Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Geef jij je klanten een verjaardagscadeau?

22 juni 2018 | Schoonheidszorg
Geef jij je klanten een verjaardagscadeau?

De verjaardag van je trouwe klanten is een goede gelegenheid om je waardering te laten blijken voor het feit dat ze steeds voor jouw salon kiezen. Doe jij iets speciaals voor je klanten op hun verjaardag? En hoe pak je dit aan? Laat je berichtje of aanbieding op de verjaardag van je klanten meer zijn dan een standaard commerciële boodschap! Want daarmee schiet je met je verjaardagsboodschap aan je doel voorbij! We geven je hier tips over doeltreffende verjaardag marketing.

Verjaardag als ‘marketingmoment’

Hoeveel e-mails ontving je zelf op je verjaardag? Al je favoriete merken en winkels stuurden je vast een felicitatie en waarschijnlijk ook een kortingscode voor je volgende aankoop. Hoeveel aandacht besteed je nog aan dit soort berichten? Uiteraard prik je gemakkelijk door deze marketingboodschap heen. Je weet goed dat de gedachte erachter niets met oprechte interesse te maken heeft, maar simpelweg met de wens om te ‘cashen’. Doordat zoveel partijen ondertussen aan deze vorm van verjaardag marketing doen, hecht je er persoonlijk weinig waarde aan. Wanneer je je klanten een fijne verjaardag wenst en ze een attentie aanbiedt, wil je dat gevoel in ieder geval voorkomen!

Toon oprechte aandacht voor je klant

(Bijna) iedereen vindt het leuk om jarig te zijn. Het is een dag waarop vrienden en familie je extra verwennen. Het oprechte en persoonlijke contact geeft je dat prettige gevoel en het toont dat mensen echt om je geven. Wil je als salonhouder ook dit effect hebben op je klant, dan is het belangrijk dat je een persoonlijk berichtje stuurt. Een van de beste manieren om dat te doen is via een ‘ouderwets’ handgeschreven verjaardagskaartje! Stuur je een standaard e-mail met korting, dan wek je beslist de volgende reactie op bij je klant: ‘Oké, ik krijg korting!’ Stuur je een persoonlijk kaartje, dan krijg je veel eerder de reactie: ‘Ooh wat leuk, ik word echt gewaardeerd als klant en ze hebben de moeite genomen om zelfs een kaartje te sturen!’

Moet ik elke klant een kaartje sturen?

Dat is niet nodig. Je hebt vast veel soorten klanten; je hebt de toevallige voorbijgangers die eenmalig binnenstappen, je hebt klanten die sporadisch langskomen, maar je hebt ook trouwe klanten die zeer regelmatig een afspraak maken. Om die laatste groep gaat het hier! Klanten behouden is voordeliger en gemakkelijker, dan nieuwe klanten winnen. Zorg dus dat je deze klanten af en toe extra verwent. Zorg dat je een voorraadje verjaardagskaarten en postzegels klaar hebt liggen. Laat bij voorkeur kaartjes drukken met jouw logo, in jouw huisstijl en met je contactgegevens. Het is belangrijk dat je kaartje eruitziet als een verjaardagskaart en niet als reclameboodschap.

Hoe en wat?

Aan het begin van elke maand of week check je welke vaste klanten er jarig zijn, schrijf de kaartjes en zorg dat ze op tijd op de post gaan. Maar wat bied je nog meer aan behalve die persoonlijke verjaardagsboodschap? Een korting? Vergeet niet dat het al om een vaste klant gaat. Je hoeft deze klant niet meer te overtuigen van jouw kwaliteit en service. Deze klant maakt binnenkort toch wel weer een afspraak en zeker nu je hem of haar opnieuw hebt laten weten hoezeer je hem of haar waardeert als klant. In plaats van korting, kun je beter een ‘presentje’ aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van een behandeling. Je gooit daarmee geen winst weg en met een kleine investering kun je je klant toch iets extra’s bieden.

Tips voor verjaardagscadeautjes voor klanten

Wanneer je je klant een behandeling aanbiedt voor zijn of haar verjaardag, raden we je aan om met de volgende punten rekening te houden:

1. Maak er een bijzondere behandeling van

Zorg ervoor dat je klant een bijzondere ervaring beleeft. De behandeling moet anders zijn dan de behandelingen die je normaal aanbiedt. De klant moet zich echt ‘speciaal’ voelen. Verwelkom je klant bijvoorbeeld met een hapje en een drankje.

2. Geef je klant enkele opties

Je wilt uiteraard dat jouw ‘presentje’ in de smaak valt. Maar wat vind je klant fijn? Geef daarom een klein aantal opties waaruit de klant zelf kan kiezen. Het heeft geen zin om een behandeling aan te bieden waar je klant niets voor voelt.

3. Zet nieuwe behandelingen in de kijker

Het is een goed idee om enkele behandelingen voor te stellen, die je klant nog nooit heeft ondergaan. Grote kans dat hij of zij straks deze behandeling vaker wenst. Bekijk hier al onze Beauty en Wellness Cursussen voor inspiratie voor nieuwe behandelingen voor in jouw salon. 

4. Moet gemakkelijk in te plannen zijn

Bied behandelingen aan die je gemakkelijk kunt combineren met de behandeling die je klant normaal gesproken ondergaat. Je verliest hierdoor minder tijd.

Kortom, door op oprechte en slimme wijze in te spelen op de verjaardag van je trouwe klanten, kun je de band met je klant versterken en je klant interesseren voor nieuwe behandelingen zonder dat het een grote investering vergt. Een eigen beauty salon runnen iets voor jou? Het volgen van een van onze volwaardige vakopleidingen, zoals de Opleiding Schoonheidsspecialiste of de Opleiding Kapper, is een goede eerste stap voor het verwezenlijken van deze droom!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialiste (modulair)
Schoonheidsspecialiste (modulair)
 • 15 - 17 dagen
 • € 2.325
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie