Schoonheidsbehandelingen met goud?

30 oktober 2015 | Schoonheidszorg Alle blogposts

Wil je een Opleiding Schoonheidsspecialiste volgen? Ontdek dan onze Opleiding Schoonheidsspecialiste. De schoonheidsbranche is een boeiende branche. Je kiest voor een carrière met mooie toekomstperspectieven én verrassende ontwikkelingen. Een van de verrassende ontwikkelingen zijn schoonheidsbehandelingen met goud!

Oude schoonheidsrituelen met goud

Goud staat symbool voor rijkdom, luxe en schoonheid. Bij goud denk je wellicht als eerste aan fonkelende juwelen, maar we zien ook steeds vaker exclusieve schoonheidsbehandelingen met goud. Toch is het geen nieuwe ontdekking, want de bekendste schoonheidskoningin allertijden, Cleopatra, zou volgens de overlevering al goudmaskers hebben gebruikt om haar schoonheid te bevorderen. Ook in het oude Rome wisten ze wel raad met goud; ze gebruikten goud voor het behandelen van allerlei huidproblemen.

Goud in de moderne geneeskunde

Goud beschikt over een aantal eigenschappen die goed van pas komen binnen de moderne geneeskunde. Doordat goud bacteriebestendig is, wordt het gebruikt voor implantaten waarbij er een grote kans is op infecties, bijvoorbeeld in de oren. Een ander voorbeeld zijn de gouden draden in pacemakers. Een nieuwe toepassing is het aanbrengen van hele kleine gouden staafjes in de prostaat bij mensen met prostaatkanker om heel precies te kunnen bestralen, zodat omliggend weefsel gespaard blijft. Goud wordt vanwege zijn ontstekingsremmende werking ook toegevoegd aan medicijnen voor het behandelen van reumatoïde artritis.

Werking van goud op het lichaam

Het is bekend dat colloïdaal goud, oftewel goud in zijn kleinste moleculaire vorm, opgenomen kan worden door macrofagen. Macrofagen zijn cellen die ontstekingen in stand houden (bijvoorbeeld bij reuma). De opname van goud zorgt ervoor dat deze cellen gedood worden en de ontsteking wordt geremd.  Er is een hoge dosis nodig om effect te hebben en het colloïdaal goud wordt over het algemeen geïnjecteerd. Er is nog weinig bekend over de werking van goud op de huid. Wat wel duidelijk is, is dat goud in huidverzorgingsproducten een optisch effect heeft. Goudstof in crèmes geeft de huid een egaler en stralender uiterlijk.

Bekijk hier alle Opleidingen Schoonheidsverzorging van de Wellness Academie!

Goud en huidverjonging

We zien dat steeds meer schoonheidsspecialisten het voorbeeld van Cleopatra volgen en huidverzorgingsbehandelingen aanbieden met goud door crèmes en huidmaskers met goud te gebruiken. Hoewel er weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de werking van goud op de huid, zijn er toch veel beauty experts die verklaren dat ze in de praktijk goede resultaten behalen met goudbehandelingen. Er wordt beweerd dat goud de afname van collageen en elastine vertraagt en de groei van huidcellen stimuleert. De dermatoloog Dr. Paul Jarrod Frank zegt over goud: “Goud wordt gebruikt als anti-aging ingrediënt, omdat het ontstekingen als gevolg van acne en hyperpigmentatie kan verminderen. Wanneer het op de huid wordt aangebracht helpt het ook om de huid helderder te maken.”

Onze gouden tip: volg de opleiding schoonheidsspecialiste!

Of goud in schoonheidsproducten dé gouden tip is voor een mooiere huid, dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat onze Opleiding Schoonheidsspecialiste je perfect voorbereidt op een carrière als professionele schoonheidsspecialiste! Schrijf je hier meteen in voor de opleiding schoonheidsspecialiste!