• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Je gezicht scheren voor een mooiere make-up look?

30 mei 2018 | Schoonheidszorg
Je gezicht scheren voor een mooiere make-up look?

Het lijkt een ware trend te worden, vrouwen die hun gezicht scheren. Steeds meer vrouwen willen van die kleine donshaartjes af op hun gezicht. Met het scheren van het gezicht verwijderen ze niet alleen deze donshaartjes, maar ook dode huidcellen. Doe je het goed, dan blijft een mooie zachte en frisse huid achter. Een groot voordeel hiervan is dat je make-up mooier en langer blijft zitten. Je gezicht scheren voor een mooiere make-up look? Is dat wel echt een goed idee? Hoe doe je dat? En wat vind jij ervan?

Dermaplaning, oftewel je gezicht scheren

Het scheren van de kleine donshaartjes op het gezicht van vrouwen wordt ook wel ‘dermaplaning’ genoemd. Het is vooral in Aziatische landen een veelvoorkomende beauty behandeling. Maar ook in onze contreien is er steeds meer aandacht voor. We zien onder andere dat steeds meer beauty salons ‘dermaplaning’ aanbieden als behandeling. Het is een schoonheidsbehandeling die niet enkel gericht is op het verwijderen van de haartjes, maar eigenlijk nog veel meer op het verwijderen van dode huidcellen. Je kunt het zien als een soort van peeling behandeling.

Hoe gaat dermaplaning in zijn werk?

Wat niet de bedoeling is, is dat je met zomaar een scheermesje over je huid gaat! Laat dat liever achterwege, want voor je het weet raakt je huid geïrriteerd en loop je rond met rode bultjes, puistjes en wondjes. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal vormgegeven en steriel chirurgisch mesje. Met dit speciale mesje is de kans op huidirritatie minimaal. Als je voor de eerste keer dermaplaning uit wilt proberen kun je beter eerst een keer naar een schoonheidsspecialiste gaan die deze behandeling op professionele wijze uitvoert. Vervolgens kun je bepalen of je het prettig vindt en het resultaat je aanspreekt, voordat je er zelf thuis mee aan de slag gaat. Wil je het fijne weten van alle mogelijke schoonheidsbehandelingen, dan is onze Vakopleiding Schoonheidsspecialiste misschien iets voor jou?!

Misvattingen over je gezicht scheren

Het is wel belangrijk om een paar kanttekeningen te zetten bij de voordelen en nadelen van je gezicht scheren. Hier bestaan namelijk enkele misvattingen over. Er wordt soms beweerd dat door je gezicht te scheren de huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen. Ben je ervan bewust dat dit echter geheel afhangt van de eigenschappen van de ingrediënten van de producten die gebruikt worden. De standaard crèmes vormen alleen een laagje op de huid en dringen de huid niet binnen. Producten die het lichaam echt binnendringen, vallen onder de geneesmiddelenwet. Ook wordt er soms beweerd dat door scheren de haartjes dikker en harder terugkomen, dat is echter een fabeltje.

Mensen met een gevoelige huid opgepast!

Mensen met een gevoelige huid moeten extra voorzichtig zijn als ze hun huid willen scheren. Ze kunnen het in de meeste gevallen beter achterwege laten. Scheren vergroot het risico op het beschadigen van de gevoelige huid, op het ontstaan van pukkeltjes en het kan de huid extra uitdrogen. In plaats van scheren kunnen ze bijvoorbeeld beter kiezen voor een mildere peeling die dode huidcellen op een zachte manier verwijdert. Willen ze toch van hun donshaartjes af, dan is een zachte waxbehandeling met suikergel een beter idee. Je leert er alles over in onze Cursus Sugar Waxing. Deze zachte, maar effectieve manier van ontharen is ook geschikt voor de gevoelige gezichtshuid. Ook threading, oosters epileren met een draadje, kan een beter alternatief zijn. Dit leer je in onze Cursus Threading.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie