Inschrijven

Opleiding Permanente Make-up Manueel (PMU)

Leer wenkbrauwen, ogen en lippen verfraaien met PMU!
Leer wenkbrauwen, ogen en lippen verfraaien met PMU!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 1099

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Manuele permanente make-up (MPM) is een techniek voor het verfraaien van de wenkbrauwen, ogen en lippen door met een pen met fijne naaldjes pigment in de huid aan te brengen. Steeds meer beauty salons bieden MPM aan. Een nieuwe trend? De techniek is al eeuwenoud. Sterker nog, het is de oudste vorm van tatoeëren. De techniek is afkomstig uit Japan en wordt ‘tebori’ genoemd. Wat wel nieuw is, is dat de beauty branche deze manier van handmatig pigment aanbrengen in de huid heeft ontdekt als een effectieve manier om wenkbrauwen, ogen en lippen mooier te maken. Leer er alles over in onze Basisopleiding MPM (Manuele Permanente Make-up)!

Waarom Manuele Permanente Make-up?

Permanente make-up wordt al jarenlang aangeboden in beauty salons. De drempel om permanente make-up te laten zetten is voor sommige mensen hoog. Nieuwe ontwikkelingen op dit gebied, zoals het herontdekken van manuele permanente make-up maken het toegankelijker. Het manueel werken zorgt voor een zachtere en meer natuurlijk ogende vorm van permanente make-up, dan de klassieke permanente make-up die met een apparaat wordt aangebracht. Manuele permanente make-up is in tegenstelling tot ‘machinewerk’ geschikt voor elk huidtype. Daarbij is de behandelingsduur korter, het pigment wordt beter vastgehouden in de huid en er wordt vanwege de wegwerp-tools hygiënischer gewerkt!

Manuele permanente make-up zorgt voor een zachte en natuurlijke uitstraling

Voordelen basisopleiding MPM (Manuele Permanente Make-up)

Iedereen kan deelnemen aan deze opleiding MPM (Manuele Permanente Make-up). Je hoeft geen ervaren schoonheidsspecialiste te zijn of over speciale voorkennis te beschikken om deze techniek aan te leren. Bovendien zijn er geen hoge instapkosten vereist om met MPM aan de slag te gaan. Je werkt handmatig, dus je hoeft niet te investeren in een machine. Vanwege het handwerk heb je tijdens het uitvoeren van de behandeling een betere voeling met de huid en kun je echt maatwerk afleveren. De technieken zijn gemakkelijk aan te leren. Tijdens onze opleiding manuele permanente make-up krijg je les van een ervaren make-up artieste met veel ervaring met MPM, waaronder manual shading.

Inhoud van de opleiding MPM

In deze opleiding leer je alles over wat manuele permanente make-up is en hoe het werkt. Je krijgt alle informatie over de benodigdheden, verschillende soorten blades en hun effect op de huid, het voorbereiden van je werkplaats, hygiëne en de intake. Je leert o.a. manuele shading technieken voor de wenkbrauwen, zoals tapping, lifting en sliding. Je gaat uitgebreid oefenen op latex voor het creëren van o.a. ombre brows, powder brows, fluffy brows, infraliner, bold eyeliner, design eyeliner, lipliner, ombre lips en full lips. Andere thema’s die aan bod komen zijn: de anatomie van de wenkbrauw, de gouden ratio, contra-indicaties, kleuren en pigmenten, nazorg en houdbaarheid. Je leert om te werken met een verdoving, gezien de behandeling een onprettig gevoel kan geven.

Een opleiding MPM iets voor jou?

Wil je een vernieuwende beauty behandeling leren? Schrijf je dan tijdig in voor deze opleiding, want de plaatsen zijn beperkt! De kleine lesgroepen garanderen dat je altijd voldoende persoonlijke begeleiding krijgt. Met deze unieke techniek in de vingers kun je vele mensen verrassen. Manuele permanente make-up biedt verbluffende resultaten. Deze opleiding is een ideale bijscholing voor schoonheidsspecialisten of voor beauty professionals die ook al de Cursus Microblading hebben gevolgd. Deze voorkennis is echter niet vereist. Na het volgen van deze cursus ontvang je een certificaat en kun je direct aan de slag als professional in het geven van manuele permanente make-up behandelingen. Bekijk hier ook onze Opleiding Schoonheidsspecialiste.

Geen verplichting om materialen aan te kopen

Binnen deze opleiding betaal je enkel een verbruikskost van 80 euro en hiervoor voorzien wij alle nodige materialen en producten. Het is dus niet nodig om vooraf te gaan investeren. Wel kan je nadien beslissen om een startpakket aan te kopen via onze partner tegen interessante studentenprijzen.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van brow mapping en shaping.

Inhoud

 • Wat is permanente manuele make-up?
 • Intake van de klant
 • Benodigdheden
 • Hygiëne en werkplaats
 • Voordelen permanente manuele make-up
 • Soorten blades, huidtypen en het effect
 • Verfraaien wenkbrauwen, ogen en lippen
 • Technieken: tapping, lifting en sliding
 • Anatomie van de wenkbrauw
 • Gouden ratio
 • Contra-indicaties
 • Kleuren en pigmenten
 • Voorbereiding van de huid
 • Werken met verdoving
 • Behandeling en regels
 • Oefenen op latex
 • Wat te verwachten
 • Nazorg en houdbaarheid

Prijs

1.099 euro (+ 80 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Startdatum: 14 maart 2022 (maandagen)
Alle data: 14/03, 21/03, 28/03, 04/04 & 11/04 2022
Tijd: 10:00u tot 16:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Startdatum: 7 maart 2022 (maandagen)
Alle data: 07/03, 14/03, 21/03, 28/03 & 25/04 2022
Tijd: 10:00u tot 16:00

Docenten

Salina Moinat

Docent in Amsterdam

Salina Moinat startte haar droom om beauty professional te worden met een opleiding tot schoonheidsspecialiste, daarna volgde ze meteen een opleiding tot allround kapster. Maar ook een opleiding tot visagiste mocht niet op haar cv ontbreken.

Behalve dat Salina een vakspecialist is, is ze ook ondernemer. Na haar opleiding schoonheidsspecialiste begon ze een eigen salon aan huis; een salon waar klanten voor alles terecht konden. Inmiddels bestaat haar salon al meer dan 10 jaar en runt ze haar bedrijf met nog steeds evenveel plezier. “Mensen blij maken met een metamorfose of een compleet ander kapsel maakt mij blij.” Tijdens haar opleiding tot allround kapster begon het bij Salina te kriebelen; ze wilde ook graag het kappersvak doceren. Daarom schoolde ze zich eveneens tot docente.

In de tussentijd greep ze ook de uitdaging aan om als freelance make-up & hair artist creaties voor fotoshoots te maken. Creaties die je in de ‘gewone’ salon niet tegenkomt. ‘Hier kon ik alle creativiteit m.b.t. haar in kwijt.’ Het kappersvak verveelt volgens Salina nooit. Knippen, kleuren, dameskapsels, herenkapsels en hairstyling; ze hoopt dit nog lang te blijven doen. Evenals het delen van haar expertise en ervaring met haar studenten van de kappersopleiding.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.