* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De populairste wimperbehandelingen op een rijtje!

27 februari 2019 | Schoonheidszorg
De populairste wimperbehandelingen op een rijtje!

Als er iets belangrijk is voor je uitstraling, dan zijn het wel je wimpers! Prachtige volle en lange wimpers, zorgen voor een verbluffende oogopslag. Je ogen trekken meteen de aandacht. Mooie wimpers zorgen voor een open, frisse en stralende blik. Maar wat als je van nature geen volle en lange wimpers hebt of ze extra wilt benadrukken? Beauty salons bieden tegenwoordig allerlei behandelingen aan voor mooie wimpers. We zetten hier de populairste wimperbehandelingen op een rijtje. Naar welke behandeling verlangen jouw wimpers?

1. Wimperextensions one-by-one techniek

De populairste wimperbehandeling is momenteel wimperverlengingen, die geplaatst worden via de one-by-one techniek. De valse wimpers, die in strookjes op de oogleden worden geplakt, zijn hiermee naar de achtergrond verdwenen. Met deze behandeling bekom je een veel natuurlijker effect en je hoeft niet bang te zijn dat een hele strook nepwimpers loslaat. De wimperextensions bestaan uit kleine, zachte en flexibele haartjes, die niet van echte wimperhaartjes te onderscheiden zijn. De verlengingen worden haartje voor haartje op de natuurlijke wimperhaartjes bevestigd met een speciale lijm. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, lengtes, diktes en met diverse soorten krul. Daardoor kan een wimperstyliste de wimperextensions perfect op jouw wimpers en wensen aanpassen. Leer er meer over in onze Cursus Wimperextensions.

2. Wimperextensions 3D

Je kunt nog een stapje verder gaan als het gaat om wimperextensions. Het is namelijk ook mogelijk om speciale 3D wimperextensions te plaatsen. Dit betekent dat met een vergelijkbare techniek als bij de one-by-one techniek drie wimperverlengingen per natuurlijk wimperhaartje worden geplaatst. Hiervoor worden nog lichtere extensions gebruikt, zodat ze nog steeds zonder problemen op de natuurlijke haartjes bevestigd kunnen worden en je nog steeds een natuurlijk effect krijgt. Met 3D wimperverlengingen creëer je nog meer volume en een nog vollere oogopslag. Deze wimperbehandeling is vooral populair bij dames die van zichzelf niet zo veel wimperhaartjes hebben. De 3D lashes kunnen dit mooi camoufleren. Heb je de one-by-one methode goed in de vingers, dan kun je onze Cursus 3D wimperextensions volgen.

3. Russian Volume lashes

Russian Volume is al enkele jaren op internationaal gebied een grote hit. Ondertussen kun je ook in ons land steeds meer beauty salons vinden, die deze wimperbehandeling aanbieden. Wat deze behandeling zo bijzonder maakt, is dat er gebruik wordt gemaakt van nog dunnere en lichtere lash extensions, zodat er tot wel zes extensions per natuurlijke wimper aangebracht kunnen worden. Wimperstylistes, die deze techniek beheersen, kunnen nog meer prachtige creaties maken. Denk onder meer aan de intense feather-look en allerlei mooie waaiervormen. De Russian volume wimpers zijn bij uitstek geschikt voor speciale gelegenheden, wanneer een onweerstaanbare blik onmisbaar is! Wil je ook de technieken in de vingers krijgen voor de mooiste ooglooks met Russian Volume? Dan hebben we goed nieuws, in onze cursus 3D wimperextensions leer je ook Russian volume wimpers plaatsen!

4. Wimper opvulbehandelingen

Van wimperextensions heb je lang plezier. Ze blijven wel zes tot acht weken mooi zitten. Wil je een nog langduriger resultaat, dan kun je na drie weken teruggaan voor een opvulbehandeling. We verliezen dagelijks gemiddeld drie wimperhaartjes. Dat betekent dat je ook de extensions, die eraan bevestigd zijn, verliest. Om je wimpers lang in optimale staat te houden, zijn opvulbehandelingen noodzakelijk. Deze behandelingen nemen minder tijd in beslag, dan een nieuwe set plaatsen. Een volledig nieuwe set plaatsen duurt circa twee uur en een opvulbehandeling duurt een half uur tot een uur. Wil je van je wimperextensions af? Laat dit dan door een professionele wimperstyliste doen, dan weet je zeker dat het goed gebeurt en zullen je natuurlijke wimpers niet beschadigd raken. Ook het opvullen en verwijderen van wimperverlengingen komt aan de orde in onze wimperextensions cursussen.

5. Wimperlifting

Hoewel wimperextensions een prachtig resultaat bieden en comfortabel te dragen zijn, is het niet voor iedereen de ideale wimperbehandeling. Je kunt mogelijk gevoelig of allergisch reageren op de wimperlijm. Of misschien spreekt het idee van wimperextensions je niet aan? Wil je toch mooiere wimpers, zonder dat je steeds met de wimperkruller en mascara aan de slag moet? Dan kies je voor wimperlifting of ‘lash lifting’. Met een speciale lash lift lotion worden de wimperhaartjes in de krul gezet, voor een open blik. Je wimpers blijven tot wel zes weken mooi in de krul. Je kunt je wimpers ook meteen laten verven, zodat je geen mascara meer nodig hebt. Douchen, zwemmen en in de sauna; het maakt niet uit, je wimpers zitten altijd perfect. Deze behandeling hoort daarom zeker thuis in het rijtje met de populairste wimperbehandelingen! Leer er alles over in onze Cursus Wimperlifting (lash lifting).

Wil je een volleerde wimperstyliste worden?

Heb je een grote passie voor alles wat met wimpers te maken heeft? Zou je graag al deze cursussen op het gebied van wimperstyling willen volgen? Dat is een goed idee, want de cursus wimperextensions one-by-one, de cursus 3D wimperextensions/ Russian Volume en de cursus wimperlifting vormen samen onze Opleiding Lash Expert. Heb je alle modules succesvol afgerond, dan ontvang je een diploma lash expert.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie