* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Schoonheidsspecialiste (modulair)Leer naar gelang je agenda en op je eigen tempo!

Opleiding Schoonheidsspecialiste (modulair)
Voordelen
€ 2.315€ 2.083,50
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Op zoek naar een volwaardige opleiding schoonheidsspecialiste, maar wel een opleiding die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen agenda? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Naast onze gewone Opleiding Schoonheidsspecialiste, bieden we dezelfde opleiding nu ook modulair aan. Op deze manier kunnen we nog meer mensen met interesse in dit fascinerende beroep de mogelijkheid geven om zich te scholen tot volwaardig schoonheidsspecialiste!

Wil je graag schoonheidsspecialiste worden?

Heb je altijd al een passie voor beauty en gezondheid gehad? En houd je ervan om ook andere mensen hierbij te helpen? Dan is een opleiding schoonheidsspecialiste op jouw lijf geschreven. ‘Het maakt me gelukkig om mijn klanten stralend en tevreden het salon uit te zien gaan.’ Dit horen we veel professionele schoonheidsspecialistes vaak zeggen als we vragen waarom ze van hun vak houden. In deze opleiding schoonheidsspecialiste leer je alles wat je nodig hebt om cosmetische, verzorgende en ontspannende behandelingen te geven, die mensen helpen om hun uiterlijk en gezondheid te bevorderen en om ze een heerlijk momentje voor zichzelf te bieden!

Studeer met deze opleiding schoonheidsspecialiste (modulair) wanneer jou dat het beste uitkomt!

Voordelen opleiding schoonheidsspecialiste (modulair)

Met deze modulaire opleiding schoonheidsspecialiste is het nog gemakkelijker geworden om je om te scholen tot schoonheidsspecialiste. Alle onderdelen van de opleiding zijn te volgen in aparte modules. Je kunt de opleiding daardoor in fases volgen. Daarnaast zijn de modules in het weekend te volgen. Je kunt de opleiding gemakkelijk volgen naast een eventuele baan of andere dagelijkse bezigheden. Studeer wanneer jou dat het beste uitkomt! Alle modules samen vormen de complete opleiding schoonheidsspecialiste. Na het volgen van alle modules doe je het examen. Hieronder vind je een overzicht van alle modules van de schoonheidsspecialiste opleiding.

Praktische informatie

Hoewel de opleiding voor een groot deel uit praktijklessen bestaat, is een degelijke theoretische basis eveneens onmisbaar. Naast het volgen van de modules dien je echter ook nog de syllabus voor de theoretische kennis aan te kopen (kostprijs: € 50). Dit kan pas nadat je je voor alle modules hebt aangemeld.  Examen opleiding schoonheidsspecialiste

Tijdens de praktijklessen zal je docent erop toezien dat je alle praktijkvaardigheden goed beheerst en je waar nodig bijsturen. Een bijkomend praktijkexamen is dus niet van toepassing. Je legt enkel digitaal een theoretisch examen af. Dit doe je van thuis uit op je computer of tablet. Het examen bestaat uit een reeks meerkeuzevragen (met tijdsklok). Na afloop weet je meteen of je geslaagd bent of niet. Niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen met een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging.

Welke diploma ontvang ik?

Geslaagd voor het examen? Dan ontvang je een diploma, waarmee je je kunt aansluiten bij de Belgische Beauty Federatie. Met dit diploma kun je in België aan het werk als volwaardig schoonheidsspecialiste in loondienst of op zelfstandige basis. Wil je schoonheidsspecialiste worden in Nederland? Dan kun je na het slagen voor ons examen aan de slag als schoonheidsspecialiste in loondienst of als zelfstandige.

Opgelet: deze modulaire opleiding is niet geschikt om een branche diploma te behalen, waarmee je je kan aansluiten bij ANBOS (Nederland). Hiervoor verwijzen wij je graag door naar onze reguliere opleiding Schoonheidsspecialiste, waarmee dit wel mogelijk is.

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Modules van de modulaire opleiding Schoonheidsspecialiste:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 105 contacturen en circa 53 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Gelaatsverzorging
 • Lichaamspakkingen
 • Cosmetische Manicure en Pedicure
 • Visagie (basis)
 • Harsen en Epileren
 • Ontspanningsmassage
 • Extra theoretische kennis
  • Productleer
  • Het salon
  • Veiligheid & hygiëne
  • Plastische chirurgie (introductie)

2.315 euro € 2.083,50

Studiebundel Schoonheidsspecialist(e) op aanvraag te verkrijgen voor wie zich heeft aangemeld voor mintens 3/4 van de modules. Deze studiebundel kost 50 euro en zit niet inbegrepen in bovenstaand lesgeld.


Inbegrepen:

 • Diploma
 • Online syllabussen per module
10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
10,0

Een heel nuttige, aangename cursus. Cindy geeft de lessen met heel veel praktische info, duidelijke uitleg en prima begeleiding.

NadineHasselt
10,0

Deze cursus was top Cindy is een super geweldige docent met veel kennis, geeft duidelijke instructies

FabienneHasselt
9,5

Veel bijgeleerd ivm basistechnieken massage en ben volop aan het oefenen.

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
10,0

Hele fijne cursus gehad! Marina is zo gedreven en vol passie met het doorgeven van kennis. Heel veel geleerd en veel meer kennis over het vak gekregen dan ik had verwacht. Top!

DanielleRotterdam
9,5

Ik vond het een pittige maar goede cursus, het is veel informatie in 4 dagen. Maar zo leuk om aan mee te hebben gedaan. Veel geleerd, Fijne docent. Niet te grote groep het was echt top.

VirginiaRotterdam
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
8,9

Top cursus,weer hoop geleerd

PetraApeldoorn
9,8

Ontspanningsmassage cursus was voor mij zeer leerzaam

MarcAmsterdam
8,5

Leuke leerzame cursus

TonAmsterdam
7,5

Ik kreeg een goed beeld van hoe een ontspanningsmassage kan verlopen in de praktijk. Er was ook aandacht voor de beleving van de klant en hoe je die ervaring kan waarmaken.

PeterDrongen
9,3

Heel leerzame curcus gegeven door een zeer goede vakdocent met aandacht voor de curcist

SayanaEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
8,1

Gewoon goed, in alles

JaapAmsterdam
10,0

Ik vond het een prettige ervaring

MercyAmsterdam
8,0

Fijne lessen van Kathleen en goede uitleg

JacquelineHasselt
9,5

Hele fijne cursus om de basis van masseren onder de knie te krijgen. Goede en duidelijke uitleg en waar nodig krijg je feedback. Zeker een aanrader! Bedankt

MarkHasselt
10,0

Zeer duidelijk uitleg en in ieders waarde gehouden. Onder het motto niets moet alles mag. Je voelt je op je gemak ook ben je met iemands lichaam bezig.

MarcoHasselt
10,0

Een hele goede opleiding. Er wordt echt de tijd genomen om je te helpen en bij te staan. Tips zijn waardevol

ClaudiaHasselt
9,4

Het is fijn dat we z'n gedreven docent hadden voor deze cursus. Het is het geld meer dan waard.

AnnemiekeAmsterdam
10,0

Top cursus!! Marina de docente is een vrouw van goud! ze legt je alles 10x uit, ze neemt de tijd voor je!!

FatimaAmsterdam
9,8

Als je aan het twijfelen bent ..NIET DOEN! Hier moet je zijn..! Fijne leerzame lessen. En met een top docent Marina.

JudeskaAmsterdam
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
10,0

Deze cursus was top een hoop geleerd. En Jolie je bent een schat en een geweldige docent.

J.W.Rotterdam
10,0

Super!

GitteHasselt
9,9

Top

LiesbethWilrijk
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie