Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe kun je blond haar blonder maken?

12 oktober 2017 | Haarverzorging
Hoe kun je blond haar blonder maken?

Als er één haarkleur is die geassocieerd wordt met de zomer, dan is het wel blond. Het kan gebeuren dat je natuurlijke blonde haar wat dof van kleur is geworden. Er zijn verschillende natuurlijke manieren om je blonde haar wat op te lichten. Zeker in de zomer hoeft dat niet eens zo moeilijk te zijn. Hoe kun je blond haar blonder maken? We geven je hier enkele eenvoudige tips voor een snel resultaat. Je hebt gauw weer dat mooie sunkissed kapsel!

1. Blond haar blonder maken? Kom regelmatig in de zon!

Een van de meest effectieve manieren om je blonde haar mooi te laten oplichten is door regelmatig in de zon te komen. Door de blootstelling aan het zonlicht licht je haar op. Veel mensen zullen merken dat hun haar in de winter meestal wat donkerder van kleur is, omdat ze minder buiten komen in de zon. Pas wel op, want de zon kan niet alleen schade aanrichten aan de huid, maar ook aan je haren. Je haren worden sneller droog, waardoor ze kwetsbaarder worden. Blootstelling aan de zon om je haren lichter te laten worden is een goede tip, maar wel met mate. Je kunt in de zomer speciale haarlotions en -olië gebruiken, die beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon en tegen zeewater en chloor. Daarnaast kun je twee keer per week een haarmasker aanbrengen om je haar mooi in conditie te houden.

2. Blond haar blonder maken met citroensap

Het gebruik van citroensap is een effectieve truc om blond haar extra op te lichten en een sunkissed look te geven. Pers een citroen en sprenkel een beetje citroensap over je haar. Vervolgens stel je je haar maximaal 15 minuten bloot aan de zon. Was het citroensap er vervolgens goed uit met shampoo en behandel je haar met een verzorgende conditioner. Maar let wel op, want citroensap is ontzettend zuur en heeft een uitdrogende werking. Je mag er nooit te lang mee in de zon zitten, want je haar kan er sneller door verbranden. Heb je droog en breekbaar haar, dan kun je deze tip beter overslaan. Een mildere methode is om wat druppels citroensap te mengen met je conditioner. Je haar wordt lichter, maar wordt tegelijkertijd ook goed verzorgd. Of leer in deze Cursus Keratine Behandeling hoe je dof en breekbaar haar weer gezond en glanzend kunt maken!

3. Kamillethee in je haar?

Kamillethee is een heerlijke en gezonde thee om te drinken, maar blondines kunnen het ook op hun haar aanbrengen om hun blond haar blonder te maken. Kamille staat bekend om zijn vele gunstige invloeden op de gezondheid; zo werkt het ontstekingsremmend en kalmerend. Daarnaast bevat kamille van nature stoffen die blond haar kunnen oplichten. In veel shampoos voor blond haar zit dan ook kamille verwerkt, maar niet altijd is het gehalte hoog genoeg om goede resultaten te verkrijgen. Het kan veel gemakkelijker en goedkoper! Kook water voor een volle kan thee met ongeveer 5 theezakjes kamillethee. Laat het water afkoelen, verwijder de theezakjes en giet de thee in de douche over je haren heen. Masseer de thee zachtjes in en laat het ongeveer een half uurtje inwerken, voordat je het eruit spoelt. Je bereikt een nog beter resultaat als je even kort met de kamillethee in je haar in de zon gaat zitten.

Wil je een expert in haarverzorging worden?

Meer weten over haarverzorging? Wil je zelf een professionele kapper of hairstyliste worden en de mooiste kapsels verzorgen? Dan kunnen we je onze Opleiding Kapper en onze Opleiding Hairstyliste aanraden. Dit zijn beide no-nonsense opleidingen waarin je snel het vak aanleert en je al gauw als professional je eerste stappen in de beroepspraktijk kunt zetten!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie