Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voor- en nadelen van semi-permanente make-up

18 november 2022 | Schoonheidszorg
Voor- en nadelen van semi-permanente make-up

Overweeg je om semi-permanente make-up aan te bieden in je beauty salon? Dan loop je mogelijk nog met wat vragen rond. Je wilt natuurlijk wel weten, wat je hiermee precies voor je klanten kunt betekenen. Daarvoor ben je bij Wellness Academie op de juiste plek. We doen hier alvast de voor- en nadelen van semi-permanente make-up uit de doeken. Iets voor jou? Dan kun je bij ons ook diverse opleidingen volgen op dit gebied. Lees hier gauw meer!

PMU biedt veel gemak en tijdsbesparing!

Semi-permanente make-up (PMU) is ideaal voor mensen met een superdruk leven en die ’s morgens geen tijd willen verliezen met make-up aanbrengen. Veel klanten zullen het dan ook als een uitkomst zien, dat ze straks dankzij jouw semi-permanente make-up behandelingen opstaan met perfecte make-up! Ook is het een verademing dat ze door de dag heen hun make-up niet hoeven bij te werken. Een van de voordelen van PMU is dat ze nooit meer last hebben van uitgelopen of uitgeveegde make-up. Kortom, het gemak en de tijdsbesparing die het biedt, zal veel klanten overtuigen om voor PMU te gaan!

Ideaal voor dames die zelf geen ster zijn in make-up

Krijg je als beauty professional altijd veel complimentjes over hoe moeiteloos je een geweldige make-up look creëert? Niet iedereen is hierin zo goed geschoold en ook niet iedereen heeft hier zoveel handigheid in. Dan kan het een hele opgave zijn om elke dag binnen no-time een mooie make-up look tevoorschijn te toveren. Door deze klanten semi-permanente make-up aan te bieden, zal deze stress rond het aanbrengen van make-up voorgoed voorbij zijn. Wist je dat er bovendien ook mensen zijn die allergisch zijn voor goedkope make-up producten? Zij kunnen mogelijk wel goed semi-permanente make-up verdragen. Ben je nog geen ster in make-up? Ontdek dan hier onze Opleiding Visagiste!

De resultaten van PMU gaan jarenlang mee

Dat de resultaten jarenlang meegaan, behoort tot de voor- en nadelen van semi-permanente make-up. Als je klant tevreden is met de semi-permanente make-up is het natuurlijk een voordeel dat de make-up jarenlang meegaat. Wil men graag wat vaker van look veranderen of ontstaan er in de tussentijd nieuwe trends, dan kan je dit niet zomaar aanpassen. De semi-permanente make-up vervaagt wel, dus men zit er niet voor altijd aan vast. Hoe lang de PMU blijft zitten, is niet altijd met zekerheid te zeggen. Dit kan tussen enkele maanden tot 1,5 jaar zijn. Wel is het nodig om tussentijds een touch-up behandeling te laten doen. Daarmee kun je de duurzaamheid verlengen.

Het kan mensen hun zelfvertrouwen teruggeven

Hoewel we vaak zeggen dat ‘uiterlijk’ niet telt, ziet iedereen er wel graag mooi uit. Je kunt mensen met mooie make-up hun zelfvertrouwen en eigenwaarde teruggeven. Daarnaast kan PMU een goede methode zijn om beauty frustraties te verbergen. Denk bijvoorbeeld aan het camoufleren van kale plekjes in de wenkbrauwen met behulp van een semi-permanente make-up techniek, zoals microblading. Ook leer je in onze cursus microblading hoe je wenkbrauwvormen kunt verfraaien, zodat ze het gelaat sprekender maken. Een andere doelgroep die ook vaak blij is met PMU zijn sporters. Make-up en sporten gaat vaak niet zo prettig samen; sporten en PMU dat is daarentegen wel een uitstekende combinatie!

Nadelen van semi-permanente make-up

Wie kiest voor semi-permanente make-up moet hier goed over nadenken en de juiste overwegingen maken. Een klant die semi-permanente make-up overweegt, moet zich ervan bewust zijn dat make-up gevoelig is voor trends. Je kunt het dus niet zomaar even aanpassen. Kiest je klant voor een hele specifieke look, dan kan deze uit de mode raken. Daarnaast is het een redelijk kostbare behandeling. Verder kan het plaatsen van de make-up onprettig aanvoelen. Er kan echter wel een verdovende zalf gebruikt worden. Deze moet dan vooraf door een arts voorgeschreven worden.

Voor- en nadelen van semi-permanente make-up in je salon

De voor- en nadelen van semi-permanente make-up hebben ook betrekking op jou als beauty professional. De technieken die je in onze opleiding permanente make-up leert zijn manuele pigmentatie technieken met een manuele pen. Deze werkwijze brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Geen apparaat dat kapot kan gaan
 • Geen lawaai van een motor
 • Geeft gemakkelijk een natuurlijke look
 • Geen grote investering nodig

Houd er wel rekening mee, dat je niet zomaar semi-permanente make-up aan moet gaan brengen. Het is van groot belang om hiervoor eerst een goede opleiding te volgen, zoals onze opleiding permanente make-up (manueel). Hierin leer je manuele permanente make-up aanbrengen voor de wenkbrauwen, lippen en ogen. Voor deze opleiding is het bovendien verplicht om eerst de cursus brow mapping en styling te volgen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie