Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Do's & don'ts na microneedling

24 oktober 2022 | Schoonheidszorg
Do's & don'ts na microneedling

Een van de topbehandelingen als het om huidverbetering gaat, is microneedling. Je kunt hier als beauty professional veel huidproblemen mee aanpakken. Doordat deze behandeling wordt uitgevoerd met een pen met (hele dunne) naaldjes, zijn mensen hier nog weleens huiverig voor. Hoe zit het bijvoorbeeld met de downtime na zo’n behandeling? In dit artikel focussen we ons op de belangrijkste do’s & don’ts na microneedling. Wil je deze behandeling leren geven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor een Cursus Microneedling!

Microneedling in het kort

Na het behalen van je diploma van onze Opleiding Schoonheidsspecialiste of onze Opleiding Skin Expert wil je misschien nog veel meer leren. Een van de populaire bijscholingen onder schoonheidsspecialisten is dan ook de Cursus Microneedling. Een microneedling behandeling houdt in dat je met een handmatige pen met kleine naaldjes microkanaaltjes gaat maken in de huid. De huid wordt hierdoor aangespoord om harder te werken; de huidherstelwerkzaamheden worden op een hoger pitje gezet. Dit leidt tot een stevigere huid, het vervagen van rimpels en lijntjes en het verbeteren van talloze huidproblemen. Ook actieve werkstoffen worden hierdoor beter door de huid opgenomen.

Direct na de behandeling; wat is het resultaat?

Na een microneedling behandeling moet de klant er rekening mee houden dat de huid rood kan zijn en iets kan zwellen. Dit zal echter in de eerste drie dagen al wegtrekken. Je klant kan ook merken dat de huid na twee tot drie dagen trekking aanvoelt. Dat komt doordat het huidvernieuwingsproces wordt versneld en de huid begint met afschilferen. Hierdoor komt de nieuwe huid sneller aan de oppervlakte. Kortom, de huid gaat in de eerste dagen na de behandeling vervellen. Dit proces kan zo’n tien dagen duren. Geef je klanten het advies om de huid goed te hydrateren. Er bestaan kalmerende huidverzorgingsproducten, die speciaal ontwikkeld zijn voor na microneedling. De huid zal vervolgens egaler en gladder aanvoelen en gezond glanzen. Voor het aanpakken van specifieke huidproblemen, is microneedling in kuurvorm een aanrader.

Wat je zeker moet vermijden na microneedling!

Veel mensen zullen tijdens het afschilferen en vervellen van de huid, de neiging hebben om aan de velletjes te trekken. Dit is één van de absolute don’ts na microneedling! Vertel je klant duidelijk dat ze niet aan de velletjes mag trekken. Dit onaangename gevoel van de huid kan je klant verminderen door goed te hydrateren. Het gelaat mag ook de eerste uren na de behandeling niet gewassen worden. Afhankelijk van de naaldlengte waar je mee gewerkt hebt, mag de huid tussen de 3 tot 12 uur niet gewassen worden. Wat men ook zeker moet vermijden na de behandeling is blootstelling aan de zon!

Overzicht van don’ts na microneedling

We geven je hier een overzicht van de do’s & don’ts na microneedling:

 • Make-up
  Breng in de eerste 24 tot 48 uur geen make-up aan op de huid. Er mogen in deze periode alleen huidproducten gebruikt worden die bestemd zijn voor het aanbrengen na een microneedling behandeling.
 • Hoge temperaturen
  In de eerste drie dagen na de behandeling is het essentieel om hoge temperaturen te vermijden. Denk daarbij onder meer aan heet douchen, een stoombad of de sauna.
 • Overmatig transpireren
  De eerste drie dagen na microneedling dient je klant fysieke inspanning en sport te vermijden om overmatig transpireren tegen te gaan.
 • Gelaatsbehandelingen
  Vermijd in de eerste weken tot een maand na de behandeling andere gelaatsbehandelingen, waaronder waxen, peelen, epileren, dermaplaning, kleuren (wenkbrauwen), henna brows, laser, etc.
 • Vitamine A
  Breng in de eerste vier weken na de microneedling sessie geen producten met vitamine A aan.
 • Chloor
  Laat de huid in de eerste week niet in contact komen met chloor water.
 • Semi-permanente make-up
  In de eerste maand na de behandeling is het afgeraden om semi-permanente make-up te laten zetten. Ook tatoeages of piercings zijn afgeraden.

Do’s na microneedling

In onze Cursus Microneedling leer je welke producten geschikt zijn om de huid mee te kalmeren en te hydrateren. Daarnaast is het een absolute do om in de eerste maand na de microneedling sessie de huid dagelijks in te smeren met een zonnebrandcrème met een SPF 50. Hiermee voorkom je hyperpigmentaties. Afhankelijk van de naaldlengte waarmee je hebt gewerkt, heeft de huid 4 tot 8 weken nodig om volledig te herstellen. Daarnaast is het ook mogelijk om microneedling in kuurvorm aan te bieden, waarbij de nazorg hier weer perfect op afgestemd moet worden.

Meer weten?

Wil je alles weten over het correct uitvoeren van microneedling behandelingen en de do’s & don’ts na microneedling? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres! Schrijf je vandaag nog in voor onze Cursus Microneedling en behaal een certificaat!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie