* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Henna brows, doen of niet doen?

2 januari 2020 | Schoonheidszorg
Henna brows, doen of niet doen?

Zijn jouw wenkbrauwen nog niet ‘on fleek’? Dan is het tijd om daar werk van te maken. Als je veel waarde hecht aan een stralende look, die past binnen het modebeeld van nu, dan mogen prachtige wenkbrauwen niet ontbreken. Het zijn de blikvangers van het gelaat. Mooie, verzorgde en geaccentueerde wenkbrauwen laten je gezicht pas echt spreken. Er bestaan tegenwoordig veel soorten wenkbrauwbehandelingen, maar welke past bij jou? Overweeg je misschien henna brows? We geven je hier antwoord op de vraag; henna brows, doen of niet doen?

Tijdelijk geen wenkbrauwmake-up nodig

Je wilt wel mooie wenkbrauwen, maar je wilt er niet elke dag veel tijd mee kwijt zijn! Dan is het verven van je wenkbrauwen met henna een aanrader. Het grote voordeel van henna is dat je hiermee niet alleen de wenkbrauwhaartjes, maar ook de huid verft. Daardoor lijken je wenkbrauwen nog voller. Sommigen beweren zelfs dat hun haartjes er daardoor langer uitzien. Je hebt gedurende 2 tot 5 weken geen wenkbrauwmake-up nodig, zoals een wenkbrauwpotlood of -poeder. De tijd die je dagelijks voor de spiegel staat om aan je wenkbrauwen te besteden, kun je nu ergens anders aan besteden!

Het is een natuurlijk product

Houd je van natuurlijke verzorgingsproducten en make-up, dan is henna een goed alternatief voor chemische wenkbrauwverf. Het verschil tussen chemische verf en hennaverf, is dat chemische verf als het ware in het haar trekt en het helemaal bedekt. Henna legt enkel een beschermend en gekleurd laagje over je wenkbrauwhaartjes. Voor het aanmaken van de hennaverf heb je alleen maar water nodig. Dit leidt minder snel tot allergische reacties. Henna brows kunnen daarom een ideale oplossing zijn voor wie allergisch is voor chemische wenkbrauwverf.

Korte inwerktijd en geen rode gloed

Sommige dames twijfelen als we het hebben over henna brows, omdat ze bang zijn voor een lange inwerktijd en een rode gloed over hun wenkbrauwen. Dat zijn namelijk twee effecten die voorkomen bij hennaschilderingen als lichaamsversiering. Bij henna brows is daar echter geen sprake van. De hennaverf voor wenkbrauwen hoeft maar 15 tot 20 minuten in te trekken. Aan het product zijn pigmenten toegevoegd, die voorkomen dat je wenkbrauwen een rode gloed krijgen. Je kunt met henna prachtige blonde, bruine en zwarte tinten bekomen. Je bereikt met henna brows een heel natuurlijk effect.

Henna brows, niet doen als je niet elke 2 weken een retouch wilt!

Houd er rekening mee dat de kleur van henna brows na twee weken begint te vervagen. Heb je geen zin om elke 2 weken terug te gaan naar je wenkbrauwstyliste voor een retouch? Dan kun je beter een andere brow behandeling kiezen. Henna brows zijn om die reden vooral een goede keus als je bijvoorbeeld tijdens een speciale gelegenheid extra mooi voor de dag wilt komen. Daarnaast is het ook vooral geschikt voor dames die van zichzelf al volle wenkbrauwen hebben. Wil je een langduriger effect, zijn je wenkbrauwen erg dun of vertonen ze kale plekjes? Dan is een semi-permanente make-up techniek als microblading een beter idee. Bekijk hier ook eens onze Cursus Microblading.

Henna brows, niet zelf doen als je er geen kennis van hebt!

Ga niet zonder enige voorkennis of ervaring zelf met hennaverf aan de slag. De hennaverf voor wenkbrauwen is zeer rijk aan pigmenten. Dat is ook de reden dat het zo sterk hecht op de huid. Als je niet weet hoe je als een professional hennaverf op wenkbrauwen aanbrengt, zit het al gauw overal. De henna is lastig te verwijderen van onder meer de huid, meubels, witte werktafels en uit kleding. Het verven van wenkbrauwen met hennaverf, vraagt om een zeer nauwkeurige werkwijze. Het is ook belangrijk om precies de juiste kleur te leren kiezen, omdat henna brows er zeker de eerste dagen erg intens uit kunnen zien. We leren je er graag alles over in onze Cursus Henna Brows.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie