Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gespleten haarpunten wegbranden?

13 juli 2015
Gespleten haarpunten wegbranden?

Wordt de schaar van de kapper vervangen door een brandende kaars? Er is binnen de kapperswereld een nieuwe trend komen overwaaien vanuit Brazilië, namelijk de zogeheten velaterapia. Deze trend wordt ook wel de ‘burning hair’ trend of de ‘candle cutting’ behandeling genoemd. Wordt de burning hair trend straks net zo populair als de uit Brazilië overgekomen trend van keratine haarbehandelingen? Lees hier meer en oordeel zelf!

Lange kapsels en gespleten haarpunten

Een veelvoorkomend probleem bij lange kapsels is gespleten haarpunten. Ze zorgen ervoor dat het haar er pluizig en ongezond uitziet. Gespleten punten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben; te droog haar, te veel kammen, de haren te vaak borstelen als het nog nat is en ook behandelingen als permanenten en verven kunnen het haar zwakker maken waardoor er sneller gespleten puntjes ontstaan. Het is helaas niet mogelijk om gespleten puntjes te herstellen en dus moet de schaar erin. Het liefst elke zes weken, want hoe langer je wacht, hoe meer de haarschacht zal splijten en er meer van het haar afgeknipt moet worden. Nu is er behalve knippen dus nog een manier om van gespleten haarpunten af te komen; het haar branden met een kaars!

‘Do not try this at home!’

Ga niet zomaar aan de slag met het branden van haar! Het is een behandeling die alleen door ervaren kappers met kennis van velaterapia uitgevoerd moet worden. Voor het branden van het haar wordt het haar verdeeld in veel kleine delen en vervolgens getwist. Wat je dan ziet is dat er korte haartjes opspringen, dit is beschadigd haar en haar met gespleten puntjes. Vervolgens gaat de kapper met het vlammetje van een brandende kaars op afstandje langs deze haartjes. De beschadigde haartjes worden zo weggebrand en doordat het haar stevig is getwist wordt het gezonde haar goed beschermd en wordt het niet beschadigd. Na afloop wordt het haar goed gewassen en behandeld met een conditioner.

Voor- en nadelen ‘burning hair’ bij gespleten haarpunten

De ‘burning hair’ methode is vooral geschikt voor steile, lang kapsels. Gespleten haarpunten worden gemakkelijk aangepakt. Er wordt zo min mogelijk van het haar afgehaald; dus nooit meer klachten dat je als kapper te veel haar hebt afgeknipt. Daarnaast zorgt het branden ervoor dat de haarschubben worden geopend waardoor verzorgende producten, zoals conditioners, nog meer effect hebben. Na afloop voelt het haar zijdezacht aan en ziet er gezond en glanzend uit. Het is wel een behandeling die veel tijd in beslag neemt, omdat het heel zorgvuldig dient te gebeuren. Houd je de vlam te dicht bij het haar of houd je de vlam te lang dicht bij een stukje haar, dan kan het haar verbranden. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om de velaterapia elke maand toe te passen.

Opleidingen haartooi

Bij de Wellness Academie ben je aan het juiste adres voor opleidingen en cursussen op het gebied van haartooi. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze complete Kappersopleiding. Ontdek hier het volledige aanbod aan Haartooi Opleidingen. Ook houden we je hier graag op de hoogte van alle nieuwigheden binnen het vakgebied!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie