Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Haarverzorgingstips voor in het zwembad

9 juli 2018 | Haarverzorging
Haarverzorgingstips voor in het zwembad

Op een warme zomerdag is er niets zo heerlijk als een verfrissende duik in het zwembad. Je haar is er echter minder blij mee. Het zwembadwater en de volle zon kunnen je haar beschadigen en futloos, dof en droog maken. We willen je zomervakantie niet verpesten met dit soort negatieve commentaren, daarom geven we je hier meteen enkele goede haarverzorgingstips voor in het zwembad. Met deze tips is het heel goed mogelijk om je haar in topconditie te houden.

1. Haarverzorgingstips voor in het zwembad: vlecht je haar

Heb je lange haren, dan raken je haren in het zwembad al gauw in de knoop. Ook is het niet fijn als je haren zwaar aan je rug kleven. Dit kun je heel gemakkelijk voorkomen door je haren in een vlecht te dragen. Dat scheelt na afloop een hoop geborstel, gekam en getrek, waarmee je je haren flink kunt beschadigen. Wil je na een duik in het zwembad je haar kammen, doe dit dan altijd met een kam met tanden die ver uit elkaar staan. Interesse in kapsels en hairstyling, maak dan ook eens kennis met onze Cursus Hairstyling!

2. Maak je haren voor het zwemmen nat

Bij zwembaden is vrijwel altijd een douche aanwezig. Om ervoor te zorgen dat je haar zo min mogelijk te lijden heeft van de chemische middelen in het zwembad, is een van de goede haarverzorgingstips voor in het zwembad om je haar eerst goed nat te maken onder de douche. Je haar zuigt het water op waardoor als je eenmaal in het zwembad springt, je haar het chloorwater niet meer zo sterk in zich opzuigt. Het water uit de douche zorgt dus voor een beschermlaag in je haar. Een ander bijkomend voordeel is dat je hierdoor geen haarverzorgingsproducten als spray, mousse en gel in het zwembad achterlaat.

3. Zo snel mogelijk je haar wassen na het zwemmen

Chloorresten in je haar en de felle zon? Dat is geen goede combinatie voor de gezondheid van je haar. Je haar droogt uit en kan verkleuren. Heb je net een mooie donkerbruine of donkerrode gloed in je haren laten zetten? Dan is de kans heel groot dat dit vervaagt en een doffe uitstraling krijgt. Nog een van de belangrijke haarverzorgingstips voor in het zwembad is om na het zwemmen zo snel mogelijk je haren te wassen, om de chloorresten weg te spoelen. Uiteraard mag nu een extra hydraterende conditioner, en liever nog een haarmasker, niet ontbreken om ervoor te zorgen dat je haar niet droog wordt. 

4. Ik ga op vakantie en neem mee… zonnespray voor mijn haar!

Een van de haarverzorgingstips voor in het zwembad, dat niet in dit rijtje mag ontbreken, is zonnespray voor je haar. Naast je zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor om op je huid te smeren, mag een beschermende zonnespray voor je haar ook niet missen. Breng de spray net als je zonnebrandcrème al een half uurtje voor je het zwembad in duikt aan. Vervolgens is het belangrijk om de zonnespray (en ook je zonnebrandcrème) na elke duik opnieuw aan te brengen.

5. Haarverzorgingstips voor in het zwembad: aandacht voor haarproducten!

Als je vaak gaat zwemmen is het belangrijk om extra lief te zijn voor je haar en wat regelmatiger een hydraterend haarmasker te gebruiken. Het is een aanrader om na het wassen van je haren een leave-in conditioner te gebruiken. Dit product ondersteunt je haar ’s nachts om beter te herstellen. Een andere goede tip is om voor het zwemmen de punten van je haar in te smeren met jojoba-olie of kokosolie. Dit werkt ook als een beschermend laagje tegen het chloorwater. Wil je een expert worden in haarverzorging, volg dan onze Opleiding Kapper! 

6. Onderga een keratine haarbehandeling

Heeft je haar ondanks alles toch veel te lijden gehad van jouw vakantievreugde, dan kun je een keratinebehandeling ondergaan. Het zorgt ervoor dat je haar weer gezond en glanzend wordt. Keratine is een vezelachtige proteïne, die als belangrijke bouwstof dient voor het haar. Door alle schadelijke invloeden, neemt het keratine-gehalte in je haar af, waardoor het zwakker wordt en gaat pluizen of breken. Tijdens een keratine haarbehandeling dringt de keratine diep in je haar om daar het haar te herstellen. Je kunt een keratine haarbehandeling ook vóór je zomervakantie ondergaan als preventieve behandeling; haar dat in goede conditie is zal minder te lijden hebben onder je zwembadbezoekjes! Leer alles over deze haarbehandeling in onze Cursus Keratine Haarbehandeling.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie