* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gelnagels bij broze nagels, kan dat?

Gelnagels bij broze nagels, kan dat?

Mooi verzorgde nagels zijn de norm geworden! Je handen dienen als een visitekaartje en vormen een onlosmakelijk onderdeel van je look! Maar wat als je erg broze nagels hebt? Je kijkt met smacht naar andere mensen met prachtige nagels, terwijl je eigen nagels voortdurend afbrokkelen of breken. Kon jij ook maar eens zulke mooie nagels hebben! Je loopt misschien met het idee rond om eens gelnagels te proberen, maar kan dat wel als je broze nagels hebt? Lees hier meer over gelnagels bij broze nagels!

Nagels, waar dienen ze eigenlijk toe?

Vandaag de dag zien we onze nagels voornamelijk in een esthetisch daglicht. We zouden bijna vergeten waar onze nagels toe dienen. We zullen hier kort je geheugen opfrissen. De belangrijkste reden dat we nagels hebben, is dat ze onze vingertoppen beschermen. Hier bevinden zich namelijk vele zenuwuiteinden, die ervoor zorgen dat we met onze vingers kunnen voelen. De nagels voorkomen dat er eeltvorming op onze vingertoppen ontstaat, dat anders het gevoel in onze vingers zou dwarsbomen. Gezonde, sterke nagels zijn dus ontzettend belangrijk. Dat ze ook nog eens heel mooi zijn, is een prettige bijkomstigheid!

Wat is de oorzaak van je broze nagels?

In de meeste gevallen kun je ook op broze nagels gewoon gelnagels laten zetten. Het is wel belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van jouw broze nagels. Nagels kunnen veel zeggen over je gezondheid. In de meeste gevallen zijn broze nagels het gevolg van regelmatig in contact komen met water en schoonmaakmiddelen, nagelbijten of een verkeerde manier van het verzorgen van de nagels. Mocht je hieraan twijfelen en zouden er andere gezondheidsklachten aan ten grondslag kunnen liggen, raadpleeg dan altijd een arts. Chronische broze nagels zonder aanwijsbare oorzaak kunnen wijzen op een tekort aan bepaalde voedingsstoffen of op problemen met de schildklier. Broze nagels kunnen bijvoorbeeld een symptoom zijn van een te langzaam werkende schildklier.

Broze nagels en gelnagels een goed idee?

Heb je broze gelnagels, omdat je bijvoorbeeld een fervente nagelbijter bent, je je nagels te vaak als gereedschap gebruikt of omdat je eigenlijk nooit veel aandacht aan nagelverzorging hebt besteed? Dan zijn gelnagels een uitstekend idee! Gelnagels zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet schadelijk voor je nagels. Gelnagels kunnen in bovenstaande situaties juist erg goed zijn. Ze bieden de natuurlijke nagels stevigheid en bescherming en je zult bijna als vanzelf het nagelbijten wel laten. Je natuurlijke nagels hebben nu de mogelijkheid om rustig te groeien, sterker te worden en te herstellen van al het leed dat hen is aangedaan! 

Overige nagelproblemen waarbij gelnagels uitkomst bieden

Wasbordnagel

Een veelvoorkomend nagelprobleem is een wasbordnagel (onychodystrophia mediana canalformis). Dit is een nagel met kanaalvormige horizontale lijntjes midden op de nagel. Dit kan ontstaan door het bijten of plukken aan de nagelriemen, waardoor de nagelgroei verstoord is en waardoor ook de nagelriemen kunnen ontsteken. Het is belangrijk om de nagelriemen mild te verzorgen. Het trimmen en naar achter duwen van de nagelriemen moet zo veel mogelijk vermeden worden. Je kunt dit nagelprobleem prima verbloemen met gelnagels. De lijntjes kunnen dan langzaam uitgroeien.

Witte vlekjes op de nagel

Een ander veel gezien nagelprobleem zijn witte vlekjes op de nagel (leukonychia). Deze wijzen niet op een calcium tekort, zoals vaak wordt gedacht, maar ontstaan door schade aan de basis van de nagel (de matrix). De witte vlekjes moeten uitgroeien. In de tussentijd kun je hier gewoon gelnagels overheen aanbrengen.

Meer weten over gelnagels?

We vertellen je er graag alles over in onze Cursus Nagelstyling Gelnagels basis. Je leert alles over de anatomie van de nagel, veelvoorkomende nagelaandoeningen en je leert bovenal om zelf gelnagels te plaatsen als een professional. Er zit één risico aan deze cursus, na afloop wil je nog veel meer leren op het gebied van nagelstyling! Daarom kun je bij ons ook gewoon verder studeren en eveneens een Cursus Nagelstyling Gelnagels voor gevorderden volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie