Inschrijven

Cursus Dermaplaning

Donshaartjes en dode huidcellen verwijderen met een mesje!
Donshaartjes en dode huidcellen verwijderen met een mesje!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Binnen de beauty branche kun je altijd rekenen op nieuwe uitdagingen! Hoor je ook steeds vaker positieve geluiden over een beauty behandeling die dermaplaning heet? Deze behandeling is uniek in Europa! Met een speciaal ontworpen mesje worden donshaartjes en dode huidcellen van het gezicht verwijderd, met als resultaat een stralende en superzachte huid. Dermaplaning is een bijzondere aanvulling voor elke schoonheidssalon! We leren je er graag alles over in onze cursus dermaplaning.

Exfoliëren met een mesje

Dermaplaning is een non-invasieve huidverbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. De behandeling wordt uitgevoerd met een speciaal steriel chirurgisch mesje. Je leert in onze cursus dermaplaning om veilig en met de juiste techniek met dit mesje te werken. Het is gegarandeerd een veilige methode. De donshaartjes en dode huidcellen worden met dit mesje als het ware al schrapend van de huid verwijderd. Je kunt het vergelijken met een peeling behandeling. De behandeling is geheel pijnloos en de kans op huidirritatie is minimaal.

Dermaplaning is een ‘must’ voor elke salon gericht op huidverbetering!

Voordelen van dermaplaning

Dermaplaning is over komen waaien uit de Verenigde Staten, waar het al decennialang uitgevoerd werd door dermatologen als voorbereiding op ingrepen. Ondertussen is dermaplaning ook ontdekt als cosmetische behandeling voor het verhelderen van de huid en het verminderen van fijne lijntjes, pigmentvlekken en oneffenheden. Het is ook ideaal als voorbehandeling voor fruitzuur peelings. Hier leren we je graag alles over in onze Cursus Fruitzuren. Dermaplaning zorgt ervoor dat werkstoffen in cosmetica beter door de huid worden opgenomen. Daarnaast zorgt dermaplaning er ook voor dat make-up egaler aangebracht kan worden en beter blijft zitten.

Inhoud cursus dermaplaning

In onze cursus dermaplaning gaan we in op het ontstaan van dermaplaning, de toepassingen in het verleden en dermaplaning als nieuwe cosmetische behandeling. Verder leer je alles over: de indicaties en contra-indicaties van dermaplaning, hygiëne en de producten en materialen. Vervolgens leer je, onder deskundige begeleiding, om een complete behandeling uit te voeren. Je leert alles over de voorbehandeling, het uitvoeren van dermaplaning en de nabehandeling. Het volledige protocol van dermaplaning, met aandacht voor alle belangrijke aandachtspunten, komt aan bod.

Praktische informatie

Het is ons streven dat elke cursist, na afloop van de cursus dermaplaning, in staat is om zelfstandig een complete behandeling uit te voeren. Daarom wordt de cursus gegeven in een beperkte groep, zodat de docente iedereen voldoende aandacht kan geven. Wil je verzekerd zijn van een plaats? Schrijf je dan op tijd in! Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat dermaplaning, waarmee je direct als professional aan de slag kunt. Wil je je als schoonheidsspecialiste richten op huidverbetering? Dan mag een cursus dermaplaning niet ontbreken op je cv!

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert.

Inhoud

 • Geschiedenis dermaplaning
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Hygiënisch werken
 • Producten en materialen
 • Voorbereiden van de huid
 • Techniek en uitvoering
 • Nabehandeling
 • Protocol dermaplaning

Prijs

269 euro

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Datum: maandag 2 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: dinsdag 9 november 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven-Stratum
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven-Stratum (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Datum: maandag 4 juli 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Datum: dinsdag 18 januari 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: maandag 23 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mieke Strubbe

Docent in Amsterdam, Eindhoven-Stratum & Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.