* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Online boekingssysteem voor je salon?

8 april 2024
Online boekingssysteem voor je salon?

Er komt heel wat kijken bij het runnen van een eigen schoonheidssalon, kapsalon, nagelstudio of massagepraktijk. Kom je vaak tijd tekort? Dan is een online boekingssysteem misschien iets voor jou. Met salon software kun je gemakkelijk tijd besparen. Ontdek hier hoe dit soort systemen werken, welke voordelen ze bieden en welke systemen er op de markt zijn! Droom je van een carrière als schoonheidsspecialiste? Dan maak je bij Wellness Academie een goede start!

Waarom een online boekingssysteem?

Met een online boekingssysteem bied je je klanten de mogelijkheid om op elk moment van de dag online een afspraak te maken. Dat is wel zo handig! Hoe vaak komt het niet voor dat je een behandeling geeft en dat de telefoon rinkelt? Met een online boekingssysteem hoef je geen klanten meer te missen, omdat je de telefoon niet op kunt nemen. Wanneer je overgaat op een online boekingssysteem, dan krijg je tot wel 50% minder telefoontjes. Op deze manier ben je dus een stuk minder tijd kwijt met het beantwoorden van de telefoon en het terugbellen van klanten. Zelfs als je op bijscholing bent, worden de afspraken vlotjes geregistreerd. Welke bijscholing wil jij nog volgen? Bekijk hier het overzicht van al onze schoonheidsspecialiste cursussen!

Hoe werkt een online boekingssysteem?

Een online boekingssysteem werkt heel eenvoudig. Je downloadt de software gewoon via de website van de aanbieder. Er zijn geen ingewikkelde installaties nodig. Vervolgens plaats je een afspraakknop op je website of op je social media pagina’s. Daarna kunnen je klanten heel gemakkelijk op elk moment een afspraak maken. Na het maken van een afspraak ontvangt je klant een bevestigingsmail. Bovendien ontvangt hij of zij een dag van tevoren ook nog eens een herinneringsmail of sms. Hiermee kun je bovendien het aantal klanten dat niet komt opdagen drastisch verminderen. Voor de meeste systemen geldt dat je gemakkelijk via elke computer of mobiel apparaat met internetverbinding toegang hebt tot je agenda. Een eigen salon beheren wordt zo steeds gemakkelijker. Is het jouw droom om een eigen schoonheidssalon te starten? Begin je carrière dan met het volgen van onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Heb ik nog wel controle over de afspraken?

Met een online boekingssysteem hoef je dus nauwelijks zelf iets te doen. ‘Maar heb ik nog wel voldoende controle over de afspraken?’ vragen veel salonbeheerders zich af. De meeste online boekingssystemen zijn zo ingericht dat je de reserveringen eerst zelf goedkeurt, waarna er een automatische bevestiging van de afspraak wordt gestuurd. Je kunt in het boekingssysteem bovendien zelf aangeven welke datums en tijden je beschikbaar wilt stellen voor afspraken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de controle verliest over je agenda. In tegendeel, met een online boekingssysteem zal je afsprakenplanning ineens veel soepeler verlopen.

Welk systeem kiezen voor mijn salon?

De volgende online boekingssystemen behoren momenteel tot de beste en populairste spelers op de markt:

Alle systemen werken op een vergelijkbare wijze. Je hebt overal en altijd via je pc, laptop, tablet of smartphone toegang tot de reserveringssystemen die ze aanbieden. Deze systemen zijn gemakkelijk te integreren in je eigen website. Er bestaan kleine verschillen in extra functionaliteiten en prijs. Je mag de meeste systemen een aantal weken gratis uitproberen zonder verplichtingen. Dit is een goede manier om te ontdekken welk online boekingssysteem het beste bij jou past.

Droom je van een eigen beauty salon?

Bij Wellness Academie staan we klaar om je te helpen om deze droom werkelijkheid te maken! Onze opleiding tot schoonheidsspecialiste bereidt je volledig voor om deze uitdaging succesvol aan te gaan. Met het diploma van Wellness Academie op zak kun je aan de slag in schoonheidssalons of je eigen onderneming starten. Let op, als je ook lid wilt worden van ANBOS, de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten, dan moet je ook de cursus portfolio ondernemersvaardigheden volgen en een extern examen afleggen bij Exuive om je landelijk erkend diploma te behalen. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te ondersteunen bij elke stap van dit proces. Om je optimaal voor te bereiden op het landelijk examen, kun je ervoor kiezen om onze speciale Examentrainingen Landelijk Examen Schoonheidsspecialist(e) te volgen. Zo kun je met vertrouwen het examen tegemoet gaan en jouw plekje binnen de beauty branche veroveren!

Tip: lees hier alles over de mogelijke diploma’s voor schoonheidsspecialisten

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Examentraining Landelijk Examen Schoonheidsspecialist(e)
Examentraining Landelijk Examen Schoonheidsspecialist(e)
 • € 199
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie