• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus DermaplaningDonshaartjes en dode huidcellen verwijderen met een mesje!

Cursus Dermaplaning
Voordelen
€ 329
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Binnen de beauty branche kun je altijd rekenen op nieuwe uitdagingen! Hoor je ook steeds vaker positieve geluiden over een beauty behandeling die dermaplaning heet? Deze behandeling is uniek in Europa! Met een speciaal ontworpen mesje worden donshaartjes en dode huidcellen van het gezicht verwijderd, met als resultaat een stralende en superzachte huid. Dermaplaning is een bijzondere aanvulling voor elke schoonheidssalon! We leren je er graag alles over in onze cursus dermaplaning.

Leer exfoliëren met een mesje

Dermaplaning is een non-invasieve huidverbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. De behandeling wordt uitgevoerd met een speciaal steriel chirurgisch mesje. Je leert in onze cursus dermaplaning om veilig en met de juiste techniek met dit mesje te werken. Het is gegarandeerd een veilige methode. De donshaartjes en dode huidcellen worden met dit mesje als het ware al schrapend van de huid verwijderd. Je kunt het vergelijken met een peeling behandeling. De behandeling is geheel pijnloos en de kans op huidirritatie is minimaal.

Dermaplaning is een ‘must’ voor elke salon gericht op huidverbetering!

Voordelen dermaplaning cursus

Dermaplaning is over komen waaien uit de Verenigde Staten, waar het al decennialang uitgevoerd werd door dermatologen als voorbereiding op ingrepen. Ondertussen is dermaplaning ook ontdekt als cosmetische behandeling voor het verhelderen van de huid en het verminderen van fijne lijntjes, pigmentvlekken en oneffenheden. Het is ook ideaal als voorbehandeling voor fruitzuur peelings. Hier leren we je graag alles over in onze Cursus Fruitzuren. Dermaplaning zorgt ervoor dat werkstoffen in cosmetica beter door de huid worden opgenomen. Daarnaast zorgt dermaplaning er ook voor dat make-up egaler aangebracht kan worden en beter blijft zitten.

Inhoud cursus dermaplaning

In onze cursus dermaplaning gaan we in op het ontstaan van dermaplaning, de toepassingen in het verleden en dermaplaning als nieuwe cosmetische behandeling. Verder leer je alles over: de indicaties en contra-indicaties van dermaplaning, hygiëne en de producten en materialen. Vervolgens leer je, onder deskundige begeleiding, om een complete behandeling uit te voeren. Je leert alles over de voorbehandeling, het uitvoeren van dermaplaning en de nabehandeling. Het volledige protocol van dermaplaning, met aandacht voor alle belangrijke aandachtspunten, komt aan bod.

Praktische informatie

Het is ons streven dat elke cursist, na afloop van de cursus dermaplaning, in staat is om zelfstandig een complete behandeling uit te voeren. Daarom wordt de cursus gegeven in een beperkte groep, zodat de docente iedereen voldoende aandacht kan geven. Wil je verzekerd zijn van een plaats? Schrijf je dan op tijd in! Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat dermaplaning, waarmee je direct als professional aan de slag kunt. Wil je je als schoonheidsspecialiste richten op huidverbetering? Dan mag een cursus dermaplaning niet ontbreken op je cv!

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis dermaplaning
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Hygiënisch werken
 • Producten en materialen
 • Voorbereiden van de huid
 • Techniek en uitvoering
 • Nabehandeling
 • Protocol dermaplaning

329 euro

Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Dagreeks

Datum: maandag 10 maart 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Dagreeks

Datum: maandag 7 oktober 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Datum: maandag 6 januari 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Mieke Strubbe
Mieke StrubbeDocent in Amsterdam en Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

9,2

Mieke is een supergoede docente, je kan haar alles vragen, is de vriendelijkheid zelve

SarinaHasselt
9,4

Een zeer leerrijke en interessante opleiding

NancyHasselt
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie