• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Online boekingssysteem voor je salon?

29 juni 2015
Online boekingssysteem voor je salon?

Er komt heel wat kijken bij het runnen van een eigen schoonheidssalon, kapsalon, nagelstudio of massagepraktijk. Kom je vaak tijd tekort? Dan is een online boekingssysteem misschien iets voor jou. Met een online boekingssysteem kun je tijd besparen. Ontdek hier hoe dit soort systemen werken, welke voordelen ze te bieden hebben en welke goede online boekingssystemen er op de markt zijn.

Waarom een online boekingssysteem?

Met een online boekingssysteem bied je je klanten de mogelijkheid om op elk moment van de dag online een afspraak te maken bij jouw salon. Dat is wel zo handig, want het zal nu vaak voorkomen dat je bezig bent met het uitvoeren van een behandeling en dat de telefoon overgaat. Je hoeft met een online boekingssysteem geen klanten meer te missen, omdat je de telefoon niet op kunt nemen. Met een online boekingssysteem zul je tot wel 50% minder telefoontjes krijgen. Je bent dus een stuk minder tijd kwijt met het beantwoorden van de telefoon en het terugbellen van klanten. Zelfs als je op bijscholing bent, worden de afspraken vlotjes geregistreerd ;-).

Hoe werkt een online boekingssysteem?

Een online boekingssysteem werkt heel eenvoudig. Je kunt de software gewoon via de website van de aanbieder downloaden. Er zijn geen ingewikkelde installaties nodig. Je plaatst een afspraakknop op je eigen website of op je Facebook-pagina. Je klanten kunnen zo heel gemakkelijk op elk moment een afspraak maken. Je klant ontvangt na het maken van de afspraak een bevestigingsmail en een dag van tevoren krijgt de klant nog een herinneringsmail of sms. Hiermee kun je drastisch het aantal klanten dat niet komt opdagen verminderen. Voor de meeste systemen geldt dat je gemakkelijk via elke computer of mobiel apparaat met internetverbinding toegang hebt tot je agenda. Een eigen salon beheren wordt zo steeds gemakkelijker. Is het jouw droom om een eigen schoonheidssalon te starten? Begin je carrière dan met het volgen van onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Heb ik nog wel controle over de afspraken?

Met een online boekingssysteem hoef je dus zelf niets meer te doen. ‘Maar heb ik zelf nog wel voldoende controle over de afspraken?’ vragen veel salonbeheerders zich af. De meeste online boekingssystemen zijn zo ingericht dat je de reserveringen zelf goedkeurt, waarna er een automatische bevestiging van de afspraak wordt gestuurd. Je kunt in het boekingssysteem bovendien zelf aangeven welke datums en tijden je beschikbaar wilt stellen voor afspraken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de controle verliest over je agenda. In tegendeel met een online boekingssysteem zal je afsprakenplanning ineens veel soepeler verlopen.

Welk online boekingssysteem kiezen voor mijn salon?

De volgende online boekingssystemen behoren momenteel tot de beste en populairste spelers op de markt: Salonware, Sarasalonsoft, Salonized, Salonworld, Onlineafspraken.nl en Mobalize. Ze werken allemaal op een vergelijkbare wijze. Ze bieden een online reserveringssysteem waar je altijd en overal toegang tot hebt via je pc, laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. Deze systemen zijn gemakkelijk te integreren in je eigen website. Er bestaan kleine verschillen in extra functionaliteiten en prijs. Je mag al deze systemen een aantal weken gratis uitproberen zonder verplichtingen. Dit is een goede manier om te ontdekken welk online boekingssysteem het beste bij jou past.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.759
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie