• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Help, er zit koper in mijn nachtcrème!

23 december 2016 | Schoonheidszorg
Help, er zit koper in mijn nachtcrème!

Zelfs voor veel beauty professionals zitten de ingrediëntenlijsten van onze schoonheidsproducten vol mysteries. Al die afkortingen, chemische bestanddelen en ingewikkelde woorden: het is een waar doolhof! Één woord die we allemaal wel herkennen is koper.  Maar wat doet dit metaal eigenlijk in verzorgingsproducten als anti-aging crèmes of moisterizers? Wij checken hoe het zit!

Wondermetaal tegen ouderdom

De Oude Egyptenaren waren er al van overtuigd: een dagelijks portie koper brengt eeuwige jeugd! Voor hen was koper een vanzelfsprekend ingrediënt in hun zelfgemaakte make-up producten. Het gebruik van koper in verzorgingsproducten gaat dan ook eeuwen terug. Ook hedendaagse beauty professionals onderschrijven de verjongende kracht van koper. Hoewel die eeuwige jeugd (nog?) even op zich zal laten wachten, bevordert koper de aanmaak van de eiwit collageen en elastine in de huid. Daardoor behoudt je huid elasticiteit en kracht en voorkomt het dat de huid gaat rimpelen of verzakken. Bovendien bevat koper een antibacteriële bestandsdelen die infecties kan helpen voorkomen. Op de verpakking van verzorgingsproducten zal je koper dan ook vaak tegenkomen. Ofwel in de Engelse versie (copper) of in de vorm van koperpeptide (copper peptide).

Koperpeptide

Een peptide is een molecuul dat in je huid aanwezig is om eiwitten zoals collageen elastine op te bouwen. Koperpeptides  ondersteunen de natuurlijke aanmaak van collageen in je huid en geven het een extra boost. Ze hebben de fijne eigenschap dat ze gemakkelijk worden opgenomen door de huid, waardoor het effect van peptide-houdende crèmes vaak snel te zien is. Bovendien werken ze als antioxidant waardoor de huid extra bestand is tegen infecties en de genezing van de huid in het geval van bijvoorbeeld acne of beschadiging door de zon.

Koperen beautyslaapje?

Dat je dus niet vreemd hoeft op te kijken wanneer je koper aantreft in je nachtcrème, is duidelijk. Dat er ook steeds meer mensen zijn die zweren bij koperdraadjes in hun kussensloop, is wat anders ! Hoewel puur koperen kussens het waarschijnlijk nooit echt goed zullen doen (ze lijken ons niet bepaald comfortabel), zijn er al wel kussenslopen op de markt die een satijnen stof combineren met minuscule koperdraadjes. Zoals de Illuminage Beauty van het Amerikaanse warenhuis Bergdorf Goodman. Voor zo’n zestig dollar koop je bij hen een magisch verjongend kussensloop vol koperdraadjes! Benieuwd waarom steeds meer mensen zweren bij een satijnen kussensloop? Lees onze blog 'satijnen kussensloop als ultiem beautygeheim?'

 

Opleiding schoonheidsspecialiste

Hoewel de meeste experts het er wel over eens zijn dat koper bestanddelen bezit die een gunstige werking kan hebben op de huid, is niet iedereen het erover eens hoeveel waarde we moeten hechten aan koper als wondermiddel. Het allermeeste is de huid gebaat bij een goede verzorging. Oftewel: een regelmatige reiniging, goede bescherming tegen de zon, een gezonde levensstijl en een goede hydratatie. Koperhoudende nacht- of dagcrèmes vormen hierin slechts een onderdeel. Wil je alles leren over de werking en verzorging van de huid? Volg onze opleiding schoonheidsspecialiste in Hasselt, Antwerpen, Gent, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam of Amsterdam!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie