* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gaan slapen met make-up: de risico's

19 februari 2024
Gaan slapen met make-up: de risico's

Wees eens eerlijk; verwijder jij altijd je make-up voor het slapengaan? Het is verleidelijk om na een vermoeiende en drukke dag of na een avondje stappen meteen het bed in te duiken, zonder eerst grondig je make-up te verwijderen. Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen dit weleens een avondje overslaan. Toch is dit geen goed idee, waarschuwen de beauty experts van Wellness Academie. Ontdek hier wat de gevaren zijn van het gaan slapen met make-up!

Onderzoek naar gaan slapen met make-up

Traditionele Britse moeders vertelden hun dochters dat het slapen met make-up ervoor zorgt dat hun huid in één nacht zeven dagen ouder wordt. Het is een oude wijsheid, die niet direct berust op resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Toch schuilt er een kern van waarheid in. De Britse beautyshop Escentual wilde weten hoe veel vrouwen weleens het bed in stappen zonder dat ze hun make-up verwijderen. Daarom deden ze een onderzoek, waarin ze 778 vrouwen ondervroegen over hun make-up gewoontes.

Hoe goed ben jij in make-up aanbrengen? Wil je je make-up skills verbeteren en een echte professional worden? Ontdek dan hier onze opleiding visagiste!

Resultaten onderzoek over slapen met make-up

De resultaten van dit onderzoek naar slapen met make-up tonen aan dat bijna de helft (47,9%) van de vrouwen onder de 30 jaar minstens één keer per week met make-up slaapt, terwijl een derde toegeeft dit soms zelfs twee keer per week te doen. Op zo’n avond hebben ze geen zin meer om eerst hun make-up te verwijderen voor het slapengaan. Ook vele dermatologen, die hun kennis baseren op wetenschappelijke onderzoeken, raden sterk af om met make-up te gaan slapen.

Puistjes door slapen met make-up

Door het reinigingsritueel over te slaan en de make-up ’s nachts te laten zitten, kunnen de poriën van je huid verstopt raken. Hoorn, talg, zweet en make-up gaan zich ophopen. Deze ophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. In de poriën zijn van nature bacteriën aanwezig die voor een ontstekingsreactie kunnen zorgen. De mee-eters kunnen zich daardoor ontwikkelen tot puisten. Veel dames wrijven met een make-up remover doekje over hun gelaat als snelle reiniging. Echter, is ook dat niet voldoende. Hoe moet het dan wel? Daarvoor ben je aan het juiste adres bij onze cursus gelaatsverzorging of onze complete opleiding schoonheidsspecialiste. Hier leer je niet alleen hoe je make-up correct verwijdert, maar eveneens hoe je complete verzorgende behandelingen uitvoert met aandacht voor de behoefte van elke huid, om optimaal te stralen.

Huidveroudering door vrije radicalen

Het gaan slapen met make-up kan ook leiden tot een versnelde veroudering van de huid. De huid staat de hele dag door bloot aan vrije radicalen. Dit zijn moleculen die een elektron te weinig hebben en daarom het elektron dat ze zoeken uit andere moleculen halen, die ze daarmee schade toebrengen. Vrije radicalen ontstaan onder meer door luchtvervuiling. De vrije radicalen kunnen zich vastzetten in de make-up. Wanneer je je make-up niet verwijdert, kunnen de vrije radicalen extra schade aan de huid aanrichten. Ze kunnen leiden tot de afbraak van collageen, waardoor de huid zijn stevigheid verliest en er rimpels ontstaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Die extra paar minuutjes voor het slapengaan om je huid te verzorgen, zijn dus meer dan de moeite waard! Wil je het fijne weten van wat er nodig is voor een stralende en gezonde huid? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze opleiding skin expert!

Het leed van oogirritaties en afgebroken wimpers

Wanneer je oogmake-up niet voor het slapengaan verwijdert, kan het gebeuren dat de make-up in je ogen terechtkomt. Daar zorgt het vervolgens voor irritaties. Ook kan het laten zitten van mascara op je wimpers ervoor zorgen dat de wimpers afbreken. Een ander probleem dat zich kan voordoen, is dat het haarzakje waaruit de wimper groeit verstopt raakt, waardoor er op deze plek ontstekingen ontstaan. Kortom, sla beter geen reinigingsbeurt over voor het slapengaan en verwijder je make-up. Dit reinigingsritueel hoeft niet meer dan tien minuten te duren. Je voorkomt er problemen mee, waar je veel langer last van zult hebben!

Bespaar tijd op je make-up en reinigingsritueel!

Wil je het leed van afgebroken wimpers door het onjuist aanbrengen en verwijderen van make-up voorkomen? Of wil je tijd besparen op je dagelijkse make-up rituelen? Daarvoor bestaan vandaag de dag hele goede oplossingen. Denk op de eerste plaats eens aan wimperextensions of een behandeling als wimperlifting. Je kunt het ook zelf leren om anderen hiermee te verwennen. Daarvoor volg je onze cursus wimperextensions en de cursus wimperlifting. Of wat dacht je van langdurig mooie wenkbrauwen? Daarvoor volg je een cursus microblading. Kortom, bij Wellness Academie ben je aan het juiste adres om iedereen verantwoord te laten stralen en te helpen om hun huid in topconditie te houden!

Lees ook:

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie