* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Herkenbare make-up frustraties voor blondines

15 juli 2019 | Visagie
Herkenbare make-up frustraties voor blondines

Welke soort make-up goed bij jou past, is afhankelijk van allerlei factoren. Wat bij de een fantastisch staat, kan bij de ander juist niet flatterend zijn. Onder andere je haarkleur en huidtint zijn heel bepalend bij het kiezen van de juiste make-up. Heb je blonde haren en daarnaast ook nog een bleke huid, dan is het niet altijd gemakkelijk om daar de beste make-up bij uit te zoeken. Herken je deze make-up frustraties van blondines? Wij helpen je graag met enkele handige make-up tips!

1. Make-up ziet er snel geforceerd uit

Wanneer je van nature blonde haren en wenkbrauwen hebt, kan make-up er al snel geforceerd en onnatuurlijk uitzien. Jouw lichte natuurlijke look, lijkt niet goed samen te gaan met opvallende make-up kleuren. Dat komt omdat bepaalde make-up kleuren het contrast met jouw natuurlijke uitstraling vergroten. Zeker als je niet gewend bent om make-up te dragen, kan dit ervoor jezelf in het begin vreemd uitzien. Daarnaast zijn er ook een aantal make-up kleuren waar je mee op moet passen of die je als blondine beter kunt vermijden.

2. Felle en warme kleuren zijn snel te hard

Ben je een echte make-up liefhebber, dan zou je graag alle make-up kleuren graag eens uitproberen. Tijdens het shoppen naar make-up wordt je aandacht getrokken door felle roze oogschaduw of schitterende warme donkerpaarse kleuren. Helaas, zijn dit kleuren die niet zo mooi bij jou staan. Dat geldt ook voor kleuren als donkerrood, tomatenrood, groen, beige en oranje. Felle en warme kleuren kun je beter vermijden in je make-up, want dit zorgt al snel voor een te harde look. Wil je leren om iedereen er fraaier uit te laten zien met make-up? Schrijf je dan in voor onze Cursus Visagie Basis!

3. Ben je ziek of moe?

De combinatie van blonde haren en wenkbrauwen met een bleke huid, kan ervoor zorgen dat je een vermoeide uitstraling hebt als je geen make-up draagt. Vooral in de wintermaanden als de huid wat meer te lijden heeft en weinig zon ziet, kun je regelmatig de vraag krijgen van mensen: ‘Ben je ziek?’ of ‘Ben je moe?’ Om een bleke en fletse uitstraling te voorkomen, is make-up in pastelkleuren een aanrader. Denk aan oogschaduw in de kleuren lichtroze, lila, lichtblauw, terracotta, perzik- en koraalkleur. Andere flatterende make-up zijn: perzikkleurige blush, koraalkleurige lipmake-up, lichtroze of wat meer opvallende watermeloenrode lippen. Je leert nog veel meer over het creëren van de mooiste looks in onze Cursus Visagie voor gevorderden!

4. Wat moet ik aan met mijn bleke huid?

Foundations zorgen op een bleke huid al snel voor een onnatuurlijke look. Toch wil je je huid wat opfrissen. Vooral roodheden vallen erg op bij een bleke huid. Hoe kun je die effectief wegwerken? Zorg voor een foundation in een kleur die slechts één tintje donkerder is dan je natuurlijke tint en kies voor een product met een lichte textuur. Dit zorgt ervoor dat je natuurlijke huidskleur door de foundation heen blijft schijnen, wat voor een natuurlijk effect zorgt. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een licht getinte dagcrème of BB-crème kiezen. Een vloeibare foundation of getinte crème geeft, in tegenstelling tot een poederfoundation, een glanzende finish. Dit zorg meteen voor een meer natuurlijke en gezonde uitstraling.

 Tip: je kunt je foundation ook transparanter maken door deze te mengen met dagcrème.

5. De opvallende wenkbrauwtrend is niets voor mij!

Er ligt binnen de visagie de laatste tijd veel nadruk op opvallende volle wenkbrauwen. Maar wat als je blonde wenkbrauwen hebt? Moet je bijvoorbeeld een trend als microblading aan je voorbij laten gaan? Je blonde wenkbrauwhaartjes kunnen het effect van een PMU-techniek als microblading afzwakken en daardoor wat valer lijken. Het is dan een aanrader om je wenkbrauwen een tintje donkerder te laten verven. Je kunt je wenkbrauwen bijvoorbeeld ook verven met hennaverf, deze verf is ook beschikbaar in kleuren van lichtblond tot asblond. Zie hier ook onze Cursus Henna Brows. Kortom, ook blonde wenkbrauwen kunnen mooi geaccentueerd worden en je gelaat extra laten spreken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie