• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Dermaplaning, wel of niet doen?

28 januari 2020 | Schoonheidszorg
Dermaplaning, wel of niet doen?

Hoor je steeds vaker mooie geluiden over dermaplaning en ben je nieuwsgierig geworden naar deze beauty behandeling? Lees dan hier gauw verder. We vertellen je er graag meer over. Tijdens een dermaplaning behandeling schraapt de schoonheidsspecialiste met een speciaal chirurgisch mesje het bovenste laagje van je huid. Het doel is om dode huidcellen en kleine donshaartjes te verwijderen voor een gladde en egale huid. Dermaplaning, wel of niet doen? Na het horen van de volgende wetenswaardigheden over dermaplaning weet jij het antwoord op deze vraag!

1. Dermaplaning doet geen pijn!

De meest gestelde vraag als het over dermaplaning gaat, is: ‘Doet het pijn?’ Je hebt vast al vaker de uitspraak gehoord dat ‘wie mooi wil zijn, pijn moet lijden.’ Dat is in dit geval zeker niet van toepassing. Het is echter geen vreemde vraag als je hoort dat deze schoonheidsbehandeling wordt uitgevoerd met een mesje. Wees niet bang, er wordt hiermee niet gesneden. In plaats daarvan gaat het om een milde schrapende behandeling, die niet pijn doet en die de huid niet beschadigt. Verzeker je er wel van dat je de behandeling laat uitvoeren door een schoonheidsspecialiste die een cursus dermaplaning heeft gevolgd. Dermaplaning, wel of niet doen? Het doet geen pijn, dus daar hoef je het zeker niet voor te laten!

2. De donshaartjes groeien niet dikker terug

Lichte en dunne donshaartjes in je gelaat zijn heel normaal. Vrijwel iedereen heeft het; de een heeft er echter meer last van dan de ander. Daarnaast stoort de een zich er ook meer aan dan de ander. Wil jij er graag vanaf, zodat je huid gladder aanvoelt, meer straalt en je make-up mooier blijft zitten? Dan is dermaplaning beslist een goede oplossing. Doordat er wordt gezegd dat de behandeling wordt uitgevoerd met een mesje, worden veel dames meteen bang dat er daarna donkere stoppels terug groeien. Wanneer de verwijderde haartjes opnieuw beginnen te groeien, kan het stompe uiteinde dikker aanvoelen, maar dat is niet zo. De haartjes groeien ook niet donkerder terug.

3. Het duurt soms even voor je optimaal resultaat ziet

Het kan per persoon verschillen hoe snel je optimaal resultaat ziet na een dermaplaning behandeling. Doorgaans zie en voel je meteen dat je huid verbeterd is na de behandeling. De huid voelt direct zachter en gladder aan. Bij sommige mensen kan de huid na afloop een beetje rood en wat gevoeliger zijn. Ook een licht trekkerig gevoel kan voorkomen. Het is belangrijk dat de huid na afloop goed gehydrateerd wordt. De schoonheidsspecialiste die de behandeling uitvoert, zal daar beslist voor zorgen. Het is essentieel dat je zelf thuis je huid ook goed gehydrateerd houdt. De behandeling kan de huid anders iets uitdrogen. De roodheid zal over het algemeen snel wegtrekken, binnen enkele uurtjes tot een dag. Daarna zul je merken dat je huid meer straalt!

4. Niet doen, SPF vergeten na dermaplaning!

Zoals je al hebt kunnen lezen, kan de huid na dermaplaning een beetje gevoeliger zijn. Dat is niet vreemd, want het bovenste laagje dode huidcellen is verwijderd. Dit betekent ook dat je huid gevoeliger is voor de zon en sneller verbrandt. Dermaplaning, doen of niet doen? Je kunt het zonder problemen laten doen, maar vergeet in dat geval niet om een crème met een adequate SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken. Dat geldt niet alleen in het voorjaar en de zomer als de zon flink schijnt, maar ook in het najaar en in de winter. Ook al is de zonkracht minder, de kans op huidschade en vroegtijdige huidveroudering door de schadelijke straling van de zon ligt altijd op de loer.

5. Dermaplaning doen of niet doen? Doen, je make-up zit mooier!

Ben je een make-up liefhebber en kom je graag altijd mooi verzorgd voor de dag? Dan weet je dat een zachte egale huid de ideale ondergrond is voor een perfecte make-up look. Je zult na een dermaplaning behandeling ontdekken dat je foundation perfect versmelt met je huid. Je tovert probleemloos een frisse en stralende make-up look tevoorschijn. Een vlekkerige en doffe uitstraling is hiermee verleden tijd. Met kennis van al deze positieve effecten van dermaplaning is het antwoord op de vraag ‘Dermaplaning, wel of niet doen?’ heel eenvoudig.

Dermaplaning? Doen!

Wil je zelf deze behandeling leren uitvoeren? Dat kan bij Wellness Academie in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Hasselt (BE). Het is voor het volgen van onze Cursus Dermaplaning wel belangrijk dat je over voorkennis beschikt over schoonheidszorg. Dat kan via onze Opleiding Schoonheidsspecialiste of de Opleiding Skin Expert. Deze opleidingen worden aangeboden op diverse campussen verspreid door Nederland en België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie