Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Je gezicht reinigen, hoe moet het nu echt?

27 mei 2021 | Schoonheidszorg
Je gezicht reinigen, hoe moet het nu echt?

Een mooie huid begint altijd met een goede reiniging. Welke crèmes en lotions je ook koopt, deze zullen alleen hun beoogde effect hebben als je je huid op de correcte manier reinigt. Je zult er nog versteld van staan hoeveel mensen denken dat voor het reinigen van hun gelaat een plens water voldoende is. Maar hoe zit het dan met vet, vuil, luchtverontreiniging en make-up resten? De gelaatshuid heeft dagelijks veel te lijden van uiteenlopende invloeden. Je gezicht reinigen, hoe moet het nu echt? De experts van Wellness Academie vertellen je er graag meer over.

Je gezicht reinigen met een cleanser aangepast aan jouw huid

Als er één stap is in huidverzorging die je niet mag overslaan, dan is het wel tweemaal daags het gelaat reinigen. Dit doe je echter niet met zomaar wat water en zeep of een reinigingsproduct dat toevallig in de uitverkoop was. Het is belangrijk om je goed te laten adviseren over een reinigingsproduct dat bij jouw gelaatshuid en levensstijl past:

 • Hoe gevoelig is je huid?
 • Gebruik je zware make-up?
 • Wat is de zuurgraad van je huid?
 • Aan welke vervuilende factoren staat je huid bloot?
 • Heb je last van bepaalde huidaandoeningen?

Op de juiste manier je gezicht reinigen is de basis van een gezonde en stralende huid. De allereerste stap op weg naar een mooie huid is dan ook een bezoek aan een schoonheidsspecialist(e) die je hierin wegwijs maakt.

Professionele huidverzorging: oppervlaktereiniging

Binnen de wereld van huidverzorging onderscheiden we de oppervlaktereiniging en dieptereiniging van de huid. We beginnen met de oppervlaktereiniging. Dit heeft tot doel om afvalstoffen en make-up van de huid te verwijderen, zodat we daarna de huid kunnen analyseren om te bepalen wat de huid echt nodig heeft. Het reinigen blijft echter beperkt tot de opperhuid, oftewel de buitenste laag van de huid. Voorbeelden van reinigingsproducten voor een oppervlaktereiniging zijn: reinigingsmilk, -crème en -lotion met minerale vetten, hydrofiele oliën, mousserende reinigingsemulsies, wascrèmes en reinigingsgels. Het hangt van de kenmerken van jouw huid af, wat het beste werkt. In onze Cursus Gelaatsverzorging leer je hier het fijne van.

Professionele huidverzorging: dieptereiniging

Het is eveneens aanbevolen om je huid regelmatig een dieptereiniging te laten ondergaan bij een schoonheidsspecialist(e). De huid wordt daardoor intensiever en dieper gereinigd. Het doel is dan om de hoornlaag te verdunnen, de poriën dieper te reinigen en eventuele comedonen en milia te verwijderen. Er bestaan hiervoor diverse behandelmethodes, maar eerst moet de huid hiertoe voorbereid worden. Dat kan o.a. middels warme kompressen, met een vapozone, een gezichtspakking, elektrische desincrustatie of met een infraroodlamp. Om de hoornlaag te verdunnen zal de schoonheidsspecialist(e) vervolgens een geschikte behandeling kiezen, bijvoorbeeld:

Je gezicht reinigen, hoe het echt moet!

Na zowel een oppervlakte- als dieptereiniging is je huid goed toegankelijk voor serums en crèmes, die echt wat voor je huid kunnen betekenen. Het heeft dus weinig zin om te smeren met dure crèmes als je huid niet goed schoon is en de hoornlaag verdikt is. Je huid zal dan nauwelijks profiteren van de werkzame stoffen in de producten. Het vuil, de make-up, de huidverzorgingsproducten en de opgehoopte dode huidcellen waar de verdikte hoornlaag uit bestaat, kunnen bovendien voor irritaties en puistjes zorgen. Er komt dus heel wat meer kijken bij je gezicht reinigen, dan je misschien in eerste instantie dacht.

Wil je leren om anderen te adviseren en te behandelen?

Wil je graag leren om anderen te adviseren over huidverzorging? En lijkt het je geweldig om huidverzorgende behandelingen uit te voeren? School je dan bij Wellness Academie tot een volleerde schoonheidsspecialist(e) via de Opleiding Schoonheidsspecialist(e). Je kunt ook kiezen voor de Opleiding Huidexpert. Het geeft veel voldoening om mensen te mogen begeleiden op hun weg naar een gezonde en stralende huid!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie