• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Pinchen van gelnagels?

18 januari 2016
Pinchen van gelnagels?

Er komen heel wat vaardigheden en technieken kijken bij het juist aanbrengen van gelnagels. Een van de termen die je binnen dit kader vaak tegenkomt, is het pinchen van gelnagels. Dit is een techniek die je alleen mag uitvoeren als je over de juiste kennis beschikt. Pinchen moet zeer zorgvuldig gebeuren anders kun je je klant pijn doen.

Wat is pinchen?

‘Pinchen’ is het Engelse woord voor ‘knijpen’. Met het pinchen van de nagels bedoelen we dan ook het in vorm knijpen van de nagel. Een mooie, gezonde nagel dient een half cilindrische vorm te hebben. Het pinchen wordt daarom vooral toegepast bij mensen die een te platte en brede nagel hebben. Een nagel die op de juiste manier wordt gepincht krijgt een rondere en slankere vorm en de nagel lijkt hierdoor bovendien ook langer. Heb je interesse in een carrière als professionele nagelstyliste? Maak dan kennis met onze cursus nagelstyling basis!

De juiste buiging

Hoewel het pinchen van de nagels een belangrijke esthetische functie heeft, is het vooral ook bedoeld om de nagels sterker te maken. Een mooi gebogen nagel is beter bestand tegen vervormingen en tegen breken. Het is een hele kunst om de juiste buiging te krijgen. Om tijdens het pinchen de juiste buiging te krijgen let je goed op de buiging van de c-curve van de nagel. De buiging van de c-curve wordt uitgedrukt in een percentage van een complete cirkel. Dit betekent dat een buiging van 50% staat voor een halve cirkel, een buiging van 30% voor ongeveer een derde cirkel etc. Binnen de nagelstyling wordt voor het pinchen van een nagel een buiging van tussen de 25% en 35% aangeraden. Bij nagelstyling wedstrijden wordt echter vaak een buiging van 40% of meer gevraagd.

Pinchen van gelnagels

Bij het pinchen van gelnagels is het belangrijk dat je dit op precies het juiste moment doet. Het juiste moment is het moment waarop de gel nog net niet helemaal is uitgehard. Je begint met het pinchen van de gelnagel aan het begin van de vrije boord. De vrije boord is dat gedeelte van de nagel dat niet meer vastzit aan het nagelbed. Pinch nooit op de plek waar het natuurlijke nagelbed zich onder de nagel bevindt. Het pinchen mag nooit pijn doen. Is dit wel het geval, dan voer je het pinchen niet correct uit. Vraag je klant altijd om meteen te melden als het pijn doet en stop in dat geval onmiddellijk. De beste manier om het pinchen goed aan te leren is door een goede kunstnagel opleiding te volgen. Dan weet je zeker dat je de techniek goed aanleert en kun je onder deskundige begeleiding ervaring opdoen.

Instrumenten bij het pinchen

Gebruik voor het pinchen de juiste hulpmiddelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van pinch stokjes. Deze stokjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je voor elk doeleinde en voor elke nagel gemakkelijk de juiste c-curve kunt creëren. Hoewel sommige nagelstylistes het handig vinden om het pinchen met hun duimen uit te voeren, kun je de pinch stokjes ook gebruiken in combinatie met een speciaal daarvoor bedoelde pinch tang of pinch tweezer. Wil je een expert worden in nagelstyling? Dan staat er bij Wellness Academie na de basiscursus nagelstyling ook nog een cursus nagelstyling voor gevorderden voor je klaar! De basis en de gevorderden cursus vormen samen onze complete opleiding nagelstyliste (gelnagels).

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie