• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Help, hoe laat ik mijn pony uitgroeien?

20 maart 2019 | Haarverzorging
Help, hoe laat ik mijn pony uitgroeien?

Heb je een tijdje geleden een pony laten knippen, maar ben je je pony moe? Hoe laat je dan je pony uitgroeien op een mooie manier? We hebben goed nieuws! Je hoeft je echt niet wekenlang binnenshuis te verstoppen of steeds met een hoed de deur uit te gaan. We geven je hier tips voor het laten uitgroeien van je pony, terwijl je steeds met een mooi kapsel over straat kunt!

1. Zorg dat je pony niet over je ogen valt

Als je niet meer de schaar in je pony wilt zetten, dan kom je op een gegeven moment in de situatie, dat je pony over je ogen hangt. Dat ziet er niet flatterend uit! Je kunt dit haarprobleem oplossen door een scheiding te maken in je pony, die precies aansluit op de scheiding van de rest van je kapsel. Je pony wordt hierdoor meer één geheel met je overige kapsel. In de meeste gevallen zal het nodig zijn om je pony vast te zetten met een schuifspeldje. Een andere optie is om je pony naar achteren te kammen en met behulp van haarspray en speldjes vast te zetten. Of wat dacht je van een haarband of sjaaltje om je pony mee weg te werken?

2. In de weer met ministijltang en ronde borstel

Schaf een ministijltang en een ronde haarborstel aan en word een expert in hairstyling! Met allerlei handige stylingtechnieken kun je je pony zo stylen, dat hij niet voor je ogen hangt. In de beginfase, als je je pony laat groeien, kun je je pony wat boller stylen waardoor hij wat korter lijkt. Je kunt je pony ook oprollen of omhoog stylen in een hip kapsel. Ben je nog geen held in hairstyling? Dan kun je dat wel worden door onze Cursus Hairstyling basis te volgen. Hierin leer je alle basisprincipes van hairstyling, zoals diverse brushing technieken en het werken met uiteenlopende stijl- en krultangen.

3. Knip je pony schuin af en maak er een lok van

Ondertussen groeit je pony langzaam maar gestaag door. Het wordt steeds lastiger om je pony weg te werken met een simpel speldje en haarspray. In deze fase kun je van je pony één lok te maken, die naar één kant van je gezicht valt. Je voorkomt dat je steeds haren voor je ogen hebt en je ponylook verdwijnt langzaam. Heb je van nature slag in je haar, dan is dit gemakkelijker, dan wanneer je zeer stijl haar hebt. Als oplossing kun je je pony aan twee kanten schuin laten knippen. Hierdoor valt de pony minder op, heb je geen haar meer voor je ogen en je pony begint steeds meer een lok te worden van de rest van je kapsel. Het is ook mogelijk om je pony naar één kant schuin af te knippen. Het hangt er vanaf wat jij mooi vindt en wat past bij jouw haar en gelaat.

4. Maak een prachtige hoofdbandvlecht

Een andere manier om te verbloemen dat je je pony laat uitgroeien is door je pony te vlechten. Dit vergt wel wat handigheid en kost elke dag wat meer tijd. Aan de andere kant, zorgt dit wel voor een mooi en stijlvol kapsel. Begin met vlechten aan een zijde van je voorhoofd en werk naar de andere zijde van je voorhoofd toe. Je pakt steeds een klein plukje haar voorbij je pony dat je mee invlecht. Zo kun je een prachtige hoofdbandvlecht maken. Dit zorgt voor een hele romantische uitstraling. Hier vind je enkele prachtige voorbeelden van hoofdbandvlechten op Pinterest.

5. Is je pony eindelijk lang genoeg?

Is je pony eindelijk lang genoeg, zodat je het haar vast kunt zetten in een paardenstaart? Dat is een moment waarop je een gat in de lucht wilt springen. Let op, ben niet te vlug met het vastzetten van je uitgegroeide pony in een paardenstaart. Soms lukt het wel om je haar vast te zetten, maar steken de kortere piekjes van wat eerst je pony was omhoog. Dat ziet er niet mooi uit. Zet deze pieken dan vast met een schuifspeldje. Zijn de pieken inmiddels al wat langer, dan kun je ze om de basis van je paardenstaart heen draaien. Zo zie je maar weer dat er in elke fase van het laten uitgroeien van je pony wel een oplossing is, om toch met een mooi kapsel rond te lopen!

Meer weten?

Wil je nog veel meer leren over het vervaardigen van de mooiste kapsels en het oplossen van vergelijkbare problemen, volg dan ook onze Cursus Hairstyling voor gevorderden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie