• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gelaatsverzorging met sheet masks?

24 februari 2017 | Schoonheidszorg
Gelaatsverzorging met sheet masks?

Gezichtsmaskers bestaan er in alle soorten. Denk aan de traditionele kleimaskers, honingmaskers of aan de zwarte peel off maskers waar we al eens aandacht aan besteedden. Dit keer zetten we een ander soort masker in de kijker, namelijk de sheet masks. Deze maskers komen van oorsprong uit Korea. Binnen de westerse beautybranche worden we zowel op het gebied van huidverzorging als nagelstyling steeds vaker geïnspireerd door Aziatische beautyproducten.

Sheet masks: wat zijn het?

Deze maskers bestaan, zoals de naam al verklapt, uit een velletje dat je op je gezicht aanbrengt. De velletjes zijn gemaakt van papier of katoen en bevatten een gel-achtig of melkachtig serum (ongeveer 20 ml), waarvan de ingrediënten afhankelijk zijn van waarvoor de maskers bedoeld zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld hydraterende sheet masks, kalmerende sheet masks en verstevigende sheet masks. Je kunt ze dus integreren binnen diverse gezichtsbehandelingen en hiermee specifieke huidproblemen aanpakken. Er zijn ook een aantal sheet masks die alcohol bevatten. Vermijd deze producten want zij drogen de huid uit en kunnen irritatie veroorzaken. Wil je leren om effectief acne te verminderen, bekijk dan onze Cursus Acne Specialisatie.

Hoe breng je het masker aan?

Voordat je een sheet masker aanbrengt reinig je eerst de gezichtshuid en daarna breng je eventueel een toner aan. Daarna is het tijd voor het sheet mask. De maskers zijn doorgaans individueel verpakt. Breng het velletje eerst op het voorhoofd aan en druk het zo aan naar beneden toe. Zorg dat het masker ruim om de ogen zit. Druk het masker vervolgens goed aan, zodat het goed aansluit en er geen lucht tussen zit. Zo kunnen de bestanddelen van het masker het beste inwerken op de huid. De maskers blijven goed op het gezicht plakken, dus met het masker op kun je in de tussentijd gerust andere dingen doen. Laat het masker zo’n 15 minuten inwerken. Haal vervolgens het masker ervan af en masseer de overgebleven gel of melk in de huid. Daarna kun je nog een dag- of nachtcrème aanbrengen.

Voordelen van sheet masks

Een voordeel van sheet masks is dat ze je tijd kunnen besparen. Een masker uit een pot of tube geeft meer werk. Je moet het aanbrengen met een spatel of je vingers en na het inwerken moet je het masker er weer van afspoelen. Je hoeft achteraf ook geen spatels schoon te maken. Werk je normaal gesproken met je vingers bij het aanbrengen van een masker? Bij een sheet masker hoef je de gezichtshuid niet aan te raken, waardoor het ook nog eens heel hygiënisch is. Met even wat oefening drapeer je gemakkelijk het sheet mask op je gezicht en wil je in de toekomst misschien niets anders meer. Daarnaast hoeven ze ook niet duur te zijn; er bestaan al sheet masks van enkele euro's. Er bestaan ondertussen vele merken. Enkele voorbeelden zijn: My Beauty Diary Sheet Masks, Tony Moly Sheet Masks en Etude House Sheet Masks. Het is voorlopig nog even wachten tot ook de gerenommeerde cosmetica merken dit in hun aanbod gaan opnemen.

Verdiep je in gezichtsverzorging!

Vind je het heerlijk om met huidverzorgingsproducten in de weer te gaan? Ben je steeds weer op zoek naar nieuwe producten en behandelwijzen? Maak dan van deze passie je werk en volg onze Opleiding Schoonheidsspecialiste.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie