* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe kan ik dikker haar krijgen?

16 oktober 2019 | Haarverzorging
Hoe kan ik dikker haar krijgen?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; dikker haar krijgen is niet mogelijk. De dikte van je haar is genetisch bepaald. Dat kun je niet veranderen! Dat betekent echter niet dat het niet de moeite waard is om verder te lezen. We kunnen je namelijk wel tips geven voor hoe je een voller kapsel krijgt. Daarbij geven we je meer informatie over de dikte van haar en het aantal haren op je hoofd. Wist je bijvoorbeeld dat je haarkleur bepalend is voor hoe vol je haardos is? Lees hier meer!

Hoe is het met jouw haar gesteld?

Je hoort misschien dat mensen het vaak hebben over ‘dun’ en ‘dik’ haar. Wat is nu eigenlijk het verschil? En heb ik dik of dun haar? De dikte van je haar wordt bepaald door de diameter van het haar, maar omdat elk haartje voor ons erg dun is, kun je er niet zomaar een meetlat langs leggen. Toch is er een manier om erachter te komen of jouw haar dik of dun is. Dat doe je door één haartje tussen je duim en wijsvinger op en neer te rollen. Voel je het haartje niet, dan mag je ervan uitgaan dat je dun haar hebt. Kun je het haartje goed voelen, dan heb je dik haar. Veel mensen denken dat dik haar gelijkstaat aan een volle bos haar, maar dat is niet altijd waar.

Wanneer heb je een volle bos haar?

Ook dat kun je gemakkelijk ontdekken. Neem een lok haar vast en schuif deze opzij. Kun je nu je hoofdhuid goed zien? Dan heb je een dunne haardos. Zit er nauwelijks ruimte tussen de haartjes? Dan heb je vast een dikke haardos. Het is belangrijk om te beseffen dat dik haar niet hetzelfde is als een volle haardos. Mensen met dunne haren kunnen best een volle bos haar hebben. Het feit is dat mensen graag een flinke bos dikke haren zien. Daar kun je als kapper of hairstylist het prettigste mee werken en uiteenlopende kapsels mee creëren. Wil je hier meer over weten? Mis dan niet onze Kappersopleiding!

De invloed van haarkleur

Gemiddeld heeft een mens tussen de 90.000 en 150.000 haren op zijn hoofd. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van enkele genetische factoren. Onder andere de haarkleur is bepalend voor hoeveel haren je op je hoofd hebt. Zo hebben blondines bijvoorbeeld de meeste haren op hun hoofd, zij tellen rond de 140.000 haren. Daarna komen de brunettes met circa 110.000 haren en mensen met rode haren hebben gemiddeld 90.000 haren. Hoewel blondines dus meestal het meeste haar op hun hoofd hebben, hebben zijn vaak wel wat dunner haar. Bruin en rood haar is doorgaans wat dikker. Bekijk hier ook eens onze Opleiding Hair Colouring.

Tips voor een vollere bos haar

Of je een volle bos haar hebt, hangt verder van allerlei persoonlijke factoren af, zoals je gezondheid en je haarverzorging. Het is dus vanwege erfelijkheid niet mogelijk om haar dikker te laten groeien, maar het is wel mogelijk om met enkele goede adviezen een vollere haardos te krijgen. Door de gezondheid van je hoofdhuid en haren te bevorderden, kun je ervoor zorgen dat je haren minder snel uitvallen, breken en beschadigen. Daarvoor kunnen we je de volgende tips geven:

1. Laat je haar wat vaker met rust!

Meer verzorging is niet altijd beter. Het is doorgaans niet nodig om je haar elke dag te wassen. Daarmee tast je alleen maar de natuurlijke beschermlaag van je hoofdhuid en haren aan, waardoor je haren kwetsbaarder worden.

2. Vermijd krul- en stijltangen

Af en toe voor een speciale gelegenheid kun je best je haar stylen, maar doe dit niet dagelijks. Dit betekent namelijk een grote aanslag op je haar. Heb je wel deze gewoonte, laat dit dan eens een tijdje achterwege en geef je haar een goede knipbeurt. Je zult zien dat je haardos aanzienlijk verbetert.

3. Gebruik adequate haarverzorgingsproducten

Maar welke producten zijn dat dan? Dat kan per persoon verschillen. Het beste is om advies te vragen aan een professionele kapper, die jouw haar goed kan analyseren en op basis daarvan geschikte producten kan aanraden.

4. Heb je veel last van stress?

Het is echt waar, stress kan overmatige haaruitval veroorzaken. Sta jij de laatste tijd vaak onder spanning? Probeer dan om eens wat meer tijd voor jezelf vrij te maken en echt te ontspannen. Dat is niet alleen belangrijk voor een mooie haardos, maar voor heel je lichaam en geest!

5. Kies een geschikt kapsel

Met bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat je daadwerkelijk een vollere bos haar krijgt. In de tussentijd kun je een kapsel kiezen dat je uitgedunde haarbos enigszins verbloemt. Je kunt bijvoorbeeld je scheiding anders laten vallen. In onze Opleiding Hairstyling leren we je daar graag meer over. Hier leer je om het kapsel perfect af te stemmen op het individu. Daarnaast kun je ook je haar in laagjes knippen, waardoor het lijkt alsof je meer volume hebt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie