Opleiding Microneedling / Mesotherapie

Leer om met microneedling huidproblemen te verminderen!
€ 240
 • De beste opleider in de branche!
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • Met certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Nieuwsgierig geworden naar microneedling? Steeds meer beautysalons bieden deze behandeling voor huidverbetering en het aanpakken van tal van huidproblemen aan! Wil je als beauty professional bij de tijd blijven? Dan mag je deze cursus niet missen. Lees hier wat je kunt verwachten van onze Cursus Microneedling en wat je hiermee voor je klanten kunt betekenen!

Waarom microneedling?

Een microneedling pen beschikt over minuscule naaldjes, waarmee je kleine horizontale kanaaltjes in de huid maakt, zonder de huid te beschadigen. Microneedling stimuleert de natuurlijke regeneratie- en genezingsprocessen van de huid, het bevordert de aanmaak van collageen en elastine en verzorgende producten worden beter door de huid opgenomen. De huid wordt gladder en steviger en krijgt een frissere aanblik. Je kunt met de pen meer dan 57 huidsymptomen behandelen, waaronder acnelittekens, striae, rimpels, hyperpigmentatie en rosacea. Met microneedling omzeil je de nadelen van fractionele lasers; denk hierbij aan pijn, hitte en herstelperiodes. Kortom, microneedling is onmisbaar binnen elke beauty salon met de focus op huidverbetering en anti-aging.

Met microneedling kun je meer dan 57 huidsymptomen behandelen

Inhoud Cursus Microneedling

Deze cursus microneedling is een praktische basistraining microneedling, waarin je leert werken met een microneedling pen. Je krijgt een korte inleiding over de geschiedenis van microneedling en je leert meer over het verschil tussen de pen en een roller. Verder krijg je alle nodige informatie over de werking van de pen, het wondgenezingsproces, de behandelmogelijkheden, contra-indicaties, naaldlengtes en cosmetisch en medisch needlen. Je leert hoe je microneedling toepast bij huidproblemen als littekens, hyperpigmentatie, rosacea en huidveroudering. Kortom, binnen korte tijd leer je hoe je een microneedling behandeling op een veilige en verantwoorde manier uitvoert en tegelijkertijd maximaal resultaat behaalt.

Aankoop van apparatuur niet verplicht!

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding is het niet nodig dat je zelf al meteen een apparatuur aan te schaffen. Je mag gratis gebruik maken van onze microneedling pennen en alle benodige producten.

Praktische informatie

De cursus microneedling beslaat één dag. De ochtend staat in het teken van de theorie van microneedling. ’s Middags ga je praktisch aan de slag. De cursisten oefenen dan op elkaar. De cursus wordt gegeven in beperkte lesgroepen, zodat elke cursist voldoende persoonlijke begeleiding krijgt van de docente. Je krijgt les van een ervaren expert in microneedling. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Schrijf je vandaag nog in, zodat je verzekerd bent van een plaats!

Inhoud


 • Geschiedenis van microneedling
 • Werking van de microneedling
 • Het wondgenezingsproces
 • Pen vs roller
 • Behandelmogelijkheden
 • Microneedling en littekens, hyperpigmentatie, rosacea en huidveroudering
 • Naaldlengtes, cosmetisch en medisch needlen
 • Contra-indicaties
 • Parameters
 • Behandelprotocol

Prijs


240 euro

 

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Na je inschrijving dien je ons een verklaring van de VDAB te bezorgen als bewijs en wij zullen de korting verrekenen binnen ons systeem (en eventueel het teveel betaalde bedrag terugstorten).

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting.
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Gelieve je te wenden tot het UWV voor meer informatie.

 

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Opleidingsdata

Hasselt

Dagreeks

Datum: maandag 14 januari 2019
Tijd: 10:00u tot 16:00

Amsterdam

Dagreeks

Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 10:00u tot 16:00


Docent

Mieke Strubbe

Docent in Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Veelgestelde vragen

 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 16 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde!
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Binnen de wereld van opleidingsverstrekkers kan men beroep doen op Qfor. Dit is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsmetingen uitvoert. Wellness Academie liet een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren door Qfor. De resultaten van dit onderzoek waren uitmuntend op alle vlakken!Daarnaast kunnen studenten onafhankelijk een recensie geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen en u te compenseren indien nodig.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren alsook op zaterdag en zondag tussen 9u en 14u. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • Nieuw!

  Anti-aging acupunctuur

  Leer anti-aging behandelingen gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeswijze die inwerken op energetisch vlak. Meer info

  • Nieuw!

   Bindweefselmassage

   Bindweefselmassage is een neuro-reflectoire massage waarmee je diep inwerkt op de huid en het lichaam; theorie, toepassingen en veel praktijk! Meer info

   • Nieuw!

    Fruitzuren / Peelings

    Fruitzuur behandelingen zijn effectieve peelings die celdeling stimuleren en vele huidproblemen verbeteren, voor een frisse uitstraling. Meer info