Inschrijven

Cursus Wai chuai

Ideaal hulpmiddel voor het aanvoelen van gezondheidsklachten
Ideaal hulpmiddel voor het aanvoelen van gezondheidsklachten

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je nog beter leren om als therapeut de klachten van je klanten te doorgronden? Volg dan deze cursus wai chuai. ‘Wai chuai’ staat voor ‘bepaling van de buitenkant’ en vormt een fundamenteel onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG). Het is een uitstekend hulpmiddel bij het aanvoelen van de klachten van mensen om van hieruit voor de beste behandelwijze te kiezen voor het beste resultaat.

In navolging van de Traditionele Chinese Geneeswijze

Het grondbeginsel van de invloedrijke TCG is dat gezondheid bestaat uit de ideale harmonie tussen yin en yang. Alle processen van het menselijk lichaam en de geest zijn met elkaar verbonden en staan constant in wisselwerking met de omgeving. Er wordt voortdurend een strijd gevoerd tussen tegengestelde krachten (yin en yang). Dit kan in het lichaam tot uiting komen als te veel of te weinig energie in bepaalde organen. Wanneer de balans tussen deze krachten is verstoord, kunnen er blokkades ontstaan in de doorstroom van vitale energie (qi) in de energiebanen (meridianen). Is er gedurende lange tijd een teveel of een tekort aan yin of yang, dan wordt men ziek. Met deze wai chuai cursus leer je om deze blokkades op te sporen.

Welke signalen zendt het lichaam uit?

De TCG hecht veel waarde aan uitwendig lichamelijk onderzoek aan de hand van vier basismethoden met als doel de mens in zijn totaliteit te bekijken. De vier basismethoden die hiervoor ingezet worden zijn; observeren, ondervraging, luisteren, ruiken en palpatie. Volgens de TCG wordt het interne door het externe weerspiegeld. Tijdens deze cursus wai chuai wordt elk van deze vier basismethoden uitgebreid behandeld met speciale aandacht voor tonganalyse, polsanalyse en meridiaanpalpatie. De docent zal de lesstof op een praktische en toegankelijke manier presenteren. Je gaat tijdens deze cursus wai chuai ook veel zelf aan slag om het geleerde in de praktijk te brengen.

De cursus Wai Chuai is onmisbaar voor elke wellness therapeut!

Relevante bijscholing voor iedere wellness therapeut

De cursus wai chuai is een relevante bijscholing voor iedere therapeut. Op basis van je bevindingen leer je conclusies te trekken en kun je op een doeltreffendere wijze een behandelplan opstellen. Je dient voor het volgen van deze cursus wel te beschikken over kennis van meridianen- en elementenleer. Volg hiervoor de Cursus Meridianen & Elementenleer.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van meridianen- en elementenleer.

Inhoud

 • Inleiding Traditionele Chinese Geneeskunst
 • Inleiding wai chuai
 • Vier basismethoden
 • Observeren
 • Ondervragen
 • Luisteren & ruiken
 • Palpatie
 • Tonganalyse
 • Polsanalyse
 • Meridiaanpalpatie

Prijs

269 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 26 maart 2022
Alle data: 26/03 & 27/03 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.