Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De 5 beste anti-aging make-up tips

20 mei 2022 | Visagie
De 5 beste anti-aging make-up tips

Kijk je vol nostalgie naar foto’s van jezelf toen je nog zo’n tien jaar jonger was? Zou je er graag wat jeugdiger uitzien? Door op een slimme manier met make-up aan de slag te gaan, kun je ervoor zorgen dat mensen je direct een aantal jaar jonger schatten. We verklappen hier graag de 5 beste anti-aging make-up tips van de make-up artists van Wellness Academie. Ze staan ook voor jou klaar om je alle in’s & out’s van dit vak te leren. Lees hier gauw verder! Wil je daarna nog veel meer weten? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Make-up Artist!

1. Onmisbare tip: gebruik een primer

Wat veel mensen nog niet weten, is dat een primer aanbrengen onder hun foundation een wereld van verschil kan maken. Dit is een van de meest waardevolle anti-aging make-up tips. In dit product zitten siliconen, die een laagje over de huid leggen en deze extra glad en egaal maken. Daarbij helpt dit product ook om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. Doordat de huid dankzij de primer al egaler is, hoef je vervolgens ook minder foundation te gebruiken. Dat zorgt meteen voor een natuurlijkere en frissere look. Zeker voor de rijpe huid is dat heel belangrijk!

2. Anti-aging make-up tips voor foundation

De juiste foundation is ‘key’ als het gaat om anti-aging make-up tips. Doordat de rijpere huid doorgaans wat droger is, kies je het beste voor een vloeibare foundation. Laat de poeders liever achterwege, want deze kunnen zich ophopen in fijne lijntjes en rimpels en daar samenklonteren. Een vloeibare foundation geeft meteen een gezonde glans. Dat is ideaal voor de rijpere huid, want die kan al snel dof ogen. Gebruik een foundation, die goed overeenkomt met de huidtint. Een andere belangrijke tip is om zo weinig mogelijk aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld ook een beetje foundation mengen met een hydraterende dagcrème. Na het aanbrengen van de foundation, kun je eventueel nog wat plekjes camoufleren. Wil je alles leren over de basis make-up technieken? Mis dan niet onze Cursus Visagie Basis.

3. Camoufleer kringen met een crèmige concealer

Een veelvoorkomend probleem bij de rijpere huid zijn donkere kringen onder de ogen. Je huid is misschien wat droger en dunner geworden, waardoor blauwe adertjes beter zichtbaar zijn. Vooral de dunne huid onder de ogen is hier gevoelig voor. Een van de anti-aging make-up tips, die hier dan ook niet mag ontbreken, is het gebruik van een crèmige concealer. Kies bij voorkeur een concealer die verrijkt is met hyaluronzuur. Dit helpt de droge en rijpe huid om vocht beter vast te houden. De huid oogt dan meteen voller en steviger. Donkerblauwe zones onder de ogen kun je goed compenseren met een perzikkleurige concealer. Heb je eerder last van een te rode huid, dan gebruik je beter een beige concealer.

4. Aandacht voor techniek

Niet alleen de juiste producten zijn belangrijk om er een stuk jonger uit te zien, maar ook de make-up technieken die je hiervoor gebruikt zijn van belang. Voor het correct aanbrengen van foundation en concealer is het een aanrader om te leren werken met een speciaal foundationpenseel en een concealerpenseel. Gebruik bij voorkeur penselen met natuurlijke haren. Oefen om de foundation vanaf het midden op het gelaat (tussen de ogen) aan te brengen naar de haargrens en kaaklijn toe. Voor concealer is het belangrijk om dit met cirkelende bewegingen aan te brengen voor een egaal effect. Daarna kun je eventueel met een zacht blendpenseel een mooi egaal effect bereiken. Fixeer de make-up met een klein beetje transparante poeder. Je leert alle tips & trucs in onze Cursus Visagie voor gevorderden.

5. Extra tips voor een jongere uitstraling!

Met bovenstaande anti-aging make-up tips heb je de basis gelegd voor een jongere uitstraling. Vervolgens kun je deze look vervolmaken met oogschaduw, de perfecte wenkbrauwvorm, mascara, blush en highligther, afhankelijk van of het om een eenvoudige dagmake-up gaat of om make-up voor een speciale gelegenheid.

 • Een goede tip die altijd van pas komt, is highlighter aanbrengen op je jukbeenderen langs de buitenooghoek naar je slaap toe. Dit geeft direct een liftend effect.
 • Gebruik verder alleen matte of satijnen kleuren oogschaduw en geen glitter en glans.
 • Uiteraard geeft mascara ook meteen een verjongend effect, omdat het de ogen groter doet lijken. Voor de lippen raden we een frisse en lichte lipgloss aan.
 • Tot slot kun je ook met mooi gevormde wenkbrauwen een groot verschil maken. Ontdek daarvoor onze Cursus Brow Mapping & Shaping en de Cursus Microblading.

Wil je een volleerde professional worden op het gebied van make-up? Dan is onze volwaardige Opleiding Make-up Artist op jouw lijf geschreven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie