• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gelnagel ideeën geïnspireerd op de lente!

23 februari 2024 | Nagelstyling & Pedicure
Gelnagel ideeën geïnspireerd op de lente!

Het duurt niet lang meer voordat de lente begint. Hoe vier jij de komst van dit nieuwe seizoen? Voor velen is dit het moment om hun look op te frissen. Daartoe behoren ook mooie gelnagels, die helemaal in lijn zijn met het voorjaar. Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Dan ben je hier op de juiste plek. De gelnagel experts van Wellness Academie geven je hier gelnagel ideeën geïnspireerd op de lente, met daarbij aandacht voor nieuwe trends in de wereld van nagelstyling. Lees gauw meer en laat de levendige energie van de lente weerspiegelen op je nagels!

Gelnagel ideeën geïnspireerd op de lente: balletcore

Een van de nagelstyling trends die deze lente en zomer de show zal stelen, is de balletcore trend. We zagen deze trends de afgelopen tijd in alle lagen van de beauty branche doordringen, van mode en make-up tot kunstnagels. Het is een trend waarbij zachte roze tinten aan de basis liggen. Vervolgens laat je daar jouw creativiteit en de ballerina in jezelf op los! Het gaat er dus om dat je gaat experimenteren met het thema ballerina. Geef de gelnagels bijvoorbeeld de vorm van ballerina spitzen, voeg roze strikjes als nail art toe of werk met glitter en pareltjes. Je maakt er jouw eigen versie van. Heb je nog geen ervaring met gelnagels? Volg dan eerst onze cursus nagelstyling basis en word binnen no-time een pro.

Ombre overgang van winter naar lente!

Het kan soms even duren voordat het lenteweer de overhand krijgt. Om in de stemming te komen, kun je een ombre overgang op je nagels maken; een overgang van de winter naar de lente. Dat kun je doen door te starten met winterse kleuren aan de basis van je nagels. Vervolgens laat je die geleidelijk overgaan in lichte lentekleuren naar de top. Wil je het nageldesign compleet maken? Voeg dan ook lente elementen toe, zoals bloesem, vogels of vlinders. Voor het ombre-effect kun je de sponstechniek toepassen of heel nauwkeurig leren werken met een ombre penseel. Heb je interesse in het aanleren van alle gevorderden technieken voor gelnagels? Mis dan na de basiscursus niet de gevorderden cursus gelnagels!

Wat dacht je van een airbrushed nail design?

Nog een van de leuke gelnagel ideeën geïnspireerd op de lente is de airbrush nail trend. Ken je die al? Het gaat hier om luchtige nail designs, die perfect zijn voor in het voorjaar. Met de airbrush techniek kun je de nagels een hele zachte en vrolijke uitstraling geven. Je hebt hiervoor een speciaal airbrush apparaatje nodig. Dit apparaatje is bovendien ook geschikt voor het maken van de mooiste ombre designs. Ben je nog niet thuis in deze techniek begin dan eens met wat dotjes lichte kleuren op de nagels te spuiten. Voor een intenser effect kun je ook felle tinten uitproberen. Het is eveneens een leuk idee om motiefjes van vlinders of bloemen te gebruiken voor het toepassen van deze techniek. Een vrolijke lente uitstraling is gegarandeerd!

Lente gelnagels met regendruppels

Bij lente denk je mogelijk op de eerste plaats aan zonneschijn en prachtige lentebloesems, maar ook verfrissende regenbuien horen erbij. Daarom passen de volgende gelnagel ideeën geïnspireerd op de lente ook perfect in dit rijtje. Het is namelijk niet moeilijk om gelnagels te creëren met waterdruppels. Je gaat daarvoor als volgt te werk:

 • Breng een dunne laag basecoat aan op elke nagel en laat deze goed drogen onder een UV- of LED-lamp.
 • Kies vervolgens een kleur gel als basis voor je regendruppels. Wit of lichtblauw werkt goed om het effect van een heldere hemel te creëren. De kleur groen als van een vers blad is ook een goed idee.
 • Breng één of twee dunne lagen van de gekozen kleur aan op elke nagel en laat het uitharden onder de lamp.
 • Gebruik een dun nail art penseel of een dotting tool om de regendruppels te maken. Doop het penseel of de dotting tool in een glanzende topcoat en creëer vervolgens kleine druppelvormige accenten op elke nagel. Laat ruimte tussen de druppels voor een natuurlijk effect. Laat ze uitharden onder de lamp.
 • Breng een laatste laag glanzende topcoat aan over alle nagels om de regendruppels te verzegelen en je manicure te beschermen. Laat de topcoat volledig uitharden onder de lamp.

Wil je zelf de magie van nagelstyling in de vingers krijgen?

Dan ben je bij de nagelcursussen van Wellness Academie op het juiste adres. Alle cursussen zijn echte hands-on cursussen, waarin je veel onder deskundige begeleiding gaat oefenen. Naast onze opleiding nagelstyling gelnagels kun je bij ons ook een opleiding nail expert volgen. Wat past het beste bij jou? Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of ons te bezoeken tijdens een van onze info-avonden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie