* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Halloween make-up tutorial: griezelig mooi!

16 oktober 2023
Halloween make-up tutorial: griezelig mooi!

Het is weer die tijd van het jaar: Halloween staat voor de deur! Dit is het perfecte moment om je creativiteit te laten schitteren en een angstaanjagende en fascinerende look te creëren. Of je nu naar een Halloween-feest gaat of kinderen begeleidt bij trick-or-treating; een opvallende make-uplook is essentieel. In deze Halloween make-up tutorial voor 2023, gaan we een griezelig mooie look creëren, waarmee je zeker opvalt!

Houd je ook van special effects make-up? Wellness Academie!

Met de stap voor stap Halloween make-up tutorial, die we je hieronder aanbieden, slaag je er vast in om een griezelig mooie look te creëren. Halloween make-up valt binnen de professionele make-up wereld, onder de special effects make-up. Een speciale tak binnen de visagiewereld, die onder meer in de film en in het theater wordt gebruikt. Het is eveneens een hele creatieve discipline. Om de technieken perfect meester te zijn en de bizarste looks te kunnen creëren, is het belangrijk dat je eerst de basis van het vak van visagiste goed beheerst. Daarvoor ben je bij Wellness Academie op het juiste adres. Maak hier kennis met onze opleiding visagiste!

Stap voor stap Halloween make-up tutorial

Dan is het nu tijd om met je make-up penselen en make-up producten in de weer te gaan. We helpen je stap voor stap op weg om een griezelig mooie look te realiseren.

Stap 1: een schone basis

Hoewel een afgewerkte Halloween look er niet netjes en strak uit hoeft te zien, is het wel de bedoelding om met een schone basis te beginnen. Hiermee bedoelen we; een schone en gehydrateerde huid. Vervolgens breng je een primer aan om een nog egaler ‘canvas’ te creëren. Daarna breng je een foundation aan die overeenkomt met de natuurlijke huidskleur. Zorg dat je deze niet alleen gelijkmatig aanbrengt op het gelaat, maar ook op de hals. Deze onderdelen van de visagie leer je tot in de perfectie uitvoeren in de korte cursus visagie basis.

Stap 2: ogen met een twist

De oogmake-up is een onderdeel waar je lekker creatief mee kunt zijn. Kies een oogschaduwkleur die past bij het Halloween thema. Voor deze tutorial gaan we voor een duister smokey eye effect. Breng de oogschaduw met een oogschaduwpenseel aan op het bewegende deel van het ooglid en vervaag deze met een blendpenseel naar boven toe tot net iets onder de wenkbrauwen. Daarna vervaag je de oogschaduw ook naar de buitenooghoek toe. Voor extra drama kun je hier glitter aan toevoegen. Wist je dat er allerlei soorten smokey eye looks bestaan? Je leert er alles over in onze cursus visagie voor gevorderden.

Stap 3: angstaanjagende winged eyeliner

Bij deze duistere ooglook hoort ook een angstaanjagende winged eyeliner. Ben je nog niet zo gevorderd in het plaatsen van eyeliner? Dan maakt dat voor deze make-up look niet zo veel uit. Doordat je al duistere smokey eyes hebt gezet, valt een niet al te strakke eyeliner niet meteen op. Zorg wel dat de lijntjes aan het uiteinde van de eyeliner strak zijn. Tip: om een strakke lijn te krijgen voor je winged eyeliner kun je een plakbandje gebruiken. Plak een plakbandje op de plek waar de strakke winged eyeliner moet komen te staan en trek het lijntje. Haal daarna het plakbandje weg en klaar! Om de Halloween look compleet te maken laat je wat druppeltjes bloed vanaf de uiteinden van de eyeliner naar beneden druipen. Je kunt een rood potloodje gebruiken om de druppels te tekenen.

Stap 4: Dramatische wimpers

De volgende stap in deze Halloween make-up tutorial is het creëren van dramatische wimpers. Breng een paar lagen mascara aan op je wimpers voor een dramatische blik. Waterproof mascara werkt voor deze look het beste. Wil je echter nog een stapje verdergaan? Dan kun je ook valse wimpers gebruiken om je ogen te accentueren. Of wat dacht je van wimperextensions, zodat je er nog langer plezier van hebt? Bekijk hier ook eens onze cursus wimperextensions of de cursus 3D wimperextensions!

Stap 5: Bloederige lippen

Kies een dieprode lippenstift om je lippen er bloederig uit te laten zien, bijvoorbeeld een kleur rood die overeenkomt met een flesje nepbloed. Dit nepbloed kun je vervolgens gebruiken om mee langs je lippen te vegen voor dat extra griezelige Halloween effect.

Stap 6: Donkere schaduwen

Voor een nog verfijndere Halloween make-up ga je met bronzer of donkere oogschaduw in de weer op die plekken die normaal gesproken ook in de schaduw vallen. Denk aan de zone net onder je jukbeenderen, de kaaklijn, langs je neus en de haarrand van je voorhoofd. Hiermee geef je je look meer diepte.

Stap 7: Laat je creativiteit stromen

Nu komt het extra leuke gedeelte! Voeg details toe aan je look die bij het Halloween-thema passen. Misschien wil je een nep litteken maken met latex en tissuepapier of gebruikmaken van speciale effecten, zoals gezichtsverf om je huid er verweerd uit te laten zien? Laat je creativiteit op de vrije loop!

Stap 8: Fixeer je look

Spray tot slot een make-up fixeerspray over je gezicht om ervoor te zorgen dat je look de hele avond blijft zitten. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om te dansen en te feesten!

Een carrière als make-up expert?

Word je helemaal enthousiast van het creëren van de mooiste en bizarste make-up looks? Dan is een carrière als make-up expert vast iets voor jou! Wist je al dat je bij Wellness Academie ook een uitgebreide opleiding make-up expert kunt volgen? Hierin leer je talloze make-up technieken en make-ups looks. In deze make-up opleiding is onder meer ook aandacht voor special effects make-up, zoals het creëren van wonden, littekens en zombie looks! Bekijk hier ons complete overzicht aan make-up opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie