* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een eigen massagepraktijk? Deze cursussen zijn essentieel...

11 april 2016
Een eigen massagepraktijk? Deze cursussen zijn essentieel...

Wat moet je weten en kunnen om een eigen massagepraktijk te beginnen? Daarvoor moet je bij Wellness Academie zijn. Niet alleen volg je hier je vakopleiding masseur, maar je vindt hier ook bijscholingen die je helpen om van jouw praktijk een succes te maken. Je moet o.a. uitgebreide kennis van het menselijk lichaam hebben en een goede anamnese kunnen afnemen. Ontdek hier 3 onmisbare cursussen voor een eigen massagepraktijk!

1. Een eigen massagepraktijk? Volg de cursus ontspanningsmassage

Heb je interesse in de massagebranche? Denk je erover om een eigen massagepraktijk te starten? Maar heb je nog geen ervaring met het geven van massages? Dan is onze cursus ontspanningsmassage de perfecte kennismaking met de massagewereld. Je leert in deze massage cursus alle basis massagetechnieken om vervolgens te leren om een volledige ontspannende lichaamsmassage te geven. De klassieke ontspanningsmassage ligt aan de basis van vele andere massagevormen die je hierna kunt gaan ontdekken bij Wellness Academie. Maak een goede start met het volgen van deze Cursus Ontspanningsmassage!

2. Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie

Als masseur werk je direct in op het menselijk lichaam. Wil je een eigen massagepraktijk beginnen, dan is het van groot belang dat je voldoende kennis hebt van de menselijke anatomie, pathologie en fysiologie. Je moet weten hoe het menselijk lichaam is opgebouwd, je moet veelvoorkomende aandoeningen herkennen en het is belangrijk dat je weet wanneer een ontspanningsmassage wel en niet aangewezen is. Een Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie is dan ook onmisbaar voor iedereen die een eigen massagepraktijk wil beginnen. De cursus ontspanningsmassage en de cursus anatomie, pathologie & fysiologie vormen samen de volwaardige Opleiding Massagetherapeut!

3. Leer om goede anamneses af te nemen

Een van de vaardigheden die je moet beheersen voor het runnen van een eigen massageprakijk is anamneses afnemen. ‘Anamnese’ is Grieks voor ‘herinnering’. Binnen de wellness branche wordt er een intakegesprek mee bedoeld, waarbij je als therapeut je klant vragen stelt om duidelijkheid te krijgen over de klachten, de medische geschiedenis en de wensen en verwachtingen van de behandeling. Het is belangrijk dat een anamnese op een professionele en nauwkeurige wijze wordt uitgevoerd om een veilige behandeling te garanderen. Je leert in deze cursus hoe je klanten ontvangt, communicatievaardigheden, informatie verzamelen en verwerken, het opstellen van een behandelplan en dit helder communiceren naar de klant. Lees hier meer over de Cursus Anamnese.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie