• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hoe gaan gelnagels langer mee?

28 januari 2016
Hoe gaan gelnagels langer mee?

Hoe zorg je ervoor dat gelnagels zo lang mogelijk blijven zitten, zodat je klanten tevreden zijn en bij je terug blijven komen? Op de eerste plaats is het belangrijk dat je heel nauwkeurig te werk gaat. Kleine onzorgvuldigheden kunnen ervoor zorgen dat de gelnagels vroegtijdig loslaten. We zullen hier een aantal belangrijke aandachtspunten bespreken en je wat tips geven die ervoor kunnen zorgen dat je klanten langer plezier hebben van hun gelnagels.

Goede voorbereiding en afwerking

Een goede voorbereiding en afwerking zijn heel belangrijk voor een duurzaam resultaat met gelnagels. Wanneer je tijdens de voorbereiding voor het vijlen van de natuurlijke nagel de nagelriemen en nagelwallen niet losmaakt met een manicurestokje kun je straks niet zien of de UV-gel in de nagelriemen of nagelwallen terecht is gekomen. Het probleem is dat de gel niet aan de huid hecht waardoor de gel snel los gaat laten. De klant zal ook sneller aan deze losse stukjes gaan peuteren waardoor de gelnagels nog sneller loslaten.

Vuil en vet zijn funest

Een van de basisprincipes die je tijdens de Cursus Nagelstyling leert, is dat achtergebleven vuil of vet op de nagel ervoor kunnen zorgen dat kunstnagels vroegtijdig loslaten. Let er bij het vijlen van de natuurlijke nagel altijd op dat je de vijl schuin genoeg voor de nagelriem en loodrecht in de zijwal plaatst. Het gebeurt nogal eens dat deze plekken niet goed genoeg worden gevijld waardoor niet al het vet en vuil wordt verwijderd. Dit is echter belangrijk om de gelnagels straks goed te kunnen laten hechten op de natuurlijke nagel. Gebruik na het vijlen van de natuurlijke nagel een goede oppervlaktereiniger om al het vuil en vet te verwijderen en de natuurlijke nagel perfect voor te bereiden op de kunstnagels.

Pas op met een dunne nagelplaat

Het kan voorkomen dat je klant een hele dunne nagelplaat heeft, bijvoorbeeld doordat eerdere kunstnagels er onvakkundig vanaf zijn gehaald. Hierdoor kunnen een of meerdere lagen van de nagelplaat zijn verwijderd. De nagelplaat kan heel dun geworden zijn. Als je vervolgens opnieuw op de plek waar de kunstnagel heeft gezeten de glans weg gaat vijlen en opnieuw een primer aanbrengt zullen de gelnagels steeds slechter hechten. Dit komt omdat de vetlaag van de dunne nagelplaat zich sneller herstelt vanwege de vele primer die wordt gebruikt. Vijl daarom alleen de glans weg op de plek van de uitgroei en gebruik ook alleen maar op die plek primer.

Let ook op de klant!

Je kunt zelf als nagelstyliste ontzettend nauwkeurig te werk gaan, maar let ook op je klant. Zij kan bijvoorbeeld tijdens de nagelbehandeling haar gezicht of hoofdhuid aanraken. Hierdoor kan er weer vet of vuil op de nagels terechtkomen. Sommige klanten hebben ook de neiging om, nadat je de nagels hebt gevijld, er zelf het stof af te vegen met hun handen, dit geeft hetzelfde effect. Laat je klant ook nooit roken tijdens de behandeling, want ook de aanslag van nicotine op de nagels is vet. Ook eten en drinken kan je klant tijdens de behandeling maar beter achterwege laten. Wil je een volleerde nagelstyliste worden, volg dan na de basiscursus nagelstyling ook nog de Cursus Nagelstyling voor gevorderden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie