• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Schoonheidsbehandelingen met goud?

30 oktober 2015
Schoonheidsbehandelingen met goud?

Wil je een Opleiding Schoonheidsspecialiste volgen? Ontdek dan onze opleiding schoonheidsspecialiste. De schoonheidsbranche is een boeiende branche. Je kiest voor een carrière met mooie toekomstperspectieven én verrassende ontwikkelingen. Een van de verrassende ontwikkelingen zijn schoonheidsbehandelingen met goud!

Oude schoonheidbehandelingen met goud

Goud staat symbool voor rijkdom, luxe en schoonheid. Bij goud denk je wellicht als eerste aan fonkelende juwelen. Echter, zien we ook steeds vaker exclusieve schoonheidsbehandelingen met goud. Toch is het geen nieuwe ontdekking, want de bekendste schoonheidskoningin allertijden, Cleopatra, gebruikte al goudmaskers. Ook in het oude Rome wisten ze wel raad met goud; ze gebruikten het voor het behandelen van allerlei huidproblemen.

Goud in de moderne geneeskunde

Goud beschikt over een aantal eigenschappen, die goed van pas komen binnen de moderne geneeskunde. Doordat goud bacteriebestendig is, zetten artsen het in voor implantaten, waarbij er een grote kans is op infecties, bijvoorbeeld in de oren. Een ander voorbeeld zijn de gouden draden in pacemakers. Een nieuwe toepassing zijn hele kleine gouden staafjes in de prostaat bij mensen met prostaatkanker. Hiermee kan men heel precies bestralen en blijft omliggend weefsel gespaard. Goud is vanwege zijn ontstekingsremmende werking ook een bestanddeel van bepaalde medicijnen tegen reumatoïde artritis.

Werking van goud op het lichaam

Het is bekend dat colloïdaal goud, oftewel goud in zijn kleinste moleculaire vorm, opgenomen kan worden door macrofagen. Dit zijn cellen die ontstekingen in stand houden, bijvoorbeeld bij reuma. De opname van goud doodt deze cellen gedood en remt de ontsteking. Er is echter wel een hoge dosis nodig om effect te hebben. Het colloïdaal goud wordt over het algemeen geïnjecteerd. Er is, daarentegen, nog weinig bekend over de werking van goud op de huid. Wat wel duidelijk is, is dat goud in huidverzorgingsproducten een optisch effect heeft. Goudstof in crèmes geeft de huid een egaler en stralender uiterlijk.

Bekijk hier alle Opleidingen Schoonheidsverzorging van de Wellness Academie!

Schoonheidsbehandelingen met goud voor huidverjonging

We zien dat steeds meer schoonheidsspecialisten het voorbeeld van Cleopatra volgen en huidverzorgingsbehandelingen aanbieden met goud door crèmes en huidmaskers met goud te gebruiken. Hoewel er weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de werking van goud op de huid, zijn er toch veel beauty experts die verklaren dat ze in de praktijk goede resultaten behalen met goudbehandelingen. Men beweert dat goud de afname van collageen en elastine vertraagt en de groei van huidcellen stimuleert. De dermatoloog Dr. Paul Jarrod Frank zegt over goud: “Goud wordt gebruikt als anti-aging ingrediënt, omdat het ontstekingen als gevolg van acne en hyperpigmentatie kan verminderen. Wanneer het op de huid wordt aangebracht helpt het ook om de huid helderder te maken.”

Onze gouden tip: volg de opleiding schoonheidsspecialiste!

Of goud in schoonheidsproducten dé gouden tip is voor een mooiere huid, dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat onze opleiding schoonheidsspecialiste je perfect voorbereidt op een carrière als professionele schoonheidsspecialiste! Een andere opleiding die je mogelijk interesseert is onze opleiding skin expert.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.759
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie