Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een digitale stempelkaart voor je salon?

13 oktober 2016 | Overige
Een digitale stempelkaart voor je salon?

Hoe zorg je ervoor dat je klanten terug blijven komen in je salon? Dat doe je op de eerste plaats natuurlijk door de beste behandelingen en service te bieden. Maar wie nog effectiever aan klantenbinding wil doen, onderneemt nog veel meer. Een bekende methode is de klantenkaart of stempelkaart. Is de kaart vol, dan krijgt je klant een gratis behandeling, korting of een presentje. Wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om een digitale stempelkaart te gebruiken? Dat biedt veel voordelen!

‘Waar is mijn stempelkaart gebleven?’

Tegenwoordig krijg je in bijna elke winkel wel een klantenkaart of stempelkaart. Ze verdwijnen in de tas of portemonnee van de klant en wanneer men een van die kaarten snel tevoorschijn wil toveren, is juist die betreffende kaart weer niet vinden. Of men is de kaart vergeten, omdat hij nog ergens thuis ligt. Maar waar ook al weer? Of de kaart slijt, scheurt of wordt nat, waardoor hij onleesbaar is geworden. Dit soort gedoe rondom stempelkaarten, maakt dat de klant er sneller minder waarde aan hecht. Daar gaat je plan voor een goede klantenbinding!

Klantenwerving en klantenbinding

Wanneer je een eigen salon begint, is het werven van klanten een van je belangrijkste aandachtspunten; zonder klanten geen business! Om hiervoor een goede strategie op te zetten doe je marktonderzoek. Het kost doorgaans heel wat tijd, geld en moeite om een klantenkring op te bouwen. Ben je eenmaal goed op weg, dan is het belangrijk om je focus te verleggen naar klantenbinding. Het werven van nieuwe klanten is namelijk veel tijdrovender en kostbaarder dan klanten behouden. In onze Cursus start je eigen salon leer je alles wat je moet weten en kunnen voor het succesvol opstarten van een eigen salon.

Digitale stempelkaarten zijn de toekomst

Maar wat als die traditionele stempelkaart niet werkt? In deze tijd wordt bijna alles gedigitaliseerd, dus waarom niet ook je stempelkaart! Dat is geen probleem, want je kunt gewoon een speciale stempelkaart app voor jouw salon laten maken. Een digitale stempelkaart biedt veel voordelen ten opzichte van een papieren stempelkaart en biedt bovendien nog allerlei andere leuke mogelijkheden. We zetten hieronder de voordelen voor je op een rij.

3 voordelen van een digitale stempelkaart voor je salon

 • Groter gemak voor klant en ondernemer
  De digitale stempelkaart is onverslijtbaar en biedt klanten het gemak dat ze niet meer met tientallen kaartjes in hun portemonnee of tas hoeven rond te lopen. De digitale stempelkaart kan gemakkelijk worden opgeslagen op hun smartphone. Er zijn zelfs digitale stempelkaarten met de zogeheten iBeacon-technologie, die via een Bluetooth-verbinding bij de binnenkomst van de klant in jouw salon automatisch jouw digitale stempelkaart openen.
 • Verzamelen van klantgegevens
  Een ander voordeel van een digitale stempelkaart is dat je gemakkelijk relevante klantgegevens kunt verzamelen. De stempelkaart app werkt op zo’n manier dat de kaart wordt uitgelezen en gevuld door het kassasysteem, door middel van het scannen van een QR-code of via NFC. Je legt zo gemakkelijk een digitaal klantenbestand aan, dat je kunt gebruiken om een beter beeld te krijgen van het aankoopgedrag en de interesses van trouwe klanten. Je kunt ze dan vervolgens gerichter benaderen met acties voor nieuwe behandelingen of producten die bij hun interesses aansluiten.
 • Vergemakkelijkt samenwerking met collega-ondernemers
  Je kunt sommige digitale stempelkaart apps ook koppelen aan de spaarsystemen van andere ondernemers. Dit vergemakkelijkt de samenwerking met collega-ondernemers, zodat jullie klanten naar elkaar kunnen doorverwijzen. Als eigenaar van een schoonheidssalon, kun je bijvoorbeeld een samenwerking aangaan met een nagelstudio of kapsalon om de hoek!

Voor het laten maken van een digitale stempelkaart app voor je salon kun je onder meer terecht bij Fanly, Spari en Multicopy. Interesse in het opstarten van een eigen beauty salon? Begin je carrière dan bij Wellness Academie met een Schoonheidszorg Opleiding!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie