Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Doe jij al aan 'multimasking'?

2 november 2015
Doe jij al aan 'multimasking'?

Je leest het niet verkeerd! We hebben het hier niet over 'multitasking', maar over 'multimasking'. Multimasking is een nieuwe trend in de schoonheidssalon. Want waarom zou je als schoonheidsspecialiste binnen een gezichtsbehandeling niet meerdere gezichtsmaskers tegelijkertijd gebruiken? De gezichtshuid is vaak niet op elk plekje in dezelfde conditie. Soms zijn er bepaalde gedeeltes van de huid die een andere verzorging nodig hebben. Multimasking is dan de oplossing!

Multimasking: combineer verschillende maskers

Gezichtsmaskers zijn ideaal voor het intensief verzorgen van de huid van je klanten. Ze zullen dan ook niet ontbreken in het standaard huidverzorgingsritueel van veel schoonheidsspecialistes. Gezichtsmaskers bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen die meestal één bepaald doel hebben: zuiveren van de poriën, hydrateren van de droge huid, het kalmeren van huidirritaties, etc. Door creatief verschillende gezichtsmaskers te combineren, oftewel door aan multimasking te doen, kun je nog effectievere schoonheidsbehandelingen geven. Hieronder vind je enkele voorbeelden van hoe je verschillende maskers kunt combineren, maar natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Heb je zelf nog goede suggesties? We horen het graag!

Combineren van gezichtsmaskers bij acne

Acne ontstaat wanneer de huid overmatig veel talg produceert, waardoor de poriën verstopt raken en bacteriën sneller de kans krijgen om toe te slaan. Mensen met acne zijn daarom vaak huiverig voor het hydrateren van hun huid; ze willen hun huid niet nog ‘vetter’ maken. Toch is een goede hydratatie van de huid ook bij acne heel belangrijk om de huidvernieuwing te stimuleren. Omdat acne vaak maar op bepaalde gedeeltes van de huid voorkomt, is het slim om twee maskers te combineren. Kies bijvoorbeeld voor het Active Charcoal Mask van Origens of het Neem Face Pack van Himalaya Herbals voor plekjes met actieve acne. De actieve kool in het Active Charcoal Mask is zeer effectief voor het zuiveren van poriën en het neemkruid in het Neem Face Pack heeft een antibacteriële werking. Op de rest van de huid breng je een milder verzorgend en hydraterend masker aan.

Fijne lijntjes en een doffe huid

Wat je als schoonheidsspecialiste in de praktijk ook veel tegenkomt bij dames met een rijpere huid zijn fijne lijntjes bij de ooghoeken, langs de neus en rond de mondhoeken in combinatie met een doffe huid op de wangen en het voorhoofd. Ook in dit geval kun je twee maskers combineren. Voor de zones met fijne lijntjes kies je voor een masker met een verstevigende en liftende werking, bijvoorbeeld een masker met cafeïne. Of wat dacht je van een masker met goudstof, waardoor de huid glanzender wordt en de rimpels minder opvallen door het oplichtende effect? Lees hier meer over schoonheidsbehandelingen met goud. Voor de doffe huid kun je een algenmasker gebruiken vanwege de hydraterende en verkwikkende werking.

Multimasking voor de combineerde huid

Een veelvoorkomend huidtype is de gecombineerde huid. Dit betekent dat de gezichtshuid zowel droge als vette delen bevat. Deze verschillende plekken vragen om een andere verzorging. Bij de gecombineerde huid zien we vaak dat de huid in de T-zone (voorhoofd, neus en kin) vet is, omdat de talgklieren hier actiever zijn, terwijl de huid op de wangen juist erg droog is. Geschikte maskers voor de vette huid zijn kleimaskers en honingmaskers. Voor de droge huid kies je een sterk hydraterend masker, bijvoorbeeld een crème masker of een masker met natuurlijke oliën als olijfolie.

Volg hier je opleiding schoonheidsspecialiste!

Tijdens de Opleiding Schoonheidsspecialiste wordt er uitgebreid ingegaan op huidtypen en huidverzorging. Je leert hoe je elke huid kunt laten stralen. Het geeft veel voldoening om je klant tevreden en zelfverzekerd je salon uit te zien gaan. Een andere opleiding die je mogelijk ook interesseert, is onze Opleiding Skin Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie