Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Fan van gelnagels? Dit wil je niet horen!

31 oktober 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Fan van gelnagels? Dit wil je niet horen!

Het geeft een heerlijk gevoel als je weer bij de nagelstyliste langs bent geweest voor nieuwe gelnagels met een mooi kleurtje en misschien wel nail art. Ben je ook zo iemand die van mening is dat gelnagels je uitstraling vervolmaken en kun je eigenlijk niet meer zonder? Als fan van gelnagels ben je trots op je verzorgde nagels. Wat als je dan ineens commentaar hierop krijgt? Als je fan bent van gelnagels, dan wil je onderstaande opmerkingen niet horen!

1. Draag je nog steeds hetzelfde kleurtje nagellak?

Het grote voordeel van gelnagels is dat je wekenlang met mooi verzorgde nagels rondloopt, zonder dat je er omkijken naar hebt. Geen gechip van nagellak en je hoeft niet om de drie dagen je nagels bij te werken. Je doet het gewoon in één keer goed door bijvoorbeeld één keer per maand bij een professionele nagelstyliste langs te gaan. Inderdaad, dat betekent wel dat je deze periode steeds hetzelfde kleurtje draagt. Is dat zo erg? Je nagels zien er steeds prachtig uit!

2. Gelnagels zijn slecht voor je!

Echt?! Nee! Er wordt soms beweerd dat gelnagels slecht zijn voor je natuurlijke nagels. Laat jij het aanbrengen en verwijderen van gelnagels uitvoeren door een goed opgeleide nagelstyliste? Dan heb je niets te vrezen! Integendeel, veel mensen merken dat hun natuurlijke nagels veel mooier worden, omdat ze beschermd worden door het laagje gel. Ze breken minder snel af. Bovendien zijn gelnagels dé uitkomst voor wie van het nagelbijten af wil. Maar hoe zit het met de UV-straling in de uithardingslampen? Krijg je daar geen huidkanker van? Dat risico is klein; dagelijks zonder zonbescherming buiten lopen, is gevaarlijker. Je kunt altijd voor de behandeling je handen insmeren met zonnebrandcrème.

3. Dat zal wel steeds veel geld kosten?

Gelnagels laten plaatsen door een professional kost geld, evenals naar de kapper gaan, nieuwe kleding kopen, make-up aanschaffen en zoals bijna alles in het leven. Het is jouw geld, dus jij bepaalt waar je het aan uitgeeft! Voor veel mensen is het veel meer dan alleen maar hun nagels laten voorzien van gel, het is een momentje voor zichzelf en om tot rust te komen. Daarnaast geeft het je eigenwaarde en zelfvertrouwen een boost; het zorgt er immers voor dat je erop je best uitziet. Bovendien, zo duur is het ook weer niet, zeker gezien het langdurige resultaat dat het geeft. Wil je leren om gelnagels aan te brengen als een pro, dan is onze Cursus Nagelstyling Gelnagels een aanrader.

4. Is dat niet erg onhandig die nagels?

Oké, oké, je wilt het als fan van gelnagels niet horen, maar je moet het stiekem wel een beetje toegeven; het kan soms onhandig zijn die gelnagels. Het vergt wat oefening om met gelnagels muntjes, een bankpas of een visitekaartje op te rapen. Een verpakking openmaken door er je nagel tussen te steken, dat gaat ook niet meer zo gemakkelijk. Je raakt eraan gewend en met de tijd word je steeds handiger in het gebruik van je vingertoppen. Zo’n ramp is het niet. Dus eigenlijk wil je ook gewoon deze opmerking niet meer horen!

5. Heb je nepnagels?

Zo’n opmerking komt duidelijk van iemand, die hier geen verstand van heeft. Je nagels zijn nog steeds echt, je hebt er alleen een laagje gel over aan laten brengen. Als echte fan van gelnagels, vind je het woord ‘nepnagels’ niet gepast. Kunstnagels, dat gaat nog wel, maar je kunt het ook gewoon gelnagels noemen. Bovendien doet het woordje nepnagels veronderstellen dat je nagels er ‘onecht’ uitzien. Dat hoeft bij gelnagels helemaal niet het geval te zijn. Je kunt kiezen voor hele natuurlijke vormen en kleuren. Veel mensen denken ook dat gelnagels gelijkstaan aan kunstmatige nagelverlengingen, maar dat hoeft niet zo te zijn. De gel kan gewoon op je natuurlijke nagels aangebracht worden zonder tips of sjablonen. Leer wat er allemaal nog meer mogelijk is op het gebied van gelnagels in onze Cursus Nagelstyling Gelnagels voor gevorderden.

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie