Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De perfecte naam voor je beauty salon! 7 tips

11 augustus 2023 | Schoonheidszorg
De perfecte naam voor je beauty salon! 7 tips

Wellness Academie helpt je graag op weg met een goede start als je een carrière nastreeft in de beauty branche. Zet je eerste stappen binnen deze wereld door onze opleiding schoonheidsspecialiste of de opleiding visagiste te volgen! Er staan daarna nog talloze beauty cursussen en opleidingen voor je klaar. We helpen je ook graag met het opzetten van je schoonheidssalon. We vertellen je hier alvast meer over waar je op moet letten bij een naam voor je beauty salon kiezen!

1. Zorg voor een unieke en onderscheidende naam

Het kiezen van de juiste naam voor je beauty salon is een cruciale stap bij het opbouwen van je merkidentiteit. Een unieke en onderscheidende naam kan meteen een trigger zijn voor nieuwe klanten om bij jou aan te kloppen. Bovendien kun je met een naam voor je beauty salon direct je creativiteit tonen en een blijvende indruk maken. Met een unieke naam val je op tussen je concurrenten. Zorg bovendien dat je salonnaam niet alleen gedenkwaardig is, maar ook anders is, dan die van andere salons in de omgeving.

Vraag jezelf af: hoe kan ik mezelf onderscheiden en dit weerspiegelen in mijn naam?

2. Verbind je naam met je diensten

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een naam voor je beauty salon zijn de diensten die je aanbiedt. Het is belangrijk dat je salon de aard van je diensten reflecteert. Potentiële klanten moeten een idee krijgen van wat ze kunnen verwachten, wanneer ze jouw salon bezoeken. Hoe doe je dat? Zet op een rijtje welke diensten je aanbiedt; welke soort behandelingen voeren de boventoon? Waar wil je je verder in verdiepen in de toekomst? Bekijk hier ook eens onze cursus acne specialisatie of de cursus medische camouflage specialisatie. Wil je je profileren als een expert in huidverbetering? Mis dan niet de cursus huidverbeterende massage.

Let op: zorg ervoor dat de naam duidelijk en suggestief is!

3. Gemakkelijk te onthouden én uit te spreken

Wanneer we toekomstige saloneigenaren aansporen om een unieke en opvallende naam te verzinnen, dan betekent dat niet dat het een complexe of moeilijk uit te spreken naam moet zijn! Integendeel, je wilt een naam die gemakkelijk te onthouden en uit te spreken is. Als klanten tevreden je salon verlaten, dan is de kans groot dat ze over hun topervaring praten met anderen. ‘Maar ehh hoe heette die salon ook alweer?’ Zoals je ziet, met een complexe naam, loop je nieuwe klanten mis, omdat ze je niet weten te vinden vanwege je lastige naam!

Probeer het eens uit: vertel aan vrienden of familie welke naam je in gedachten hebt en vraag ze enkele dagen later eens of deze naam nog weten.

4. Een unieke naam voor je salon door met taal te spelen

We horen vaak mensen zeggen: ‘Ik ben helemaal niet creatief, hoe kan ik nu een unieke naam voor mijn beauty salon vinden?’ Je bent waarschijnlijk creatiever, dan je denkt. Een goede manier om tot een unieke naam te komen, is door eens met woorden en taal te spelen. Schrijf gewoon eens alles op wat er in je opkomt als je aan jouw salon denkt. Beperk jezelf niet door remmende gedachten. Na een uitgebreide brainstormsessie, ga je de bruikbare ideeën selecteren.

Praktische tip: experimenteer met woordspelingen, alliteraties en andere taaltechnieken. De kans is groot dat daar leuke ideeën uitkomen.

5. Wekt de naam voor je beauty salon een positief gevoel op?

Kies bovendien ook een naam voor je beauty salon, die positieve gevoelens oproept. Wanneer klanten je naam horen, moet dit meteen voor een positieve vibe zorgen. Oftewel, ze moeten meteen enthousiast worden over een bezoek aan jouw salon. Onderzoek ook wat past bij jouw specifieke doelgroep. Je kunt proberen om dit subtiel in je naam te verwerken.

Vraag jezelf af: wie is mijn ideale klant? Probeer dit zo concreet mogelijk te maken: geslacht, leeftijd, levensstijl, beroep, hobby’s, beauty problemen, etc.

6. Controleer de beschikbaarheid van de naam

Het is van groot belang om te controleren of de naam voor je beauty salon niet al wordt gebruikt door een andere onderneming in dezelfde branche en regio. Het vermijden van juridische conflicten bespaart je onnodige problemen! Daarnaast is het ook slim om te checken of je gewenste domeinnaam en sociale media gebruikersnamen beschikbaar zijn. Dat is belangrijk voor je online zichtbaarheid en marketingstrategie.

7. Volg onze cursus maak je salon succesvol!

Ben je een expert in beauty behandelingen en weet je iedereen geweldig te laten stralen? Dan is dat al een goede start. Echter, om je salon tot een commercieel succes te maken, is het belangrijk dat je ook wegwijs bent in het ondernemerschap. Wil je daar graag meer van weten om je salon te laten bloeien? Mis dan niet onze cursus maak je salon succesvol!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie