel
 • Uitscheidingsstelsel
 • Geslachtsorganen
 • Lymfatisch systeem
 • Endocrien stelsel
 • Afwerking behandeling
 • Anamnese

Prijs

569 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Intructiefilm
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 11 maart 2023
Alle data: 11/03, 12/03, 18/03 & 19/03 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 20 mei 2023
Alle data: 20/05, 21/05, 27/05 & 28/05 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Suzy Jacops

Docent in Amsterdam & Hasselt

Suzy Jacops (1963) is een professionele voetreflexoloog met veel ervaring. Ze is echter niet zomaar een voetreflexoloog; ze is onder meer opgeleid door Dwight Byers, de neef van de grondlegster van de voetreflexologie Eunice Ingham!

Maar Suzy heeft les gehad van nog meer grootmeesters in de voetreflexologie, waaronder van Tony Porter die een eigen methode van voetreflexologie heeft ontwikkeld. Met voetreflexologie had Suzy haar roeping gevonden. Na het behalen van haar diploma therapeutische voet- en handreflexoloog en na enkele jaren werkervaring opgedaan te hebben startte ze haar eigen praktijk. Daarnaast schoolde ze zich bij in de disciplines: precisie reflexologie, cranio-sacrale reflexologie, traditionele Chinese en Thaise reflexologie, de vijf elementenleer, Chinese tui-na en zenuwreflexologie.

Ook bewandelde Suzy vervolgens het pad van de verticale voetreflexologie, ontwikkeld door Lynne Booth met een nieuwe kijk op de traditionele reflexologie. Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van reflexologie is ze volgens de eisen van de grondlegster Lynne Booth bevoegd als docente verticale voetreflexologie in België en Nederland. Suzy is al meer dan 10 jaar verbonden aan de Wellness Academie en heeft al honderden studenten met succes de voetreflexologie aangeleerd!

 

Lees verderInklappen

Recensies

K. Sokol (04-10)

Gevolgd in Hasselt

Mooie uitbreiding van de basiscursus voetreflexologie. De basis wordt herhaald en aangevuld met nieuwe informatie, technieken, ... Ook specifieker gericht op bepaalde klachten. Zeker de moeite!

M. Vonk (04-10)

Gevolgd in Hasselt

Een veel omvattende opleiding waarin ook anatomie, fysiologie, pathologie wordt behandelt. Voorkennis hiervan maakt het allemaal makkelijker te begrijpen. Een voetreflexologie behandeling werk echt!

H. Sinay (04-10)

Gevolgd in Hasselt

super leuke en leerzame lessen en zeer goed uitgelegd. ook op de werkhouding werd gelet en dat vind ik ook heel belangrijk.

B. Schaller (04-10)

Gevolgd in Hasselt

Leuk en leerzaam!

H. Putzeys (19-01)

Gevolgd in Hasselt

Zeer goed! Echt een aanrader!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.