* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Wai chuaiIdeaal hulpmiddel voor het aanvoelen van gezondheidsklachten

Cursus Wai chuai
Voordelen
€ 335€ 301,50
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wil je nog beter leren om als TCM therapeut de klachten van je klanten te doorgronden? Volg dan deze cursus wai chuai. ‘Wai chuai’ staat voor ‘bepaling van de buitenkant’ en vormt een fundamenteel onderdeel van de Traditional Chinese Medicine (TCM). Het is een uitstekend hulpmiddel bij het aanvoelen van de klachten van mensen om van hieruit voor de beste behandelwijze te kiezen voor het beste resultaat.

Waarom een cursus wai chuai volgen?

Het grondbeginsel van de TCM is dat gezondheid bestaat uit de ideale harmonie tussen yin en yang. Alle processen van het menselijk lichaam en de geest zijn met elkaar verbonden en staan constant in wisselwerking met de omgeving. De tegengestelde krachten (yin en yang) voeren voortdurend een strijd. Wanneer de balans tussen deze krachten is verstoord, ontstaan er blokkades in de doorstroom van vitale energie (qi) in de energiebanen (meridianen). Is er gedurende lange tijd een teveel of een tekort aan yin of yang, dan wordt men ziek. In deze wai chuai cursus leer je om deze blokkades doeltreffende op te sporen. Wai chuai mag daarom ook wel Chinese anamnese genoemd worden.

De cursus wai chuai, oftewel Chinese anamnese, is onmisbaar voor elke TCM therapeut!

Wat leer je precies in de cursus wai chuai?

De TCM hecht veel waarde aan uitwendig lichamelijk onderzoek aan de hand van vier basismethoden met als doel de mens in zijn totaliteit te bekijken. De vier basismethoden die hiervoor ingezet worden zijn; observeren, ondervraging, luisteren, ruiken en palpatie. Volgens de TCM wordt het interne door het externe weerspiegeld. Tijdens deze cursus wai chuai wordt elk van deze vier basismethoden uitgebreid behandeld met speciale aandacht voor tonganalyse, polsanalyse en meridiaanpalpatie. De docent zal de lesstof op een praktische en toegankelijke manier presenteren. Je gaat tijdens deze cursus wai chuai ook veel zelf aan slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Na afloop ontvang je een certificaat.

Relevante bijscholing voor iedere TCM therapeut

De cursus wai chuai is een relevante bijscholing voor iedere therapeut. Op basis van je bevindingen leer je conclusies te trekken en kun je op een doeltreffendere wijze een behandelplan opstellen. Je dient voor het volgen van deze cursus wel te beschikken over kennis van meridianen- en elementenleer. Volg hiervoor de Cursus Meridianen & Elementenleer.

Indeling
Weekendreeks - 2 dagen van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van meridianen- en elementenleer

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding Traditionele Chinese Geneeskunst
 • Inleiding wai chuai
 • Vier basismethoden
  • Observeren
  • Ondervragen
  • Luisteren & ruiken
  • Palpatie
 • Tonganalyse
 • Polsanalyse
 • Meridiaanpalpatie

335 euro € 301,50

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 22 maart 2025
Alle data: 22/03 & 23/03 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven met 10% korting
Jos Koch
Jos KochDocent in Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

9,8

Zeer leerrijk. Extra inzichten en kennis opgedaan. Meesterlijk gegeven

AnoukHasselt
8,7

Voor mij was deze cursus een welgekomen aanvulling op alles wat ik al gestudeerd heb, ik heb veel opgestoken en nieuwe inzichten gekregen. Een geweldige docent Jos, eentje uit de duizend!

LynnHasselt
8,1

Top lesgever, en leuke accomodatie

DannyHasselt
9,8

Schitterende cursus die de interesse voor TCM nog meer aanwakkert! Gedreven lesgever die enorme kennis heeft!

NathalieHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie