• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Schoonheidsspecialiste (modulair)Leer naar gelang je agenda en op je eigen tempo!

Opleiding Schoonheidsspecialiste (modulair)
Voordelen
€ 2.172
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Op zoek naar een volwaardige opleiding schoonheidsspecialiste, maar wel een opleiding die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen agenda? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Naast onze gewone Opleiding Schoonheidsspecialiste, bieden we dezelfde opleiding nu ook modulair aan. Op deze manier kunnen we nog meer mensen met interesse in dit fascinerende beroep de mogelijkheid geven om zich te scholen tot volwaardig schoonheidsspecialiste!

Wil je graag schoonheidsspecialiste worden?

Heb je altijd al een passie voor beauty en gezondheid gehad? En houd je ervan om ook andere mensen hierbij te helpen? Dan is een opleiding schoonheidsspecialiste op jouw lijf geschreven. ‘Het maakt me gelukkig om mijn klanten stralend en tevreden het salon uit te zien gaan.’ Dit horen we veel professionele schoonheidsspecialistes vaak zeggen als we vragen waarom ze van hun vak houden. In deze opleiding schoonheidsspecialiste leer je alles wat je nodig hebt om cosmetische, verzorgende en ontspannende behandelingen te geven, die mensen helpen om hun uiterlijk en gezondheid te bevorderen en om ze een heerlijk momentje voor zichzelf te bieden!

Studeer met deze opleiding schoonheidsspecialiste (modulair) wanneer jou dat het beste uitkomt!

Voordelen opleiding schoonheidsspecialiste (modulair)

Met deze modulaire opleiding schoonheidsspecialiste is het nog gemakkelijker geworden om je om te scholen tot schoonheidsspecialiste. Alle onderdelen van de opleiding zijn te volgen in aparte modules. Je kunt de opleiding daardoor in fases volgen. Daarnaast zijn de modules in het weekend te volgen. Je kunt de opleiding gemakkelijk volgen naast een eventuele baan of andere dagelijkse bezigheden. Studeer wanneer jou dat het beste uitkomt! Alle modules samen vormen de complete opleiding schoonheidsspecialiste. Na het volgen van alle modules doe je het examen. Hieronder vind je een overzicht van alle modules van de schoonheidsspecialiste opleiding.

Praktische informatie

Hoewel de opleiding voor een groot deel uit praktijklessen bestaat, is een degelijke theoretische basis eveneens onmisbaar. Naast het volgen van de modules dien je echter ook nog de syllabus voor de theoretische kennis aan te kopen (kostprijs: € 50). Dit kan pas nadat je je voor alle modules hebt aangemeld. Het is mogelijk om voor maximaal 2 van de 7 modules vrijstelling te krijgen wanneer je hiervoor relevante certificaten kunt voorleggen of eerder verworven competenties kunt aantonen.

Examen opleiding schoonheidsspecialiste

Tijdens de praktijklessen zal je docent erop toezien dat je alle praktijkvaardigheden goed beheerst en je waar nodig bijsturen. Een bijkomend praktijkexamen is dus niet van toepassing. Je legt enkel digitaal een theoretisch examen af. Dit doe je van thuis uit op je computer of tablet. Het examen bestaat uit een reeks meerkeuzevragen (met tijdsklok). Na afloop weet je meteen of je geslaagd bent of niet. Niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen met een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging.

Welke diploma ontvang ik?

Geslaagd voor het examen? Dan ontvang je een diploma, waarmee je je kunt aansluiten bij de Belgische Beauty Federatie. Met dit diploma kun je in België aan het werk als volwaardig schoonheidsspecialiste in loondienst of op zelfstandige basis. Wil je schoonheidsspecialiste worden in Nederland? Dan kun je na het slagen voor ons examen aan de slag als schoonheidsspecialiste in loondienst of als zelfstandige.

Opgelet: deze modulaire opleiding is niet geschikt om een branche diploma te behalen, waarmee je je kan aansluiten bij ANBOS (Nederland). Hiervoor verwijzen wij je graag door naar onze reguliere opleiding Schoonheidsspecialiste, waarmee dit wel mogelijk is.

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je deze modules elders gevolgd? Dan kan je een vrijstelling aanvragen. Dit is echter wel beperkt tot 30% van de totale opleiding (berekend op aantal opleidingsdagen). Vrijstelling kan je aanvragen per email (info@wellnessacademie.com).

Modules van de modulaire opleiding Schoonheidsspecialiste:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 105 contacturen en circa 53 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Gelaatsverzorging
 • Lichaamspakkingen
 • Cosmetische Manicure en Pedicure
 • Visagie (basis)
 • Harsen en Epileren
 • Ontspanningsmassage
 • Extra theoretische kennis
  • Productleer
  • Het salon
  • Veiligheid & hygiëne
  • Plastische chirurgie (introductie)

2.153 euro (+ 19 euro verbruikskosten)

Studiebundel Schoonheidsspecialist(e) op aanvraag te verkrijgen voor wie zich heeft aangemeld voor mintens 3/4 van de modules. Deze studiebundel kost 50 euro en zit niet inbegrepen in bovenstaand lesgeld.


Inbegrepen:

 • Diploma
 • Online syllabussen per module
10,0

Ik ben blij dat ik de juiste academie heb gekozen

NataliHasselt
8,3

Goede cursus, docent met veel kennis en gaf duidelijke instructies en aanwijzingen

SanneAmsterdam
9,0

Een leerzame en goede cursus om te volgen, veel praktijk en oefenen na een beetje theorie. Perfecte combinatie in deze cursus.

LesleyAmsterdam
9,8

Het enthousiasme waarmee Jolié les gaf, werkte enorm aanstekelijk en stimulerend. Het was geweldig leuk en ik ben blij met alles wat ik geleerd heb.

MartineAmsterdam
9,3

wat een fijne cursus, dacht van te voren saai!! .... maar het waren twee zeer boeiende dagen!!!!

CarolienAmsterdam
7,9

Gedreven persoonlijkheid die tevens de nodige rust uitstraalt voor het doorgeven van de gedegen kennis

GertHasselt
8,6

Een heel interessante cursus die meer diepgang had dan verwacht, dit kwam zeker door de docent die heel veel extra informatie op een zeer boeiende manier met ons deelde!

MarionRotterdam
9,2

Duidelijke cursus, genoeg ruimte voor vragen. Docent stelt zelf ook goede vragen om te achterhalen waarom en wat je wil bereiken met de cursus. Hier wordt verder op ingespeeld tijdens de cursusdag.

AshleyRotterdam
9,5

Docent; geweldig! Gedreven man, verteld vol passie over het vak en meer!

CézanneRotterdam
9,1

Uitstekende dicent. Hoog niveau les. Byzonder prettige manier van lesgeven

OrlandoRotterdam
9,2

Hiervoor deed ik suikerontharing. Door Alex leerde ik nog enorm veel bij en is het me ook gelukt het normale harsen onder de knie te krijgen.

JanaHasselt
8,8

Ik vond het heel fijn. Leuke groep en Jelena was heel betrokken.

ShanairaRotterdam
9,7

Ik heb veel bijgeleerd tijdens dit weekend en een geweldige man die het leuk laat worden om deze cursus te volgen ik vindt het echt een aanrader

RebeccaWilrijk
10,0

Leerzaam cursus en Laura heeft het heel goed gegeven. Lauren heeft geduld. Uitleg was heel goed. En zij is erg vriendelijk. Top vrouw.

Anne-MarieAmsterdam
8,7

Zeer uitgebreide cursus duidelijk beknopt samengevat. Voldoende bijsturing waar nodig. Zeer aangename ervaring.

KatrienHasselt
10,0

Zeer tevreden. Veel geleerd.

AnnetAmsterdam
8,7

Prima uitleg, goede opbouw, goede starterscursus

CornéHasselt
8,2

Leuke en leerzame cursus. De tijd ging snel voorbij, ook dankzij de leuke groep en niet te vergeten de leuke docent! Bedankt Alex

PeggyEindhoven
8,9

Leuke leerzame cursus.

PEindhoven
9,7

Interessante cursus, veel geleerd. Aardige docent.

AnneRotterdam
9,4

een heel gedreven docent met super veel kennis!

EviHasselt
9,2

Zeer interessante lessen.

SarinaHasselt
10,0

1 woord GEWELDIG

YaniHasselt
9,4

Heel interessant, boeiende docent die zijn ruime kennis op een aangename manier weet over te brengen.

HarmkeHasselt
9,0

Zeer tevreden over deze cursus. Mario is een zeer goede kundig docent, weet alles van het menselijk lichaam en kan er zeer boeiend over vertellen.

DennisHasselt
9,6

de cursus werd zeer duidelijk gegeven. we konden alles vragen aan info wat niet direct in de cursus stond. er werd naar elke cursist gekeken en individueel bijgestuurd.

RitaWilrijk
10,0

Ik kan deze cursus niet genoeg aanraden. Je leert op 2 dagen enorm veel. Mijn make-up blijft nu een hele dag perfect zitten en ik weet nu ook perfect hoe ik make-up bij iemand anders kan doen.

WendyHasselt
9,1

Door de cursusleidster Jolie, welke super enthousiast en gedreven haar kennis overbracht, maakte dit tot een waardevolle cursus.

Koolen-MackusEindhoven
10,0

De cursus werd zeer duidelijk en vakkundig gebracht . Vriendelijke en enthousiaste docent,top!

VitalWilrijk
10,0

Geweldig, Leerzaam

NingUtrecht
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie