Inschrijven

Opleiding Microneedling / Mesotherapie

Leer om met microneedling huidproblemen te verlichten!
Leer om met microneedling huidproblemen te verlichten!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 259

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Nieuwsgierig geworden naar microneedling? Steeds meer beautysalons bieden deze behandeling voor huidverbetering aan! Je kunt hier namelijk veel huidproblemen mee aanpakken. Wil je als beauty professional bij de tijd blijven? Dan mag deze behandeling niet missen in je salon. Je leert in onze opleiding microneedling om op professionele wijze te werken met een microneedling pen. Lees hier meer over wat je hiermee voor je klanten kunt betekenen! Let wel; dit is een specialisatie voor wie al een opleiding schoonheidsspecialiste of een opleiding skin expert heeft gevolgd. 

Waarom een cursus microneedling volgen?

Een microneedling pen beschikt over minuscule naaldjes, waarmee je kleine verticale kanaaltjes in de huid maakt, zonder de huid te beschadigen. Microneedling stimuleert de natuurlijke regeneratie- en genezingsprocessen van de huid, het bevordert de aanmaak van collageen en elastine en verzorgende producten worden beter door de huid opgenomen. De huid wordt gladder en steviger en krijgt een frissere aanblik. Je kunt met de pen meer dan 57 huidsymptomen behandelen, waaronder acnelittekens, striae, rimpels, hyperpigmentatie en rosacea. Met microneedling omzeil je de nadelen van fractionele lasers; denk hierbij aan pijn, hitte en herstelperiodes. Kortom, microneedling is onmisbaar binnen elke beauty salon met de focus op huidverbetering en anti-aging.

Met microneedling kun je meer dan 57 huidsymptomen behandelen

Inhoud cursus microneedling

Deze cursus microneedling is een praktische basistraining microneedling, waarin je leert werken met een microneedling pen. Je krijgt een korte inleiding over de geschiedenis van microneedling en je leert meer over het verschil tussen de pen en een roller. Verder krijg je alle nodige informatie over de werking van de pen, het wondgenezingsproces, de behandelmogelijkheden, contra-indicaties, naaldlengtes en cosmetisch en medisch needlen. Je leert hoe je microneedling toepast bij huidproblemen als littekens, hyperpigmentatie, rosacea en huidveroudering. Kortom, binnen korte tijd leer je hoe je een microneedling behandeling op een veilige en verantwoorde manier uitvoert en tegelijkertijd maximaal resultaat behaalt.

Aankoop van apparatuur niet verplicht!

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding is het niet nodig dat je zelf al meteen een apparatuur aan te schaffen. Je mag gratis gebruik maken van onze microneedling pennen en alle benodigde producten.

Praktische informatie

De cursus microneedling beslaat één dag. De ochtend staat in het teken van de theorie van microneedling. ’s Middags ga je praktisch aan de slag. De cursisten oefenen dan op elkaar. De cursus wordt gegeven in beperkte lesgroepen, zodat elke cursist voldoende persoonlijke begeleiding krijgt van de docente. Je krijgt les van een ervaren expert in microneedling. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Schrijf je vandaag nog in, zodat je verzekerd bent van een plaats!

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert .

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis van microneedling
 • Werking van de microneedling
 • Het wondgenezingsproces
 • Pen vs roller
 • Behandelmogelijkheden
 • Microneedling en littekens, hyperpigmentatie, rosacea en huidveroudering
 • Naaldlengtes, cosmetisch en medisch needlen
 • Contra-indicaties
 • Parameters
 • Behandelprotocol

Prijs

259 euro (+ 25 euro verbruikskosten)
(Online opleiding: € 249)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Online opleiding

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online opleiding een goed alternatief bieden.

Online opleidingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 30 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 1 mei 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven
Adres tonen
Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)
Goedkoop parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 9 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 24 april 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 23 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Marina Martinovic

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Mieke Strubbe

Docent in Amsterdam, Eindhoven & Rotterdam

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.