Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veel gestelde vragen over 3D wenkbrauwextensions

7 april 2017 | Visagie
Veel gestelde vragen over 3D wenkbrauwextensions

Is 3D wenkbrauwextensions laten zetten iets voor jou? Of wil je misschien zelf leren om 3D wenkbrauwextensions te leren plaatsen? We geven je hier graag antwoord op veel gestelde vragen over 3D wenkbrauwextensions. Het is een nieuwe trend binnen de schoonheids- en visagiewereld. Een trend waarvan we bovendien overtuigd zijn dat het een blijvende trend is. Steeds meer schoonheidsspecialisten en visagisten maken zich deze bijzondere techniek meester. 

1. Wat zijn 3D wenkbrauwextensions?

Iedereen kent ondertussen wel de wimperextensions. Wij bieden al jaren de Cursus Wimperextensions aan. Het principe van de wenkbrauwextensions is vergelijkbaar, er worden een voor een wenkbrauwhaartjes aangebracht op de natuurlijke wenkbrauwhaartjes of op de huid, om de wenkbrauwen te perfectioneren en voller te laten lijken. Voorheen gebruikte men voornamelijk make-up, zoals wenkbrauwpoeder en wenkbrauwpotloden, om de vorm en het volume van de wenkbrauwen te corrigeren. Dat kan nu ook met extensions. Het gaat hier dus om een 3D oplossing. Wil je ook leren hoe je met make-up wenkbrauwen kunt perfectioneren, volg dan onze Opleiding Visagiste.

2. Hoe verloopt de behandeling?

Een 3D wenkbrauwextensions behandeling is nooit een standaardbehandeling. De schoonheidsspecialist bestudeert eerst de natuurlijke wenkbrauwen van de individuele klant op kleur, dikte en vorm. Daarna zal ze suggesties doen op basis van haar bevindingen en ook op basis van de gezichtsvorm en de uitstraling die de klant graag wenst. Soms is het nodig om de wenkbrauwvorm daarvoor iets te corrigeren. Ook kunnen de wenkbrauwen geverfd worden om ze een diepere en sprekendere kleur te geven.

Voor het plaatsen van de extensions worden de wenkbrauwen eerst gereinigd, de wenkbrauwvorm wordt met een potloodje op de huid getekend en de wenkbrauwen worden eventueel wat bijgeknipt of geëpileerd. Daarna worden de wenkbrauwextensions een voor een aangebracht met een speciale lijm. Afhankelijk van de hoeveelheid haartjes kan de behandeling tussen de 30 minuten tot 2 uur duren. Tot slot wordt het potloodlijntje verwijderd en krijgt de klant tips mee over de verzorging van de wenkbrauwen.

3. Hoe verzorg je 3D wenkbrauwextensions?

Na het plaatsen van de extensions zal de schoonheidsspecialist de klant een speciale lotion aanraden, waarmee de wenkbrauwen verzorgd kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

 • Gebruik geen make-up remover op oliebasis. Het is belangrijk om de wenkbrauwen vrij te houden van olie.
 • Zorg dat je bij het aanbrengen van gezichtscrèmes en oogcrèmes deze niet over de wenkbrauwen aanbrengt.
 • Tijdens het douchen kun je babyshampoo gebruiken voor het reinigen van je wenkbrauwen.
 • Pas op bij het afdrogen van je gezicht, dat je niet over de wenkbrauwen wrijft. Vermijd te allen tijde het wrijven over en het trekken aan de wenkbrauwen.

4. Hoelang blijven extensions mooi zitten?

Wanneer bovenstaande maatregelen in acht worden genomen blijven de extensions gemiddeld 2 weken mooi zitten. Wat de werkelijke duur is, is niet alleen afhankelijk van een goede nazorg, maar ook het haartype en het huidtype spelen hierin een rol. Na deze periode is het nodig om de wenkbrauwen bij te werken, zodat men nog langer kan genieten van mooie volle wenkbrauwen.

5. Wanneer 3D wenkbrauwextensions plaatsen?

Wenkbrauwextensions zijn niet alleen bedoeld voor speciale gelegenheden. Sterker nog, ze kunnen een mooie vervanging zijn voor dagelijkse wenkbrauwmake-up. Daarnaast is het een ideale behandeling voor mensen die vanwege een ziekte als alopecia (bovenmatig haarverlies) of na een chemokuur nauwelijks wenkbrauwen hebben. De extensions zijn geschikt voor zowel vrouwen als mannen. In principe kan iedereen wenkbrauwextensions laten zetten, tenzij men last heeft van huidproblemen of allergisch is voor een van de bestanddelen in de producten die gebruikt worden. Deze allergische reacties zijn echter zeer zeldzaam.

6. Waarom is een cursus 3D wenkbrauwextensions volgen een goed idee?

Ben je als visagiste of schoonheidsspecialiste op zoek naar een nieuwe behandeling die komende tijd beslist extra klanten naar je salon trekt, dan is 3D wenkbrauwextensions een goede keuze. Steeds meer mensen ontdekken deze behandeling en willen dit ook. Daarbij is het een behandeling waarvoor het nodig is dat je klant na enkele weken weer bij je terugkomt voor het bijwerken van de wenkbrauwen. Dat betekent extra verdiensten. Bovendien is de cursus 3D wenkbrauwextensions van Wellness Academie een korte en betaalbare cursus die gegeven wordt door een echte expert op dit gebied. Je kunt de cursus volgen in Amsterdam en Hasselt. Check snel de data en schrijf je in voor de Cursus 3D wenkbrauwextensions!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie